- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Középpontba kerültek a hibrid autók, alig fogyaszt a BYD újdonsága
- Itt van az eddig legjobban teljesítő kétfiókos NAS a TerraMastertől
- DIGI kábel TV
- Egyre több európai használja a Telegramot, ezért megkereste az EU
- Windows 11
- Windows 10
- Linux kezdőknek
- Facebook és Messenger
- Synology NAS
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz #76500480 #3137 üzenetére
Ez egy jó recept, többször kipróbált, sikeresen. Kovászos kalács.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz #76500480 #3140 üzenetére
Uhh, a bagett az nehéz. Állítólag a franciák sem csak kovásszal készítik, hanem csinálnak egy lágy előtésztát minimális élesztővel. Ezt érlelik 12 órát, és utána adják hozzá a kovászt még liszttel, vízzel.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
inf3rno
nagyúr
válasz #76500480 #3137 üzenetére
Szerintem túl kevés vizet raktál bele. Most kísérletezek kenyérsütős géppel, és az egyik receptnél szinte tökéletes kalácsot sütött. A gond csak az, hogy kenyeret akartam, de kevés lett a só. Még egy kis cukor meg kakaó belemegy, és tényleg kalácsot kaptam volna. 540g BL55 liszt, 350-400mL víz, élesztő, kis só, amit tettem bele (plusz 10dkg vajat még érdemes beletenni a tejes íze miatt). Azért magát az állagot a módszer is nagyban befolyásolja. Azt hiszem a gép 3x keleszt és 2x dagaszt közöttük, a harmadik kelesztés után pedig kisüti, de sosem figyeltem meg igazán. Megpróbálom vele holnap a kakaós kalácsot, aztán majd küldök képet (feltéve ha sikerül ).Nem tudom a kovász mennyiben viselkedik máshogy, mint az élesztő. Én úgy vagyok vele, hogy a szárított élesztőben hiszek, mert az mindig ugyanúgy működik.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz #76500480 #3186 üzenetére
"Útifűmaghéjjal valaki próbálkozott kenyérsütésnél?"
Kenyérsütésnél is használtam már, eléggé elszívja a vizet, de elég jó tartása lesz tőle a kenyérnek. De elvileg nagyon jó hatással van a szervezetre, főleg az emésztésre.
Próbáltam vele már sűrűsíteni is, mert arra is alkalmas, de úgy nem igazán vált be.
Olyan lesz tőle a főzelék, mint a takony és lecsúszik a kanálról, úgy kell harcolni vele, hogy megtudd enni. Lekvárba is tettem már próbaképp, úgy nem volt rossz.Én a sima fehér liszt helyettesítésére szoktam használni a fehér tönkölybúzalisztet, teljesen jól kiváltja. A teljes kiőrlésűt inkább kenyerekbe szoktam használni.
-
kmarci25
veterán
válasz #76500480 #3186 üzenetére
Tönköllyel area kell vigyázni, hogy nem igazán tartja a formáját, nehéz feszesre formázni. Ezért inkább formában szokták sütni, vagy kevesebb vízzel. 60% víz fölött már nem áll meg a lábán (értsd ellapul), ilyenkor menjen inkább formába.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Šolaire
veterán
válasz #76500480 #3215 üzenetére
Én az angolkrémet úgy készítem hogy a sárgáját kikeverem kristálycukorral habosra. A tejet vagy tejszínt felfőzöm és vékony sugárban hozzáöntöm a kikevert sárgájához. Utána vízgőz fölé teszem ha van maghőmérő akkor 85 fokig melegítjük közbe kevergetjük. Szépen besűrűsödik kihűtjük. Egyszerű gyors krém.
[ Szerkesztve ]
“Praise The Sun” \[T]/
-
inf3rno
nagyúr
válasz #76500480 #3215 üzenetére
Na erre én is kíváncsi vagyok. Én szoktam még mascarpones, tojásos, tejszínhabos krémet csinálni, de az is elég zsíros. Zselatin, gyümölcs és habszifon, amire gondoltam még, de fogalmam sincs, hogy működne e, habszifont meg nem akarok csak ezért venni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
mephi666
nagyúr
válasz #76500480 #3215 üzenetére
rántottából én a könnyű, éttermi állagú receptjét kerestem, amit szoktak általában svédasztalos reggelinél asztalra tenni... lényege, hogy 3 tojáshoz 1 csipet liszt, 1 evőkanál víz és 1 csipet só... szép sárga, puha, könnyű lett és ízvilágban is ugyanazt adta ...így simán eladják a 3tojásos rántottát 4tojásosnak
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
krizmo_
Topikgazda
-
mephi666
nagyúr
válasz #76500480 #3256 üzenetére
basmati-ból lidliben vettem legutóbb ilyen 2kilós zsákosat megint... asszonynak figyelni kell a ch-bevitelre és az az ajánlott: nagyon jó illata főzés közben... könnyen meg lehet különböztetni a többi rizstől
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz #76500480 #3323 üzenetére
én amikor először főztem tojáslevest, elmértem a lisztet és besűrűsödött: úgy nézett ki, mint egy kondér rotyogó hányás ...szerencsére ritkán sikerül olyan rosszul kaja, hogy ki kelljen dobni, de az ment a budiba azonnal
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
sutszi
veterán
válasz #76500480 #3325 üzenetére
Nettó hülyeség. Nem tudom szebben írni. Sajnálom.
1. 5-10dkg hozzáadott cukorral szoktam "piskótát" sütni. És kellemesen édes.
2. a hidrogénezett növényi zsír egy dologra jó, hogy kidobd a kukába. Amúgy nem minden margarin = hidrogénezett növényi zsírral.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Essejó
veterán
válasz #76500480 #3325 üzenetére
Ha valami eszméletlenül omlós süti tésztát akarsz készíteni, akkor probáld ki a libazsírt. Mondjuk kézzel elmorzsolni a liszttel mint a margarint, nem egyszerű, gyorsnak kell lenned és majdnem fagyos zsír kell hozzá, és harmadával kevesebb mint margarinból.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
kmarci25
veterán
válasz #76500480 #3429 üzenetére
Nekem ez a gyümölcsvíz dolog nem jött be. Lehet, hogy az aszalványok, amikkel próbáltam túlságosan kezelve voltak, bár már bio cuccokat is vettem, de azzal sem ment. Nem kezdett el megfelelően erjedni, úgyhogy feladtam.
Murciból, vagy mustból talán lehetne, de az egyrészt ritkán van, másrészt ha hozzájutok, inkább megiszom, mert mindkettőt nagyon szeretem.[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
krizmo_
Topikgazda
-
mephi666
nagyúr
válasz #76500480 #3872 üzenetére
mi pontosan ez a habtejszínes kalács recept? eredetileg 50g élesztőt kell felfuttatni a 2dl tejben? (van 2x2dl "rossz" habtejszín a hűtőben: én vettem a boltban, de asszonynak nem lett megfelelő ...fel kellene használni valamire... lehetne belőle pl kalács, majd máglyarakás...)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Ciccuka
veterán
válasz #76500480 #3872 üzenetére
Én ezt néztem meg:
Borbás Marcsi szakácskönyve – Kovászos kenyér
Borbás Marcsi szakácskönyve – Vajas kifliCicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
inf3rno
nagyúr
válasz #76500480 #4153 üzenetére
A szilikagélből a színes mérgező. Egyébként sincs értelme, ha jól aszalod el kéne állnia. A sütőnél én megbizonyosodnék róla, hogy kijut e belőle a gőz valami szellőzőn, mert ha nem, akkor egy idő után nem szárít tovább, ha elérte a benne lévő levegő páratartalma a 100%-ot. Állítólag a sütők nem jók ilyesmire, de szerintem a régi hagyományos változatra mondták ezt, mert nem lehetett kellően alacsonyra állítani bennük a hőfokot. Én arra tippelnék, hogy hőlégkeveréssel szinte mindegy, hogy hova rakod. Én csak géppel szoktam aszalni, ezért a sütős időkről fogalmam sincs. Igazából géppel is csak arra emlékszem, hogy el szokott tartani egy darabig.
Buliban hasznos! =]
-
xavix13
senior tag
válasz #76500480 #4444 üzenetére
Tudom nem válasz a kérdésre, zabpehellyel még nem csináltam, de amit eddig ettem, nekem a pankomorzsás panír jött be a legjobban, ha még nem próbáltátok, érdemes adni neki egy esélyt, sztem sokkal jobb ez a fajta bunda.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
ladybug
őstag
-
sutszi
veterán
-
krizmo_
Topikgazda
válasz #76500480 #8089 üzenetére
Nem szeretném hogy full vaj legyen, tejport és a sűrített tejet is kihagynam.
Mascarpone fellazítva egy kis tejszínhabbal, vagy ha keményebben szereted, akkor csak simán? Sokszor használom, nagyon jól variálható.Van egy jobb ötletem is a krémre:
A fehércsokit és a tejszínt gőz felett felolvasztod, (2 tábla csokihoz kell 2 dl tejszínhab), hagyod lehűlni, majd kihabosítod, és hozzákevered a kókusz reszeléket.
Kicsit olyan ez a krém, mint egy fehércsokis trüffelkrém, ezt is sokszor használom.[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz #76500480 #8109 üzenetére
Semmihez nem használok margarint...
Rozslisztet használtam az elején, de később lecseréltem, mert Pompim (kovászom), nem szerette, nem volt tőle túl fickós, és savanyú is lett nagyon, a péksüteményeknél nem jó a savanyú kovász. Magas fehérjetartalmú lisztekkel etetem általában, de időnként kap ősbúzát, és TK liszteket is.
-
krizmo_
Topikgazda
-
sutszi
veterán
válasz #76500480 #8853 üzenetére
Szép kiflik lettek. Látszik, hogy komolyan foglalkoztál vele és lelkes voltál. Csak így tovább!
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Villanyszerelés
- A Panasonic is nyit a TiVo okostévé rendszer irányába?
- Autós topik
- Politika
- Computex 2024: teljesen integrált hibrid hűtéssel közeleg az MSI új csúcs-VGA-ja
- World of Tanks - MMO
- Filmgyűjtés
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Eladó teljesen új, bontatlan Nespresso Essenza mini piros színben
- Érintőgombos Jura C65 automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Krómozott előlapos Jura Z5 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel
- Legrand Netatmo Presence Siren Okos kamera FÉLÁRON
- ABSINA 1 fázisú elektromos autó mobil falitöltő 3kW, 13A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs