Új hozzászólás Aktív témák

  • kmarci25

    veterán

    Megvágtuk a tegnap kisült, túlkelt, félfehér kenyeret, ilyen lett. A bélzet fotók elég bénák, bocs... :U A lényeg, hogy gyönyörű példája a túlkelt bélzetnek, szépen látszik, hogy elgyengült a gluténháló, nem tudta tartani a saját súlyát, és a gázbuborékokat sem, így ellaposodott, és sok kis, nagyjából azonos méretű luk van benne. Erősen érződik az ízén a kovász savanykássága, ez a tk sajátossága, illetve a túlkeltség is lehet, számomra nem zavaró. A héja nagyon vékony, összességében ehető, sőt finom, de mégsem olyan, mint amit terveztem.
    340 g BL-112 liszt, 265 g víz, 85 g kovász (90% hidr.), 7 g só, fél evőkanál akácméz (hirtelen ötlet volt, tk kenyerekbe van aki mindig tesz). Autolizálás 2 óra kb., hozzá a kovász, pihi, +só és méz. Ezt olajozott tálba tettem, mert ragadt az elején nagyon. Óránként hajtogattam (a tészta 26 fok körül volt, kb. 40-50%-ot nőtt), 4 óra múlva előformáztam, 30 percet pihent, majd formáztam és szakajtóban a hűtőbe tettem, kb. 10 fokra (ez magas volt), 17-18 órát hűtőzött (ez is sok volt). Mikor kivettem már láttam, hogy túlment, nagyot nőtt és nagyon levegős lett. Vaslábosban sült, 20 percet 240 fokon fedővel, fedő nélkül 220 fokon 15 percet.

    "There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

Új hozzászólás Aktív témák