Új hozzászólás Aktív témák

  • #49553920

    törölt tag

    válasz mormota #1981 üzenetére

    Ezt a fonalat továbbfűzve, mindenkinek ajánlom az otthoni pizza szósz elkészítését.

    Hozzávalók: 4ek olívaolaj
    2ek friss oregánó
    4 gerezd fokhagyma
    1/4ek chili
    1/4ek száraz oregánó
    1 konzerv hámozott paradicsom
    só, bors,
    1/2 tk cukor
    szódabikarbóna

    Az én receptem, több adag pizzához:

    Felaprítunk egy kevés friss oregánót (2ek). Egy edénybe olívaolajat (4ek) melegítünk takaréklángon, ez nagyon fontos. Kis melegítés után hozzáadjuk az kicsire aprított fokhagymát (4 gerezd), egy percig hagyjuk az olívaolajba, közbe fakanállal kevergetjük (1 percig), majd hozzáadjuk az oregánót. Folytatjuk a keverést, a legkisebb lángon (1 percig)
    Ízles szerint, én ajánlom, adjunk hozza chili paprikát ezt is kicsire aprítva ( 1/4tk), ezután adjunk hozza száraz oregánót is (1/4 tk), egy pár masodpercig meg hagyjuk nehanyszor megkeverjük, de közben egy jó minőségű előre hámozott paradicsom konzervet bontsunk ki, és ontsuk ki egy keverőtálba, majd a kezünkkel kicsit torjuk össze, és mehet bele az olajos, oregánós szószba. Vegyünk fentebb a lángot közepesre, kevergetés közben izésítsük ízlés szerint só,bors, cukor(1/2tk), ehhez merten adjuk hozza a sót és a borsot kb. 35-40 percig marad és közben keverjük.
    Most jön a lényeg: (óvatosan ezzel a résszel nem szabad túl sokat belerakni.) a mutatóujjunkat, belenyomjuk egy kis szódabikarbónába, majd kihúzzuk onnan és egy kicsit meg is rázzuk a kezünket, majd hozzáadjuk a szószhoz és jól eldolgozzuk-------- Kész.

    Köszönöm.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák