-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ciccuka
veterán
válasz freaghill #3622 üzenetére
Megpróbáltam, 1 nap eltelt, de mintha nem történt volna vele semmi. Teljes kiőrlésű búzaliszttel próbálkoztam és csapvízzel.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
FerNandor
őstag
Görög kenyér:
500g liszt. (én eddig sima finomlisztet használtam mindig, a legegyszerűbb, pl LIDL)
10-12g só.
1/4 mérőpoharas csésze mennyiségű oliva olaj. (kb 60ml lehet, még sosem mértem le)kb 150ml víz
10g cukor
1 tasak száraz éleszttőplusz kb 150ml víz
plusz minimális olaj a tál kikenéséhezAz élesztőt elkeverem langyos kb 150ml vízben, majd ha feloldódott, hozzákeverem a 10g cukrot, ami kb egy csapott evőkanálnyi mennyiség.
Én ezt egy 500ml-es, fedeles mérőedényben szoktam csinálni és berakom a mikróba, vagy konyhapultra, ha meleg van.A lisztet elkeverem a sóval, majd amikor az élesztős, cukros víz megemelkedett 2-3 centit (ez pár perc, egyszer le szokta dobni a kupakot), hozzáöntöm az olajat a liszthez, majd a felfutott élesztőt is.
Vízből még kell hozzá kb 1.5 deci, amit fokozatosan adok hozzá. Az elején az egészet elkeverem egy villával, és amikor kezd összeállni elkezdem kézzel összedolgozni.
Viszonylag puha, ragacsos tésztát kell kapni. A víz mennyiség nem pontos, csak a 150ml-ben vagyok biztos, amiben el lett keverve az élesztő.
max 2-3 percig dagasztom, majd kiemelem a tésztát a tálból és minimális olajat rakok a tálba a tészta alá, amivel felkenem a falára is.
Kelesztőtálban, vagy sima tálban én kb 1.5 órát szoktam keleszteni, addig szépen megnő.
Óvatosan kiszedem egy enyhén lisztezett sütőpapírra és kevés mozdulattal hosszúkás formát alakítok ki belőle. (mint a videón)
190 fokos sütőben kb 55 perc alatt készre sül, légkeverés nélkül.
A tetejét be lehet vágni pár helyen.
Az elején raktam rá szezámmagot, de mindig lepotyogott, kenegetni meg nem akartam.Most éppen sima olajat raktam bele, gondolom úgy sima kenyeresebb lesz, hamarosan sül. De az oliva olaj nem igazán feltűnő amúgy benne, mi nagyon szeretjük (de csak a görögöt )
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
válasz krizmo_ #3561 üzenetére
Ha dupla mennyiséget akarok belőle csinálni (eddig kb 68dkg-s kenyér lett belőle), akkor vajon a sütési idők hogyan módosulnak?
Vagy akkor hogyan formázzam?[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
-
Essejó
veterán
válasz mephi666 #3638 üzenetére
Bocsi ez mekkora tepsiben készült és tepsibe öntés előtt milyen állagú? Mert ami receptet én találtam és próbáltam ki az: 1 liter tej, 40 dkg liszt, 6 db tojás, 4 ek cukor, fél zacskó sütőport ír.
Viszont olyan 8 dl tejnél én nem raktam hozzá többet mert már attól is folyt mint a víz. A sütőpornak se volt sok értelme, mert szépen feljött, magas falú zománcos tepsiben, de a végén csak körben maradt fenn a közepe teljesen beesett. A tepsi ugyanaz, amiben a múltkor a joghurtos sütit fotóztam.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
mephi666
nagyúr
konkréten ebben a fajta tepsiben sült... híg tényleg, mint a víz, de a leírt hozzávalóimmal+arányokkal tökéletes nekünk az állag furcsa volt nekem is, amikor először láttam így elkészíteni, mert a tejes pite nálam is palacsintatésztánál kicsit sűrűbb állagúval indult, ez pedig épp az ellenkezője...
ui: kisült a 2. kenyerünk... még nem szeltük fel, de úgy látom tényleg a türelem lesz az egész kulcsa, mert a formája ennek már kenyerebb, nem olyan lepény mint pár napja... tegnap reggel vettem ki 25g-t az anyakovászból és 125g teljes kiőrlésű liszttel és 125 g vízzel megindítottam... kb 8-9 óra után már jó buborékos volt és az eredeti mennyiséget megtriplázta... itt 500g búzalisztet és 280g vizet összedolgoztam kézzel... hozzá 200g kovász, később 10g só... követtem szabipék technikáját és félóránként hajtogattam, olajozott edényben pihentettem... végül este 9 körül formáztam és vekniben, ruha alatt a hűtőben tartottam reggel 6ig... 250fokon sütöttem 20 percig, majd 225fok körül még kb 30 percig... vizet is többet adagoltam a sütőtérbe, mint múltkor... (kenyér alja szépen kopogott, de nem sült annyira keményre... lehet valami jobb hőtartó lap kellene alá, mint a viszonylag vékony pizzatepsi...) ...szépen növekedett egyébként végig, kb 90deka lett, de méretre azért láthatóan kisebb így is, mint a bolti kilós kenyér (múltkori lepénynek többszöröse)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
kmarci25
veterán
válasz mephi666 #3666 üzenetére
Második kenyérnek ez eléggé bajnok. Nekem épp most kel egy kovászosom, holnap sütöm, majd mutatom. Ha gondolod, próbáld ki, hogy nem olajozott tálban hajtogatod. Én is olajozottal kezdtem, aztán youtube/insta videók alapján próbáltam anélkül és szerintem jobb. Nem csúszik ki a kezed közül a tészta, és ha jól ki van dagsztva, akkor szinte egyáltalán nem tapad/ragad a tálhoz. A kezemet szoktam enyhén bevizezni, hogy ahhoz se ragadjon egy gramm se.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
mephi666
nagyúr
válasz kmarci25 #3668 üzenetére
+3667: köszönöm alakul, de még van bőven hova fejlődni, mert elég tömör... a külseje eléggé kemény/roppanós, ízre viszont kenyér és finom... szerintem hetente próbálok egyet, cél hogy mire elmegy a járvány, teljesen vállalható legyen a végeredmény ...asszonynak is tetszik az íze, viszont ő abszolút nincs oda a tömör házikenyerekért... indítanom kellene egy abszolút fehér kovászt bl55-ből, majd addig erősíteni, hogy pillanatok alatt triplázzon minden etetésre és akkor szintén bl55-tel teljesen fehér kenyeret sütni belőle? ...cél, hogy a sütőben nőjön akkorát, hogy az ajtót is kinyissa ...hátha az olyan levegősre megkel, hogy ő is elégedett lesz vele
nem tökéletes, de öröm volt a múltkori lepény után látni, ahogy folyamatosan emelkedik sütés közben
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
kmarci25
veterán
válasz mephi666 #3669 üzenetére
Aha, látszik is, hogy tömör. Kevés volt a víz a tésztában. 56% hidratációjú a tészta, az kevés (víz/liszt*100). Menj fel 60-65-ig, ha bátrabb/gyakorlottabb leszel 75-ig (ha meg már nagyon megy a fölé is, de az már pro level ). Nehezebb lesz bánni vele, de még nem vészes, de a bélzet nyitottabb lesz. Csak arra ügyelj, hogy ha a tésztához nyúlsz, akkor csak finoman, ne nyomd ki belőle a gázokat, mert akkor a bubik is eltűnnek. Még amit tehetsz, hogy lazábbra formázod (nem húzod annyira feszesre, mikor feltekered), de a hidratáció emelése az alap megoldás a többi csak szépészet.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Ciccuka
veterán
Házi olasz pizza készítése:
Pizzatészta recept
Pizzatészta készítése, formázása
Pizzaszósz recept
Olasz pizza házilag: a tökéletes pizza 7 titkaNagyi titka kenyérlisztet és Nagyi titka pizzalisztet is lehet keverni a tésztájába (mi Aldi Aranykalász liszttel próbáltuk és szósznak Pesto is tökéletes)
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
kmarci25
veterán
A home office egyik előnye, hogy a tésztára mindig tudok fordítani 5 percet, akkor amikor azt a tészta megkívánja. (Mondjuk pont ennél a kenyérnél a só bedagasztása közben volt 40 perc szünet egy videókonferencia miatt. )
Életem egyik legszebb kenyere."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
-
kmarci25
veterán
válasz FerNandor #3674 üzenetére
Köszi! Küldöm a recet.
kép link
Jó hosszú bulk, 5-6 óra szobahőn, formázás, kb 14 óra hűtőben (8-10 fokon), sütés vaslábosban 240 fokon fedővel 20 percig, 230 fokon fedő nélkül még 20 percig.Ma babka (a kakaós kalács egy fajtája) készül kovásszal, majd mutatom azt is, meg a receptet is.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ha már ilyen sok liszt szakértő van itt akkor megkérdezném, hogy ezt a pizzavas pizzatészta receptet ti hogyan alakítanátok át, hogy 70% tk liszt és 30% sima fehér liszt legyen? [link]
Gondolok itt arra, hogy pl tk liszt esetén több víz/élesztő kellhet vagy esetleg plusz sikért belerakni? SPAR Natur*pur Bio teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt ha ez számít.400g liszt (00 liszt vagy Pizzaliszt)
250ml hideg víz
8g só
1.5g élesztőKöszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
kmarci25
veterán
Igaz, lisztet nem írtam. A teljes lisztmennyiség 5%-a teljes kiőrlésű zabliszt, 10%-a malátás liszt (Culinarisban lehet kapni), 20%-a garat félbarna búza, a maradék pedig fehér kenyér liszt. A módszer pedig: a liszteket összekeverem a vízzel, és hagyom állni, úgy 1-2 órát, ahogy kijön. Utána először hozzáadom a kovászt, összedagasztom, de csak úgy ímmel-ámmal. Fél óra múlva hozzáadom a sót, és itt már alaposan kidagasztom. Átkerül egy másik tálba a tészta, és óránként hajtogatom. Ez a bulk, az első kelesztés, ez tartott kb. 6 órán át, a tészta hőmérsékletét próbáltam 26-27 fokon tartani. Mikor kb duplájára nőtt, előformáztam, fél órát pihent, formáztam és ment a szakajtóba, majd egyből a hűtőbe. Ott volt kb 14 órát, a hűtő 8-10 fokos. Másnap előmelegítettem az öntöttvas lábasom 250 fokra, a tésztát beletettem, fedővel 20 percig sült, majd a fedőt levettem, a hőt is 230-ra és még 20 percig sütöttem.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
mephi666
nagyúr
válasz kmarci25 #3672 üzenetére
ezt aztán szépen telefingották a baktériumok ...szintén itthonról melózok már lassan 2 hete, van időm nekem is kísérletezni... most a vegyes anyakovász már szépen alakul a hűtőben és indítottam mellé egy teljesen fehéret bl55-ből... az is alakulgat, de annak még az elején vagyok...
ui: pizzatésztán agyalok, hogy azt is kovászoltból kellene sütni jövő héten
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
kmarci25
veterán
válasz mephi666 #3681 üzenetére
Köszi neked is! Baktériumok jöhetnek, a vírus a veszélyes most. Pizza kovásszal? Hogyne, simán. Bár az igazi profik pizzánál esküsznek az élesztőre, de kovásszal csináltam legutóbb is. Recet írjak? Ken Forkish könyvben van az is...
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
mephi666
nagyúr
válasz kmarci25 #3682 üzenetére
megköszönöm élesztőből mindig szárítottból készítettem, de azt már a vírus miatti pánik előtt hetekkel sem kaptam sehol ...sima élesztő van itthon 5db, de jobb szeretném kovászból sütni, ha van jó recept rá... (hagyományos élesztővel valamiért kiszáradt mindig nagyon a tészta... habár az lehetett a régi gázos sütő hibája is... elektromossal könnyen lehet, hogy az is elsőre tökéletes lenne)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
kmarci25
veterán
válasz mephi666 #3683 üzenetére
Na, akkor így szól a recept.
180 g 80% hidratációjú kovász, 900 g liszt, 620 g víz (32-35 fokos), 20 g só. A vizet és a lisztet összekeveri, letakarja 20-30 percig pihenteti. Hozzáadja a sót, a kovászt és összedagasztja. (25--26 fokos tészta a cél.) Olajozott tálba teszi, 2szer hajtogatja az első 1-1,5 órában. 12-14 óra múlva 2-2,5szeresre nő, ekkor kiveszi a tálból, 5 részre osztja (darabonként 340 g körül), labdává gömbölyíti mindet (virgolja ). Lisztezett sütőlapra teszi a tésztagombócokat, a tetejüket lekeni olajjal, letakarja és 6 órára a hűtőbe teszi. Utána nyújtja/formázza és süti. (A sütést úgy írja, hogy a lehető legforróbb legyen a sütő és a grillt is bekapcsolja és csak 5-6 percig süti a legfelső rácson.) Ha nem sütjük meg mindet, akkor 2-3 napot bírnak a labdák a hűtőben. Egyéni tapasztalat, hogy ez inkább 2 nap, mert a 3. napon már eléggé kezelhetetlen volt a tészta, túlkelt, ragadt, nyúlt, nehéz volt kezelni. Lehet, hogy nem volt eléggé hideg a hűtőm.
Sok sikert, majd számolj be ha elkészíted.Ja és fontos: a recept Ken Forkish Flour Water Salt Yeast könyvéből van.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
krizmo_
Topikgazda
válasz kmarci25 #3672 üzenetére
Valóban szép.
Amúgy, mihez vagy hogy szoktátok enni az ilyen nagyon lyukacsos kenyeret? Én átálltam arra, hogy kisebb egyenletesebb lyukak legyenek a bélezetben, mert azt valahogy jobban szeretjük, pirítósnak, melegszendvicsnek, sima szendvicsnek stb..., mert nem folyik/esik ki semmi a lyukakon. -
kmarci25
veterán
válasz krizmo_ #3685 üzenetére
Simán szendvicsnek. Meg lehet ezt vajazni szépen, és nagyon finom.
Elkészült a babka is. Meg is kóstoltam. Nagyon finom lett, a bélzet alapján még egy fél óra, óra kellett volna neki sütés előtt.
Recept innen, ez fél adag, amit készítettem.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
FerNandor
őstag
Ez a babka nagyon durva
Kisült ma a második adag saját kovászos kenyerem. Talán nem is ettem még igazi kovászos kenyeret. Remélem ilyennek kell lennie, amúgy ízlik, finom.
[link][ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
kano
nagyúr
válasz FerNandor #3687 üzenetére
Úúú... ez nagyon jól néz ki! Gratulálok!
Én most készítem el az első anyakovászom.
Milyen kovászos kenyér receptet ajánlanátok egy kezdőnek?
Köszönöm!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kmarci25
veterán
válasz krizmo_ #3690 üzenetére
Épp bulk-ol a tormás. A szokásos 800 g-os kenyerem tésztáját az első hajtás helyett lamináltam és akkor kentem rá kb. 80 g reszelt tormát (frisset sajnos nem kaptam, ezt a kis üveg tégelyest használtam). Most még hajtogatom 1-2szer, aztán holnap sül.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
-
FerNandor
őstag
válasz kmarci25 #3689 üzenetére
& (#3688) kano köszönöm
Jó sokat szenvedtem az első adaggal. 800g BL55 + bl200 100g-hoz raktam a Szabi recept alapján 600g vizet és a sóval plusz 50-et, brutál ragadós és kb kezelhetetlen volt, csak a tálban tudtam vele dolgozni. A végeredmény azért elég jó lett. Bár a dagasztás után legszívesebben bedobtam volna az erdőbe.. a konyha is romokban volt.Aztán tudtam venni a hétvégén Első Pesti Malom BL80-at, és ahhoz érdekes módon - az tisztán 900g volt - kevesebb vizet raktam, összesen 580g vizet és így is elég ragadós volt, de kezelhetőbb. Érdekes, hogy elvileg jobb liszttel dolgoztam és mégis kevesebb vizet raktam hozzá és sokkal jobb azért nem lett.
Amúgy ti mit ajánlanátok munkafelületnek?
Egy fenyő gyúrodeszkánk van, de szálkásodik, nagyon utálom már. Ha mást nem, arra gondoltam, hogy veszek bútorosnál egy méretre csináltatott munkalapot és az lesz. 10.000Ft alatt biztos megvan.
Kell vennem troksert, meg szakajtót, riszlisztem már van. Csak nem tudom hol, metroban Pécsen nem volt.A kovászos kenyérnek egyébként természetes, hogy picit masszívabb a bélzete? Enyhén gumis vagy nem is tudom. Pörköltszafthoz mondjuk annyira nem illik egyelőre, mint a fehér kenyér
Most edzem még az anyakovászomat, és megpróbálok még olvasgatni.
Ja, meg azt nem tudom, hogy miért "folyik" szét a tészta hűtőből kivétel után. Szerintem tök szépen megformáztam, feszes volt, beraktam fejjel lefelé egy konyharuhával kibélelt tálba, hűtő 12-13 órára és, amikor kivettem mondjuk picit rá volt ragadva a ruha, de a szép forma utána szétfolyt. Ez mitől van? Videókon olyan szépen úgy marad, szépen be tudják vágni és megy a sütőbe.
Ja meg gondolom éppen ezért talán annyira nem is emelkedett meg. 20cm volt az átmérő és kb 9-10cm magas, ami a képen látható.
Fogok csinálni majd babkát, anya szokott valami kelt tésztából fonott kakaós kalácsféleséget csinálni, az is brutál jó
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
kmarci25
veterán
válasz FerNandor #3695 üzenetére
Felszereléseket itt tudsz venni: Péklapát Bt. Van nekik webshopjuk, házhoz is visznek.
Gyúródeszka: nekem is fenyő. Kb egy éve ismerőssel vágattam egy rozsdamentes acél lapot, akkorát mint a deszka, kb. 1,5 mm vastag, és azt szilóval felragasztottam a fára. Ég és föld, sokkal egyszerűbb rajta dolgozni. Ha van rá lehetőséged próbáld meg. Nem véletlenül dolgoznak a profik is grániton van fémen.
A masszív bélzet gyakorlattal és idővel jobb lesz. Több víz lazít a bélzeten, csak ahhoz meg kell a gyakorlat. A szétfolyás ugyanez, illetve valószínűleg túlkelt, vagy a gluténháló nem épült fel kellően. Tudom, hogy ezek hogy hangzanak, én is kivoltam korábban, de hidd el, hogy bele lehet jönni. Én most jöttem rá, hogy mit rontok el rendszeresen: nem elég hosszú az első kelesztés. Ha azt elnyújtod, illetve jól csinálod, akkor már nehéz elrontani. Keress rá Trevor Jay Wilsonra a youtube-on, sokat lehet tanulni tőle.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
FerNandor
őstag
válasz kmarci25 #3696 üzenetére
Köszönöm, ez nagyon jó. Erre nem is gondoltam. Arra igen, hogy jó lenne valami fém vagy gránit, de vagyonokat nem akartam költeni.
Megpróbálok utána járni, hogy tudok-e valahol csináltatni egy akkora lemezt.
Köszönöm a tippeket.
Az első Pesti Malom liszt szerinted jó fajta? Most ennek is örültem, mert mindenhol csak sima bl55 volt. Megnézem a videóit.
Limara csinált Borbás Marcsival kovászos kenyeret és ők pulton kelesztették a formázás után 2-3 órát és egyből sütötték. Lehet, hogy ezt majd én is kipróbálom.És, ha lazul a bélzet, puhább is lesz vagy a kovászos kenyér alapból kicsit gumis?
Az biztos, hogy boltban nem igazán fogunk már kenyeret venni
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
krizmo_
Topikgazda
válasz FerNandor #3697 üzenetére
Szépen sikerült a kenyérkéd!
A kovászos kenyér alapból nem gumis, nekem akkor volt olyan, amikor túlkelesztettem, vagy sok vizet tettem bele, de ez még az elején volt, majd idővel ráérzel, mit hogy kell csinálni.
Én szoktam sütni Pesti Malom lisztekkel, szerintem elég jók. De majd érdemes kipróbálni pl. a Garat Malom lisztjeit is (főként a királybúzát), és a Pásztói liszteket, mert ezek nagyon finomak.
Amúgy, rizsliszt helyett még a kukoricaliszt is nagyon jó, én nagyon szeretem, olyan kellemes az illata, amikor sült, illetve a hajtogatásnál a kiolajozott tálat zsírral is ki lehet kenni, az is ad egy plusz ízt.
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz FerNandor #3697 üzenetére
Jó lesz a bélzet, ahogy krizmo is írta, csak idő kell, meg gyakorlat. Én sajnos lisztsznob lettem, korábban használtam Első pestit, nem volt rossz. De egy ideje Culinarisban vásárolt, vagy garat liszteket használok.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
FerNandor
őstag
válasz krizmo_ #3698 üzenetére
Köszönöm. nem lett túl alacsony? Hát nem tudom, a víz elvileg nem volt sok, mert kovász nélkül 64% körül volt a hidratáltság. Túlkelt volna? De ha túlkel a tészta, nem magadabbnak kéne lennie? Vagy addigra elfogy belőle a kraft és nincs már ereje sütés közben megnőni? A dagasztás után úgy nézett ki, hogy 19:35-től 22:50-ig volt a tálban, és ez idő alatt hajtogattam 3x, majd kb 80 percet hagytam utána. Mondjuk túl nagyot itt nem nőtt.
A hűtőben viszont szerintem eléggé megkelt.
Nem vagytok bent a kovászlabor alapozóba? Oda raktam fel képeket is.
A rizslisztet főként a szakajtóhoz vettem de majd mondom a páromnak, hogy csináljon valami sütit belőle annyi úgysem kell.(#3699) kmarci25 köszi. Most túl sok lehetőségem nem volt liszteket nézni a jelenlegi helyzet miatt. Ennek a Pesti Malom BL80-nak is nagyon megörültem
Az létezik, hogy a Garat malom mohácsi?[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung QN800D: Neo QLED 8K tévét teszteltünk
- Windows 10
- Xbox Series X|S
- Nyomtató topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- BestBuy ruhás topik
- Féltucat régi Samsung kapott új One UI-t, köztük az A52s
- Apple iPhone X - vissza a jövőbe
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Autómatrica és prémium minőségű matricák PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- noblechairs Hero fekete/piros gamer szék eladó
- Visszapillantó matricák a legjobb minőségben! PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- Arlo Smarthub VMB4540 Féláron!
- Eladó Családi Ház Nőtincsen 70 négyzetméter Lakó rész + 40 négyzetméter beépíthető rész
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen