Új hozzászólás Aktív témák

  • Dave™

    nagyúr

    válasz moonman #238 üzenetére

    1: nem ugyanarról beszélünk, az opcionálisan telepíthető nem egyenlő azzal a "szűz" verzióval, ami gyakorlatilag csak papíron elérhető, vagy oem illetve dobozos formában láttál olyat bárhol is? Nem az a cél, hogy tök szűz legyen, hanem hogy igény esetén eltávolítható legyen.

    2: ez a nemes gesztus a már hivatkozott egyeduralkodó célt hivatott erősíteni, mint lehetőség, ugye. Ingyenes linux tanfolyamok nincsenek, hiszen a céges supportált szférát leszámítva a dolog non-profit, ergo nincs aki ezt finanszírozza, de gyanítom, a fórumokon és saját tapasztalatokon edződött emberek jobban helytállnak éles helyzetben, mint a steril körülmények között képzett rendszergazdák.

    Az egésszel az ég világon senkinek semmi baja nem lenne, ha nem volna monopol szereplő egy kiemelten fontos iparágban. De mivel az, és százmilliók függnek egyetlen vállalattól, ez azért elég komoly problémákat vet fel. Ahogyan már rii kolléga is említette, sem ár tekintetében, sem technikai szempontból nincs igazi verseny (az új szolgáltatások egy dolog, abban van félnivalója, most az alap OS-ről beszélünk). Szóval lehet, hogy kényelmesen kijönne az egész win móka végfelhasználói áron 3000 HUF-ból (ekkora példányszámnál ugye nagyon eloszlik az a "rengeteg" support és fejlesztés), de mi azért csak fizessünk 30 ezret a változatlan gépre telepíthető oem-ért, és közel kétszer ennyit a dobozosért. Meg nézzük azt, hogy hol tart a Mac OS meg a linux-disztribúciók zöme, ahol utóbbiak ráadásul általánosságban ingyenesek, tehát non-profit módon, közösségi munkából tartanak ott, ahol. Mi lenne, ha még mindig a T-Com (matáv) lenne az egyeduralkodó hazánkban? Mennyi lenne az adsl? 10e az 1mbit? A matávot is a verseny tette versenyzővé, de ugyanez igaz a mobiliparra is (elenyésző a verseny), meg számos egyéb iparágra.

Új hozzászólás Aktív témák