Új hozzászólás Aktív témák

  • zone

    őstag

    válasz kymco #19825 üzenetére

    Úgy érzem, hogy ez a hozzászólásod több ponton is a személyem ellen irányul és nem az érvelésem ellen, ami öreg hiba egy vitában. Sok fontosnak mondható dologról nincs határozott elképzelésem, nem nézek le másokat és be tudom látni, ha hibáztam - erre volt példa itt a topikban is.

    Tévedsz, nem sorolom magam a tökéletes emberek közé.
    Sem te, sem én nem beszéltünk tökéletes emberről, ez a jelző eddig fel sem merült, azt mondtad: "ha az ember szeretné az Istent és a felebarátját". Feltételeztem, hogy rád igaz mindkettő, ha mégsem, akkor tévedtem.
    Ezt is te írtad: "A törvény arra jó, hogy szembesítsen a bűnnel. Ha nincs bűn, nem lenne törvény sem."
    Amire a válaszom ez volt: "A törvények és szabályok nem csak erre jók, korlátokat állítanak fel. Egy ideális világban is ugyanúgy meglennének ezek a korlátok."

    Ha nem lenne örökösödési törvény az emberek sjelentős része annyira kisemmiznék a másikat, amennyire csak tudnák.
    Pesszimista általánosítás és feltételezés. Ha nem lenne örökösödési törvény, akkor belátnák az emberek, hogy szükség van rá és létrehoznák a törvényt.

    Mit magyaráztam, mibe?
    A születéskori "nem hiszem" alapállapotot elfogadod, ebbe magyarázod a születés előtti bibliai teremtés állapotát, amiben szintén hinni kell. Hogy azért nem hiszünk alapállapotban, mert elszakadtunk Istentől. Én azonban arról beszéltem, hogy bármilyen képtelen állítással szemben hitetlenek vagyunk, így a logikád alapján ugyanúgy mondható bármire, hogy azért nem hiszünk benne, mert elszakadtunk tőle a teremtéskor.

    Ez egy klasszikus csúsztatás. A felekezetek köszönik szépen jól elvannak.
    Félreértettél, nem csak a keresztény felekezetekről beszéltem, hanem az összes vallásos felekezetről, mivel nem csak a keresztény vallás létezik.

    az ember Istennel való kapcsolatra lett teremtve
    Ha ez valóban így volna, akkor a világon mindenki keresztény lenne.
    Azt, hogy bűnnek nevezed valaki meggyőződését, hogy racionális okokból és a bizonyítékok hiánya miatt nem hisz semmilyen isten létezésében valamilyen szinten elfogadható, hiszen a vallásod ezt tanítja. Az viszont, hogy valaki meggyőződését szarkupachoz hasonítod inkább arra utal, hogy te vagy az, aki lenéz másokat.

    Az a baj, hagy nagy az arcod mellé. Beszélsz arról, hogyan lehet a gyereket nem rászoktatni a csipszre. Mikor leírom, hogy hülyeség, akkor másra kened a csipszes sztorit (a hozzászólásodból kiderül, hogy ez a te önálló sztorid
    Mellélőttél, ez nem én voltam.

    Nagyon nehezedre esne belátni, hogy vannak dolgok, amiben mások tapasztaltabbak nálad, esetleg többet tudnak?
    Ezt eddig sem vitattam, sőt a tanárok példájával kiemeltem, hogy a nagyobb tudáshoz sem feltétlenül kell személyes tapasztalat.

    Hogy mi és ki dönti el, hogy mely marad, és mely nem? Hát Jézus maga..
    "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását."

    - a bennem hívőknek elmondom, hogy milyen szörnyűségek várnak rád az örökkévalóságban
    - Pont ez a feladata Isten népének, hogy aki nincs kapcsolatban vele, megtudhassa, hogy milyen veszélyei vannak ennek.
    - Vajon azért vizsgálja felül valaki a hitét, mert a pokollal rémisztgették?
    - Ha ezt tennénk, akkor rossz tanúk lennénk. Korábban írtam, én nem az ítéletről szoktam beszélni, hanem a kegyelemről és Isten szeretetéről....

    Csak én látom ebben az ellentmondást?

    Arra a következtetésre jutottam, hogy amennyiben már nem azzal foglalkozol, amin eredetileg vitáztunk...
    Megismételném, hogy amit nem értek, azt nem magyarázom, hanem keresem a magyarázatát. Ha olyan dolgokat hozol fel, ami mellett nem tudok elmenni, hagyjam szó nélkül és tegyek úgy, mintha tudnám mire gondoltál? Újból felajánlanám, hogy válassz egy témát.

    YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

Új hozzászólás Aktív témák