Új hozzászólás Aktív témák

  • mormota

    senior tag

    válasz rii #2010 üzenetére

    1: ami éppen megfelel a méreteknek:) (fémtál, műanyag lezárható-nem lezárható....akkor lefóliázom, hogy ne eregesse a szagokat) egyébként bármiben lehet. a befőttes azért jó, mert viszonylag kevés olaj is elfedi a cuccot.
    nem feltétlenül lényeg, hogy lepje el az olaj, elég ha meg van locsolva, és az 1-2 nap alatt forgatva benne.

    2: attól függ mit sütöttél benne, és az mennyire "szennyezte össze" az olajat.
    mivel én egy évben használok kb 2 litert, így nem igazán tudok nyilatkozni a dologról:)
    illetve csak annyit, hogy amiket sütök benne, azok után még max 1x. tehát összesen 2x használom ugyanazt az olajat.

    de ha majd használod, és utána lehűl, szagold meg, és ha érdemesnek találod a további használatra, akkor egy fémhálós szűrőn át leszűrve - az alját otthagyva- töltsd egy üvegbe, amit le tudsz zárni a következő használatig.

    nekem azért egyszerűbb, mert pl fasírtgolyót sütök csak bő olajban, így a következő adag amit kisütök, az is fasírtgolyó lesz, és nem lesz a pl rántott húsnak fasírtgolyó íze. (remélem érthető) :)

    [ Szerkesztve ]

    Illusztrálok, tehát vagyok

Új hozzászólás Aktív témák