- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Ezúttal bennfentes kereskedelemmel vádolják Elon Muskot
- Hamarosan elképesztő mennyiségű áramot fogyasztanak el az adatközpontok és az AI
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Szilárdtest-akkumulátorokat fejleszt Kína, jöhet az áttörés?
- Synology NAS
- DIGI internet
- PHP programozás
- Invitel (TV, internet, telefon)
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
válasz Šolaire #4551 üzenetére
A helyzet az, hogy én sok mindent főzök a saját ízlésem (vagy a családé szerint), pont nem izgat ki mit minek nevez. A csilis bab nálunk például sohasem szokott csilit látni, mégis csilisbabnak hívjuk, vagy a bolognaiba nem rakok zellert, de paradicsomot igen, mégis bolognainak hívjuk. Mert valahogy hívni kell. Nem vagyok egy recept náci, na.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
sutszi
veterán
válasz bugizozi #4545 üzenetére
Aha valóban kicsit tömör...
3. Mi azt csináljuk, hogy van egy standard IKEA őzgerinc forma...vagy mi a neve annak rúd sütőformának... Abba két szélére szivacsot teszünk. Így csökkentjük a hosszúságot. És ebbe tesszük a konyharuhát. Ezt lisztezzük és kerül bele ezután a formázott tészta. Majd hűtőben vagy pulton kelesztés van. Ez azért is jó, mert a tetejére ráteszem a sütőpapíros lapátot. Átfordítom, leveszem a ruhát majd, gyorsan bevágom, és megy megy a sütőbe...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
#75501312
törölt tag
Ez működhet, hogy krumplit jól megmosom, héját rajta hagyom, félbevágom, teszek rá kis bacont, hagymát és leöntöm tejföllel meg zöldfűszerrel és megsütöm?
-
kmarci25
veterán
válasz bugizozi #4545 üzenetére
Ha nagyon ragad, akkor nem volt elég hosszú az első kelesztés, vagy túl savas a kovász. Az elsőre könnyű a megoldás (tovább hagyod kelni ), kb. 30-50% térfogatnövekedés elég, attól függően hogy folytatod. Ha direktben készíted, és nem teszed hűtőbe, akkor mehet tovább (50%), ha hűtőben lesz a második kelesztés, akkor inkább 30%. A hajtogatáshoz használd inkább a coil hajtást, az sokkal inkább feszesíti a tésztát. (9. percnél van, de az egész videó hasznos; illetve ő ezt is stretch&fold-nak hívja, de többen coil-nak nevezik.)
Szakajtónak kb. bármi jó lehet, műanyag tál, őzgerinc (ahogy írták) csak tegyél bele egy konyharuhát, lisztezd és mehet bele."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
bugizozi
őstag
válasz kmarci25 #4563 üzenetére
A savas kovászon hogy lehet javítani?
Rendben, megpróbálom ezt a hajtogatást. (nagyon durva milyen tészta van a videóban )
A konyharuhába nem ragad bele amúgy a tészta? Vagy addig kell keleszteni/dagasztani, hogy ne ragadjon egyáltalán?Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
sutszi
veterán
válasz bugizozi #4564 üzenetére
A konyharuhát lisztezni kell. Én kukorica meg rizs lisztet szoktam használni. Különben beletapad...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
inf3rno
nagyúr
válasz bugizozi #4564 üzenetére
Meg lehet próbálni más körülmények között tartani, pl mással eteted, más hőfokon tartod. Nekem volt egy csomó graham lisztem, azzal etettem és hűtőben tartottam. Nekem is savas lett, és hétről hétre egyre kevesebbet emelkedett tőle a tészta. A végére már adtam hozzá élesztőt, hogy kompenzáljam, de ennyi erővel akár joghurtot és élesztőt is keverhettem volna a tésztába, és nagyjából ugyanoda lyukadok ki. Ezt egyébként ki is fogom próbálni, mert jóval egyszerűbb, mint a kovásszal szórakozni. Mostanra lett megint szárított élesztő a boltokban, be is táraztam belőle 60 zacsit. Elég lesz majdnem egy évre.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
kmarci25
veterán
válasz bugizozi #4564 üzenetére
Én azt szoktam csinálni ha túl savas, hogy kiveszem a hűtőből, tiszta dobozba teszem, és gyakrabban etetem, és kevés vízzel (50-60%). Ha ez sem segít (még mindig túl alkoholos a szaga, mikor felfutott), akkor a frissen etetett keméyn kovászt, bevágom kereszt alakban, és 1-2 órára cukros vízbe teszem. Ez múltkor nagyon jót tett neki.
Konyharuhát lisztezd, ha mégis ráragad, és nem tudod leszedni, akkor vizezd be, úgy könnyebben lejön."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
krizmo_
Topikgazda
Essejó & Ispy & bugizozi & Digitalpimp
Betettem az összefoglalóba a receptjeiteket! Nagyon jók. -
krizmo_
Topikgazda
válasz #75501312 #4526 üzenetére
4-5 napig simán eláll az említett recept szerint.
Én is szoktam készíteni minden félét zabból, csináltam már zabszeletet, kenyérbe is teszek olykor, kókuszgolyóba is lehet csempészni, de a zabpehelylisztet fehérje turmixhoz is szeretem.
Viszont arra érdemes odafigyelni, hogy a zabliszt és a zabpehelyliszt nem ugyanaz!
Csak mert sokan keverik. -
krizmo_
Topikgazda
-
FerNandor
őstag
Hali,
savanyúság receptet, vagyis inkább talán saláta... tudtok? Ettünk egyik nap az Ági steak house-ban és ismét ráeszméltem, hogy milyen jók ezek a savanyúságok. Itthon mindig elfelejtem. Valami ecetes, édeskés, hagymás lében paradicsom, uborka és káposzta volt, de nagyon jó volt. Lehet, hogy ezek külön-külön voltak amúgy készítve, csak mi vegyeset kértünk."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
inf3rno
nagyúr
válasz FerNandor #4578 üzenetére
Szerintem a legtöbbje víz, ecet, cukor, só ízlés szerint. Nekem a bolti saláták nem jönnek be, mert a legtöbbje annyira cukros, hogy már inkább édesség, mint savanyúság. Érdemes kipróbálni a szárazabb salátát is öntettel. Én ahhoz olivaolajat és balzsamecetet vagy citromlét keverek össze. Nem tudom fejből, de azt hiszem 2 olaj 1 ecet arányban. Lehet beletenni sót és fűszereket is, vagy akár más fajta olajat, pl tökmagolajat. Cukrot nem szoktam, de igazából az sincs kizárva. Nem kell sokat csinálni belőle, elfér az egész egy pohárban, talán egy deci sincsen összesen. Villával szoktam eloszlatni amíg egy ilyen zavaros emulzió állagot elér, aztán amikor a salátát esszük, akkor kerül csak rá néhány kanállal. A saláta itt nem feltétlen a leveles zöldség, szoktam ugyanezt görög salátához is önteni, de szerintem bármilyen zöldség köretet feldob, és nem egy komplikált dolog.
Buliban hasznos! =]
-
FerNandor
őstag
válasz inf3rno #4579 üzenetére
Köszi.
Közben lehet, hogy megtaláltam, csak hirtelen azt sem tudtam, hogyan keressem.
Szerintem valami ilyesmi volt. [link]
Kipróbálom majd, rakok bele uborkát. Lehet, hogy paprikát is és hagyom a hűtőben összeérni."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
BaginZe
tag
Sziasztok ! Rizsfozo szakertoktol kerdeznek.
Uj rizsfozo, elso harom probalkozasra odaragadt valamennyi az aljara. Utolso alkalommal mar a kemenyitos vizet is spriccelte kifele. Neten leirtak szerint csinaltam: rizs megmos, hideg vizben felrak.
En csinalok vmit rosszul?
Koszi elore is.
-
Essejó
veterán
válasz FerNandor #4580 üzenetére
Bocsi, de ez a saláta lé elég gyenge, az én ízlésemnek.
Szóval amit én használok (használtam):
3 ek cukor
3 ek 10 %-os ecet
1 csipet só
Ezt felhígítom fél literre hideg vízzel.
Az utóbbi években a Diab2 miatt a cukor helyett 1,5 ek folyékony édesítőt teszek bele (Aldi, Lidl) egy picit bővebben adagolt ecettel. Meg kell kóstolni, amikor legszívesebben a felét meginnám, akkor jó.
A 2 kígyó uborkát megmosom egyik végét levágom legyalulom, teszek rá pár tekerés tarka borsot, rá nyomok 2 gerezd fokhagymát és leöntöm a fenti lével.
Vagy felkarikázok egy adag paradicsomot, megborsozom, mehet rá némi snidling, pár vékony karika csípős paprika, esetleg 1 gerezd fokhagyma.
Sőt az utóbbi időben rákaptam, hogy megszórom a salátát Kövér Porcsinnal (zsíros paréj) a levelével, természetesen alaposan megmosva! [link] És leöntöm a fenti lével.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
Fetával töltött, sült Kápia paprika.
A megmosott és leszárított paprikát tűzhelyen vaslapon szárazon körbe sütöm. Akkor jó ha a bőre kívülről sötét barna szinte fekete foltos lesz. Amint körben ilyen, berakom egy odakészített fedővel takart lábasba. Az összes paprikát körbe pirítom és mennek a fedő alá. Békén is hagyom őket egy 10-20 percre. Akkor jön a pepecs munka, lehúzom kívülről a bőrét. (a fedő alatt a párás melegben fellazul) Amikor az összes kész, egyenként ejtek egy hosszanti vágást rajtuk és beletolok egy kb ujjnyi Feta sajtot (Lidlben kapható Füstölt KrémFehér sajt sem rontja el) Egy mélyebb tálba pakolom és megy rá pár tekerés tarka vagy zöld bors, ízlés szerint némi snidling, gerezd rátört fokhagyma, porcsin levél, pár csepp Oliva vagy tökmag olaj. Felöntöm annyi ecetes cukros salátalével ami jól ellepi. Ha nem elég a lenti adag, akkor kavarni kell még.
3 ek cukor
3 ek 10 %-os ecet
1 csipet só
Felhígítani fél literre hideg vízzel.
Lehetőleg a fogyasztást megelőző napon kell elkészíteni, és hűtőben tartani, hogy az ízek összeérjenek.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
#75501312
törölt tag
Ha a fagyóból vettem ki húst, kiengedtem és bepácolnám hűtőben délig, az még jó vagy süssem meg inkább még most?
Hülye voltam, a hűtőben akartam kiengedni reggelig és után bepácolni délig, de laggolt az agyam.[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #75501312 #4584 üzenetére
Szerintem még jó. A fűszerek is tartósítják valamennyire és a hideg is lassítja a bacikat. Olyan veszélye van csak, hogy elkezdik bontani a fehérjét és mérgezőek az ebből származó anyagok (kadaverin, putreszcin), de kb. dögszaguk van ilyenkor, úgyhogy észre vennéd nagy mennyiségben, kicsiben meg nem okoz nagy bajt. Ami talán egy fokkal nagyobb veszélyt jelent a romlott húsnál, hogy az elszaporodó mikrobák ételmérgezést vagy fertőzést okozhatnak. Maga a hús nem akkora para, mert azt kisütöd, de utána elmosod az edényt, amiben pácoltad minden mással együtt, aztán pl ha műanyag vágódeszkád van, azon is elszaporodnak a bacik, és utána mondjuk salátához szeletelsz valami zöldséget, amit nyersen fogyasztasz, és ugyanúgy
szopófosó ágra kerülsz. A "fejlett" nyugati országokban ezt már odáig fejlesztették, hogy Shiga toxinos E. coli-t terítettek a vágóhídról sokezer embernek, mert nem tartották be a higiéniai előírásokat, aztán lett mondjuk száz vagy ezer halott járványonként.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
#75501312
törölt tag
Hát jó, inkább kisütöm most.
Holnapra meg marad a köret, még gyorsan beaprítok kis paradicsomsalátának valót. -
freaghill
őstag
Darabolt nyulat hol lehet kapni?
Gugli Lidl-t dobta fel, de feltételezem nem állandó termék, vagy de? -
veterán
válasz freaghill #4590 üzenetére
Régebben a Bp Fővám téri piacon is kaptam, de 1-2 éve nem jártam arra, nem tudom mi a helyzet most. A héten én is láttam Lidlben (Bp Teleki tér, de Baján is szoktam látni). Nem mindig, de elég gyakran szokott lenni. Sparban is felbukkan olykor.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
freaghill
őstag
Köszi, megnézem akkor Lidl-ben, aztán meg Spar-ban, hanem lenne.
-
FerNandor
őstag
válasz freaghill #4596 üzenetére
Pont egyik nap ment előttünk egy dobozos kisteher, volt rajta egy telefonszám, tisztított nyúl valami háztáji kistermelőtől 1499Ft/kg házhozszállítva. Magyarszéken vagy Komlón ment előttünk, de nem írtam fel a számot. Helyben biztos van nálad is hasonló.
Közben megjött Aliról a bambusz pároló/gőzölőm. Hétvégén kínai gombócokat csinálunk, ha minden jól megy [link]
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Computex 2024: Itt a Strix Pointra épülő Zenbook S 16
- Bemutatkozott a Moto G32 4G
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 10
- Termékoldal is van a Galaxy Watch FE-hez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Traktor és kamion matricák széles választékban! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- AKCIÓ! Okos otthon és biztonság - BOLTI ÁR FELÉÉRT!
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Xiaomi Smart Cooking Robot. Teljesen új bontatlan 2 év garanciával!
- noblechairs Hero fekete/piros gamer szék eladó
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs