Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Dave™ #270 üzenetére

    prof. vs home témakör elég érdekes dolog, mert például home-ból hiányzik az, hogy userenként állítható legyen, hogy melyik mappához ki férjen hozzá (s milyen szinten). Ez napjainkban, mikor már nem csak pattanásos pistike használja a PC-t, hanem az egész család, és nem biztos hogy szerencsés, ha a fontosabb dokumentumokhoz a gyerek is hozzáférne, akkor elég öhm érdekes dolog. Persze tudom, használja mindenki a saját Dokumentum mappáját, na de akarja azt használni a halál, ha én teljesen másként szeretném rendszerezni.

    Amúgy én állítom, hogy hiába 90%-os részesedés ide vagy oda, ha az MS olyat lépne, amitől a piac nagy része felhördül (mondjuk holnaptól windowst nem lehet kapni, csak 200k fölött), akkor bizony pillanatok húzhatnák le a rolót. Viszont amíg a piac (vagy nagyszámú / súlyú érdekcsoportok) nem gondoljuk úgy, hogy itt bizony komoly baj van, addig pár szerencsétlen jogász ugrálhat ahogy akar, nem fog elérni semmit. Igen, az EU próbálkozásait az utóbbi kategóriába sorolom, mivel nincs igazi háttere, s ezzel az MS is tisztában van. Pontosan tudja, hogy max. szép nagy pénzbüntetéseket rónak ki rá, amit röhögve kifizet. Ha reális esélye lenne annak, hogy ha nem tesz eleget a követeléseknek, akkor az egész EU területén holnaptól nem használnak windowst, akkor pillanatok alatt kezesbárány lenne. Persze rá lehet fogni, hogy ennek a háttérhiánynak az oka pont az MS monopóliuma...de szerintem inkább csak akarat kérdése.

    Had tegyem hozzá, hogy emberek, egy kis realitásérzék azért jó lenne...(ez nagyon akinek nem inge ne vegye magára kategória). Helyenként nagyon jót szórakoztan a topicon, kedvencem a az a baj az MS-el, hogy túl jók a szoftverei, rakjon bele szarabbat :) Ezentúl tiltsuk meg a pékeknek, hogy túl jó kenyeret süssenek, mert akkor mindenki azt venné, vagy iskoláknak, hogy túl jól tanítsanak, mert akkor mindenki oda menne :U

    Személy szerint nagy Operás vagyok, hogy őszinte legyek nem is értem, miért nincs normálisabb részesedése. IE-n kezdtem még nagyon rég (amikor csak Netscape volt rajta kívül, utána FF majd Opera. De eddig utóbbi jött be messze a legjobban, nem olyan rég tettem egy kisérletet FF-re visszatérésre, de nagyon hiányoztak belőle kényelmi dolog, s egyes megoldásai számomra zavaróak voltak. Személyes véleményem, hogy nagyon érezni rajta az "OpenSource"-séget, annak minden előnyével és hátrányával együtt (utóbbi pl. az, hogy sosem képes teljes egészet alkotni a rendszer)

    Végezetül arra lennék kiváncsi, hogy ha annak idején nem rakja bele az MS az IE-t a Win-be, akkor mekkora méteres fikákat kapott volna / kapna, hogy még böngésző sincs a rendszerében. Vagy ha csak alapot rak be, akkor azért, hogy miért nem tud többet. De ezt végülis most is megkapta az IE6 miatt. De ha meg belerakja, akkor meg az a baj...igen tudom, nem erről szól a hír (had tegyem hozzá, a cím "szokásosan" bulváros és megtévesztő), meg értem én amit írnak a "linuxosok", csak...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák