Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    Hát az ilyen perskedésekben nem vagyok túl felvilágosult gondolkodású.... ha van egy programom ami elterjed, akkor csökkentenem kell a tudását csak azért mert nem vesznek meg mástól programokat?

    Persze értem én, hogy alapvetően aki nem ért hozzá az a meglévő dolgokkal beéri és nem keres más megoldást. De miért hiszi azt a többség, hogy a tudatlanság elég indok arra, hogy panaszkodjanak. Ha nem elég ismert a termék akkor reklámozni kell. Ha elég jó (a program vagy a marketing), akkor szinte szájról szájra terjed az ingyen reklám (hype?).

    Ha az MS rosszabb szerződési feltételeket ad azért, ha valaki nem ms programot telepít a rendszerre (oem-ek esete), akkor csúnyán büntessék meg mert az valóban erőfölénnyel visszaélés. De csak azért mert benne van valami, azért nem kéne. (Ha csak azért büntetik, mert van benne böngésző vagy média lejátszó, akkor ne kivételezzenek a linux, OsX és más oprendszerekkel sem...). Van lehetőség mást használni. Ha valaki nem ért az informatikához akkor művelődjön. Ha valaki népszerűséget akar, akkor ismertesse meg magát a világgal. Ha egy-egy gagyi videó bejárja a világot, akkor miért nem lehet valami látványos/csalogató anyagot csinálni a kevésbé ismert termékekről.

    Na és akkor mi van például a Maxthon Browser vagy Avant Browser , stb... programokkal? Azok érdekeit meg az sértené, ha nem lenne IE a windowsban. Ugyanezt tudtam mondani a media playertől kasztrált win -re is... hány tucat média lejátszó program működésképtelen az N változaton? Azoknak a készítőinek az érdekeit miért nem vették figyelembe?

    A lényeg, ha szerződésnél hátrányos tényező nem-ms programok telepítése az oem-eknek, akkor erőfölénnyel visszaélés, de ha szimplán csak az a bajuk, hogy van beépített program az nem elég jó érv.

    A Windows intézőt mikor szedetik ki? Vannak fájlkezelő programok is? Nameg az ntfs fájlrendszer milyen már, hogy nem lehet helyette ext3? (majdnem hpfs-t írtam, de azét épp kezeli). Arra akarok utalni, hogy nem kötelező használni, ha nem tetszik... most már valóban működő és használható alternatívák is vannak akár ingyenesen is. (itt meg ismét azt modom, hogy a tudatlanság nem mentség - megkell érteni, hogy valamilyen alapvető ismeret is kell a géphasználthoz... ha pedig valaki nem akarja megismerni a választékot, akkor nincs miért panaszkodni, hogy nem ismeri az alternatívákat)

    Egyébként csodálom az OSX-et és kedvelem a linuxot vagyok :DDD de a hülyeség az mindenhogy hülyeség.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák