-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrDobos
őstag
-
Moleman
addikt
válasz #82860288 #7634 üzenetére
Köszi a tippet, évek óta nem ettem garnélát, mióta nincs a szomszédban sárkánycenter. De Lidl van, legközelebb megnézem.
Kérdés mindenkihez: alaplevet honnan szoktatok venni? Egy időben tudtam venni Star alapleveket az Intersparban, de mostanában nem találok, meg amúgy is 8-900 ft volt egy liter, sokallom, de együtt tudok élni vele, ha ez tényleg reális ár érte.
Egyszer próbáltam saját alaplevet csinálni, ribeye csontból kb 6 órát főztem, mire menedzselhető mennyiségűre redukálódott. Nagyon jól sikerült, de nekem nem ér meg még egyszer annyi melót.A leveskockák sem igazán alternatívák, próbáltam, de egy kockában benne van legalább egy heti sómennyiségem. Eléggé sótlanul főzök. Kicsit ez a bolti alaplé is sós, de de nem annyira vészes, mint a kockák.
-
Madoc
veterán
válasz #82860288 #7798 üzenetére
Tiszaföldvárra. Mondanám hogy gyártok de a mobilkemencével már eljátszották a bizalmat. Segíteni szivesen, de nem csinálok már senkinek. Megrendelték aztán mégse kellett, eladtam egy pár nap alatt de nem azért készült hogy én árulgassam.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
krizmo_
Topikgazda
válasz #82860288 #7969 üzenetére
Yazio.
#7971 pohár
Időnként kenyérbe szoktam tenni, nagyon jól megy bele.#7970 Moleman
Ha nagyobb a súly, akkor gyorsan elkezdenek lemenni a kilók, de egy idő után már nehezebb megszabadulni tőlük. Azért a testmozgás is fontos, talán ezen a ponton már neki is érdemes lehet bevezetni, hogy túllendüljön a stagnáló időszakon.[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz #82860288 #8000 üzenetére
kókusztejjel csinálom, de keresem azt a bitang, töményebb kókuszos ízt, már ha előfordul ilyen "természetes" állapotban...
Cha-b... lehet tényleg az lesz, nagyon más megoldást nem látok eddig a kész krémeken kívül, ami olyan, amilyen
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
veterán
válasz #82860288 #8010 üzenetére
Én nem hajkurászom ezt az ízt amiről beszélsz, currykbe teszem, meg murgh makhaniba, tejszín helyett. A konzervesek között akad különbség ízben, de főleg állagban, némelyik lágyabb, krémesebb mint a másik, meg úgy vettem észre hogy a drágábbak azok egyneműbbek, kevésbé válik el vízre illetve sűrűjére.
Majd megnézem, hogy azt amit pl finomabbnak tartok az Aldisnál, abban van e cukor. :)[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Beni2360
félisten
válasz #82860288 #8014 üzenetére
Szerintem meg ha gyorsabban menne szecskazna, nem tudna szepen egyben szeletelni. Latni a videoban, hogy a temek sajat sullyaval is szeletel.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
arcsin
senior tag
válasz #82860288 #8031 üzenetére
Szerintem a tépett csirke elfogadott név, mármint láttam már kiírva street foodos kocsin is. Én magyarul is inkább pulled porkként mondom, de a magyarban ez a tépett húsnak felel meg, de az idősebbek is el tudjak képzelni. Pld mamám is csinált hasonló sokáig sült, omlosz húst, persze nem bbq fűszerekkel, módszerekkel, de nem újdonság és tudja mi az hogy tépett hús.
-
-
válasz #82860288 #8038 üzenetére
Ja, a bounty szelet egy cukorbomba. Persze ott van benne a kókuszillat, de a dióból olyan ízt nem veszel ki . Ráadásul a nyers kókusz elég rágós cucc, szóval nagyon más élmény. Én amúgy szeretem amíg ki nem szárad, csak macerás, mert egy dolog, hogy kalapáccsal kell szétverni, a másik meg, hogy még van a húsán egy csak késsel levágható fás réteg.
Igen, folyadékba/közegbe tunkolódva jó - a bountyban és a kókuszos tekercsben is így "szerepel" .
#8039: ugyanaz . max a nedvességtartalma más, ha nagyon száraznak érzed, kicsit meglocsolhatod cukros vízzel.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
xavix13
senior tag
válasz #82860288 #8054 üzenetére
Egyszer étteremben ettem így, és annyira passzol hozzá, nagyon szeretem. Elsőre lehet picit fura de nagyon kis harmonikus kerek étel. Persze a lazac elég hálás alapanyag kapros tejszínes martassal se rossz.
Krizmo_: kedvenc zoldfuszerem nekem is, a petrezselyem mellett.
Serpenyőket elvileg holnap kapom meg én is, gondolom a wok szokásos nejlon zacsiba jön meg van körülötte egy kis papír ami pont nem véd semmit se, remélem nem lesz nagyon összecseszve a bevonat. Mindegy ennyiért bestbuy volt az tuti, még ha a spájzban is fog pihenni egyelőre szerintem, ha a mostani garnitúra már viseltes lesz majd be lesznek fogva rendszeresen. De a szekrényben nem nagyon van már neki hely, más edennyekel meg kár összeverni a bevonatot rajtuk.
Mondjuk lehet be kellene mostmár fejeznem, pár év alatt annyi konyhai cuccot összeszedtem hogy költözködéskor a fele holmi valami konyhai kacat volt legutóbb...One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
Top cat
őstag
válasz #82860288 #8088 üzenetére
Mármint az instantra gondolsz? Rajta szokott lenni a zacskón. Szerintem fajta függő.
A Dr. Oetker féle 7g és 25 g friss élesztőnek felel meg.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz #82860288 #8099 üzenetére
Vagy úgy. Kicsit repedt is, ahogy látom.
éjszakára a hűtőbe teszem, de ott megemelkedik, majd kicsit összemegy.
A hűtőztetés nem rossz ötlet, viszont ha az emelkedés után összeesik, akkor valószínűleg túlkelt lesz. Ha hosszabb ideig keleszted, akkor érdemes kevesebb élesztőt hozzáadni.Én így sütöttem legtöbbször amikor még élesztőt használtam: [link]
-
#82860288
törölt tag
-
totron
addikt
válasz #82860288 #8107 üzenetére
Most vagy soha alapon elkezdtem.
Üdv a világos oldalon, hasznos útra léptél. A hűtős eseted jól mutatja az élesztő a hanyagolandó instantságban való működését. Emészteni is könnyebb a kovászos verziókat, a vércukrot sem nyomja fel pluszban, mint az élesztő (tk. fehér liszt esetén duplahatásként, nem tk. fehér esetén triplaként), ugyanis ezt is teszi, kevesen tudják. Kovászos rozskenyérnél meg egyenesen más dimenzió az emésztés folyamata egy élesztős fehér-nem teljes kiőrlésűhöz képest. Nincs a fél hűtő felzabálására hívó vércukor-ingadozás okozta hullámvasút, így kevesebb is elég, fogyni is könnyebb vele. Az emésztőrendszeredet sem terheli, alig veszed észre, hogy benned van és dolgozódik fel épp, nincs kajakóma sem. Nem állítom, hogy csak a teljes kiőrlésű végállás a tuti, mert van, akinél meg pont az a gond, de a fehérliszt-élesztő monokultúrája jó, hogy felbomolni, visszaszorulni látszik, nagyon jó. Van, hogy egy alternatív gabonafajta nem tk-ként is könnyebb az adott szervezetnek, mint egy szokványos fehér tk-ként.[ Szerkesztve ]
-
Keef_Lee
senior tag
válasz #82860288 #8107 üzenetére
Én is itt tanultam, segítettek.
De ebben a videóban a leírt recept alapján értettem meg véglegesen, azt hiszem
15:01-nél a recept. -
krizmo_
Topikgazda
válasz #82860288 #8107 üzenetére
Szabi pék könyvéből : Kovász készítése és etetése
Sokkal jobb kovásszal sütni, én már mindent azzal készítek. Biztos nem fogod megbánni csak legyél türelmes és kitartó.
-
Beni2360
félisten
válasz #82860288 #8120 üzenetére
Most nezegetem a Mészi videoit es ott ő egy OBI-ban vasarolt, de minden festekes boltban kapható szvsz ilyen vagó daraboló eszköz.
Pont ilyen gyors kifli zsemle potló receptet kerestem mint ami a videóban van.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
krizmo_
Topikgazda
-
sutszi
veterán
válasz #82860288 #8184 üzenetére
Szerintem a legfontosabb szabály amit nem szoktak kihangsúlyozni.: Nyugodj le, attól lenyugszol.
Általában akkor van savanykásabb / ecetes / kissé alkoholos szaga amikor éhes... Ezen a ponton még fel sem merül a "menthetőség" vagy "elrontottam" témakör...
Azt érdemes szem előtt tartani, hogy a hőmérséklet erősen befolyásolja a folyamat sebességét.
Számomra viszont az nem egyértelmű, hogy etetés után közvetlenül, vagy etetés után pár órával néztél rá újra?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
totron
addikt
válasz #82860288 #8188 üzenetére
Gondolj bele, hogy új terület, nem minden vakvágány, ami első tapasztalásra annak tűnik. Én mikor sok éve elöl hagytam a nyári konyhában a palacsintatésztát és kovászként kezdett el működni, átértelmezve magát (micsoda AI!), azt hittem kárt csináltam. Akkor még nem tudtam, hogy dehogy. Vannak ökölszabályok, ugyanakkor nem lehet patikamérlegen kimérni a folyamatok pontos szagát vagy idejét, mert nincs két egyforma baktériumkultúra, eltérők a levegők mindenkinél. Ezért is butaság azt hangoztatni, hogy Mátraderecskén bizony mekkora különlegesség a Los Angeles-i kovász, mert nem lehet átmenteni sem térben, sem időben; 2 sütés alatt teljesen kicserélődik a kultúra. Ebből következik, hogy a dédnagyi által megkezdett, 100+ éves kovász is csak fejben létezik, igazából a fizikai táplálás mellett gombáiban és baktériumaiban is mindig cserélődik és ezt értelemszerűen az aktuális környezete szerint tudja megtenni.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz #82860288 #8188 üzenetére
Előfordul, hogy a kovásznak savanyú szaga van, ilyenkor az ecetsav baktériumok vannak túlsúlyban, amikor az édeskés illatot érzed, akkor pedig tejsav baktériumok.
Amikor kiveszem a hűtőből az anyakovászt, akkor mindig savanykás illata van, de etetés után pár órával már édeskés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó teljesen új, bontatlan Nespresso Essenza mini piros színben
- Erős asztalláb (Steelcase)
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Eladó Családi Ház Nőtincsen 70 négyzetméter Lakó rész + 40 négyzetméter beépíthető rész
- AKCIÓ! KONYHA - HÁZTARTÁSI TERMÉKEK - BOTI ÁR FELÉÉRT!
- Új Nespresso kapszulatartó
- Carlinkit 3.0 Mini Apple Carplay vezeték nélküli USB adapter autókhoz, fehér
- Anker Eufy P1 okosmérleg, Bluetooth
- Erős fényű, fókuszálható minőségi LED zseblámpa eladó! Keveset használt! 3 Világítási mód(2 fényerő
- Új bontatlan Philips 3324/40 3in1 légtisztító, ventilátor, hősugárzó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen