Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    Ha ezzel ellehetetlenítik legális szolgálatatások működését (Joost, Skype....) akkok várhatják a pereket. Ha a kiadók perelhetnek elmaradt bevéltelre hivatkozva, akkor a p2p szolgáltatások tulajdonosai is ugyanúgy megtehetik ezt.

    Miért kell korlátlannak hírdetni a szolgáltatást, ha nem tudják biztosítani a korlátlan adatforgalmat. Legyenek fokozatok, hogy hány gigáig max sávszélesség, aztán meg több lépcsőben egyre alacsonyabb sebesség, minél több adatforgalmat generálnak. :U

  • azbest

    félisten

    válasz shabbarulez #8 üzenetére

    Elmaradt bevétel?
    Az internet hálózata nem csak http-ből áll... tetszőleges tcp/ip, udp protokollt meglovagoló adatforgalomból. A szolgáltatónak mindegy, hogy milyen adatok adják a forgalmat. Ha a mennyiséggel van baj, akkor ahogy írtam (fokozatosan lassabb sebessségre kapcsolás, adatfogalom mennyiségéhez kapcsolva) meg lehetne oldani, hogy nagy letöltőket úgy korlátozzák, hogy az átlag felhasználó teljes mértékben hozzáférjen a hálózat szolgáltatásaihoz.

    Az a gáz, hogy az átlagfelhasználó nem tud tv-n nézni vagy más szolgáltatást igénybe venni, mert korlátozzák. A Joost pedig igenis hivatkozhatna arra, hogy megkárosítják... hiszen nincs reklámbevétele, ha kizárják a szolgáltatását a hálózatból.
    Miben más ez, mint ha pl egy internetes zenebolt/filmbolt elérhetőségét tiltják le, arra hivatkozva hogy sok adatforgalmat generálnak az oda látogató felhasználók? Vagy akár ennyi erővel letilthatják az Ms szervereinek elérhetőségeit is, mert sok adatforgalmat generált az automatikus frissítés.

    Vagy másik példa: mi lenne ha korlátoznák a képek vagy flash tartalom elérhetőségét? A web adatforgalámának legnagyobb része ez...

    Nem az ész nélkül töltőket védem, hanem az átlagfelhasználót... és a szolgáltatások üzemeltetőit. Az ISP-k ésszel is szabályozhatnának. (Miért nem jó az mint ami mostanában is létező megoldás, hogy ha valaki túllép egy szintet akkor lelassítják a netjét? Persze jobb lenne ezt több fokozatban tenni... nem a mit ha nem a mennyit a bajuk... akkor a mennyit alapján korlátozzanak)

    [ Szerkesztve ]

  • azbest

    félisten

    Hát különböző véleményen vagyunk :) vagy nem is annyira? :P

    Ha jól értettem a cikkben arról van szó, hogy használhatatlanná tették a p2p alapú szolgáltatásokat.

    Szerintem ha valaki nagymennyiségben forgalmaz adatot, akkor teljesen mindegy, hogy milyen protokon tette... akkor http is lehet lassabb számára abban a hónapban. És konkrétan azzal nem értek egyet, ahogy a cikkben írták: hogy nem működik, mert korlátozzák. (nem lassú, hanem nem megy / megszakad).

    Aki csak alkalmanként ki akar próbálni valami szolgáltatást, az jár rosszul, hiszen nem lehetséges. A p2p szolgáltató cég is rosszul jár, mert így nem jut el a felhasználóihoz. Az isp-t nem sajnálom, hiszen nagyot ígér, aztán meg kiskirálykodik, hogy ezt nem lehet és értelmetlen szabályokat csinál. A feltöltés és letöltés sávszélessége eleve asszinkron (adsl)... szóval arányaiban sokkal több a letöltés mint a feltöltés.

    Egyébként ismerettségi körömből tudom, hogy az amatőr netezők jobban ismerik a p2p lehetőségeket mint az ftp-t. (p2p klienseket használnak, ftp-ről azt sem tudják eszik vagy isszák, http-n is csak olvasgatnak)

    Előfizetsz egy színes újságra, azátán 2 hónap múlva azt mondja a tulaj, hogy nem éri meg annyi témával foglalkozni.. ezek után csak recepteket íruk az újságba. De persze ez teljesen normális és el kell fogadni.. hiszen a tulaj haszna a lényeg, az hogy én mint ügyfél mire szerződtem az mindegy.
    Kifizeted az autópálya matricát, de aztán kitalálják, hogy csak motorral lehet menni az úton, mert az autók miatt jobban rongálódik az aszfalt és úgy nem lesz elég haszon, ha javítani kell az utat.

    Miért ne lehetne az upload és download értékeket dinamikusan kezelni? Naponta / hetente ellenőriznék mennyi forgalom volt és annak függvényében lassítanák azt aki már a fair szinten túl van. (persze, ha valóban jól működő prioritizálás van, akkor az is jó dolog)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák