Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dajkopali

    addikt

    válasz shabbarulez #5 üzenetére

    nem vitatkoznék, nem merek :) , de!
    nem állítja a hír, hogy péntek óta van korlátozás, csak annyit, hogy péntek óta hír ez a nyugati médiában, de hogy ne lehessen félreérteni semmiképp, pontosítottam
    Jakab király: igen, ennek az AP-tesztnek van némi demagóg íze, elismerem, bár a jószándék elvitathatatlan: arra akartak utalni, hogy az en bloc szolgáltatáskorlátozás a legális használatot is sújthatja

    [ Szerkesztve ]

    "fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

  • bambano

    titán

    válasz shabbarulez #5 üzenetére

    A Jakab királynak annyi az értelme, nehogy a cégek bosszúból felbiztassák a jogvédőket, hogy pereljék be a tesztelő újságírókat szerzői jogok sértése miatt.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • azbest

    félisten

    válasz shabbarulez #8 üzenetére

    Elmaradt bevétel?
    Az internet hálózata nem csak http-ből áll... tetszőleges tcp/ip, udp protokollt meglovagoló adatforgalomból. A szolgáltatónak mindegy, hogy milyen adatok adják a forgalmat. Ha a mennyiséggel van baj, akkor ahogy írtam (fokozatosan lassabb sebessségre kapcsolás, adatfogalom mennyiségéhez kapcsolva) meg lehetne oldani, hogy nagy letöltőket úgy korlátozzák, hogy az átlag felhasználó teljes mértékben hozzáférjen a hálózat szolgáltatásaihoz.

    Az a gáz, hogy az átlagfelhasználó nem tud tv-n nézni vagy más szolgáltatást igénybe venni, mert korlátozzák. A Joost pedig igenis hivatkozhatna arra, hogy megkárosítják... hiszen nincs reklámbevétele, ha kizárják a szolgáltatását a hálózatból.
    Miben más ez, mint ha pl egy internetes zenebolt/filmbolt elérhetőségét tiltják le, arra hivatkozva hogy sok adatforgalmat generálnak az oda látogató felhasználók? Vagy akár ennyi erővel letilthatják az Ms szervereinek elérhetőségeit is, mert sok adatforgalmat generált az automatikus frissítés.

    Vagy másik példa: mi lenne ha korlátoznák a képek vagy flash tartalom elérhetőségét? A web adatforgalámának legnagyobb része ez...

    Nem az ész nélkül töltőket védem, hanem az átlagfelhasználót... és a szolgáltatások üzemeltetőit. Az ISP-k ésszel is szabályozhatnának. (Miért nem jó az mint ami mostanában is létező megoldás, hogy ha valaki túllép egy szintet akkor lelassítják a netjét? Persze jobb lenne ezt több fokozatban tenni... nem a mit ha nem a mennyit a bajuk... akkor a mennyit alapján korlátozzanak)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák