- VPN topic
- Vírusirtó topic
- Milyen NAS-t vegyek?
- Szilárdtest-akkumulátorokat fejleszt Kína, jöhet az áttörés?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Ezúttal bennfentes kereskedelemmel vádolják Elon Muskot
- Hamarosan elképesztő mennyiségű áramot fogyasztanak el az adatközpontok és az AI
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology NAS
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Top cat
őstag
válasz Mr.Csizmás #5899 üzenetére
Zsömlével dobálni kell, csapkodáshoz bagett való.
-
-
-
Ispy
veterán
válasz bugizozi #5891 üzenetére
Mióta laktózérzékeny a fiam nálam a hamburger úgy kezdődik, hogy zsemlét kell sütni.
Nálunk is most volt coleslaw, életembe először csináltam, két dolog nem is tetszett benne: kockára vágtam a káposztát, legközelebb inkább lereszelem azt is és nem raktam bele hagymát, mert a receptek nem írtak, amiket néztem, ez hiba volt.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
FerNandor
őstag
Nekem alapjaiban ez vált be [link] , a hozzávalókon ízlés szerint módosítottam. Szerintünk nagyon finom.
----
Amúgy Jamie Oliver 30 perces kajái.... és mosatlanul/tisztítatlanul rakja bele a sampiont a kajába. Elképesztő.
Mondjuk még mindig az a legdurvább, amikor tök nagy tollak volt a csirkén és úgy sütötte meg.[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
kmarci25
veterán
-
FerNandor
őstag
Hát nem tudom, láthatóan koszosan belerakni egy főzős műsorban a gombát a kajába, nekem kicsit fura.
A csirkének is biztos a tollában van az íz, azért hagy néhányat rajta
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
krizmo_
Topikgazda
válasz kmarci25 #5902 üzenetére
Bizony, muszáj neki.
Nagyon aranyos a kézírásod.#5910 Mr.Csizmás
Ha le is égne, de nem igazán jellemző, még mindig ott van a tok...#5909 FerNandor
Gusztustalan, ha nem mosnak meg valamit(egyébként, vettem már úgy húst, hogy volt rajta szőr, haj, kaka stb)... De van aki azt szereti, ha ott ropog a föld/homok a foga alatt a gombáról, ad neki egy texturát.
Egyébként, pont azért szoktam rá arra, hogy szinte mindent magam készítek, mert kiráz a hideg, attól ahogy sokszor elkészítenek egy ételt...#5905 Ispy
Legutóbb 2 változatot készítettem, az egyikbe tettem hagymát a másikba nem, a hagymás változat lett a nyerő.[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
Netgombász szerint sem érdemes Elkészítési tanácsok, 2.mondat.
-
Essejó
veterán
Néha hétközben hozatunk kaját, és a múltkor a desszert gyümölcsrizs volt. Azt mondanám tejberizs gyümölcs darabokkal, de ez olyan krémes volt még másnap is mint egy risotto. Mostanában nem próbáltam, de amiket én régebben gyártottam azok mikor kihűltek tisztára össze álltak. Esetleg valami ötlet, hogy készítsem, ja és a gyümölcs is ropogós volt benne.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #5916 üzenetére
Az a gond, hogy nagyon régen csináltam mert nem jól sikerült. Így már az arányokról sincs fogalmam. Oké recept van 1000 a Neten, de gondoltam itt esetleg van valakinek valami tuti bevált.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #5918 üzenetére
Elolvastam most 3 recit, az első kettőt fogom szerintem kombinálni, a harmadik Jamie Olivert azért hagyom ki mert leírás szerint ne hagyjuk kihűlni mert megkeményedik.. Illetve a receptek szerint a készre főtt rizst felvert tejszínnel lazítjuk, én a tejszín helyett kipróbálom Hulalával.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
sutszi
veterán
A szállítós kajákkal az a baj, hogy illúziók... nem biztos, hogy természetes úton érik el a hatást.
Nekem van egy arányom, csak mindig elfelejtem. 16-18dkg rizs + 1 liter tejből készül... Ez lágy krémes lesz... De nem mondom biztosra, hogy jól emlékszem.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
iceQ!
addikt
válasz bugizozi #5893 üzenetére
Én is boltiból csinálom. 18 kerbe van egy pékség. Zseniális termékeik vannak, nem ez a "fefútt" kenyér meg zsömle Tavasszal szerintem csinálok egy év indító grillt, hambikkal.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
bugizozi
őstag
Ez a buci is egy kisebb pékségből van, én nagyon szeretem őket Telek Pékség (van rendes 100% teljes kiőrlésű kenyerük meg vadkovászos is) A 18 keres is biztos jó, persze mindenki oda jár ami közelebb van neki. Kifejezettem preferálom az ilyen kis üzleteket.
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Essejó
veterán
válasz Handball94 #5924 üzenetére
Azért van pár pék a 18. ban, még ha az Albánt nem is számoljuk annak.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
iceQ!
addikt
válasz Handball94 #5924 üzenetére
Kemence pékség. Üllői vége felé, Mol kúttal szembe.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
sutszi
veterán
Pisztáciás torta.
Tészta fölé került egy fanyarabb ízvilágú gyümölcs dzsem, pisztácia krém, mascarpone-tejszínes mézes krém, fehércsokis tejszínes krém a tetejére, szórva tört pisztáciával.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
sutszi
veterán
válasz #49155328 #5930 üzenetére
Tészta:
2 tojás (L-es méretű)
80g cukor
120 g liszt(királybúza, manitoba, kamut(csak 1 ek))
50ml olívaolaj
50ml tej
5-6g sütőpor
1 csomag boubon vaníliás cukor( vagy aroma)
1 csipet sóTojásokat szétválasztom. A sárgáját először elkeverem a cukorral. Majd az olajjal és a tejjel. Végül jöhet a liszt és a sütőpor. Ezt alaposan elkeverem, homogén állagúra.
A tojásfehérjéből habot verek a só, vaníliás cukor és néhány csepp citromlé hozzáadása után. Utóbbi legyen jó kemény. Ezután hozzáadom a tészta részhez. Fontos! Összeforgatom a tojáshabbal, nem keverem el durván. Különben összetörik a hab...
150fokra előmelegített sütőbe teszem, majd 130-140 fokon 30-40 percig sütöm. Többször tűpróbázom. Én szeretem lassan sütni.Pisztácia krém:
500g pörkölt sótlan pisztáciát megpucolom a kemény héjtól.
Ebből kiveszem egy kisebb marékkal, a dekorációhoz. A többit megtisztítom a barnás héjrétegtől. Ez fontos lépés különben nem zöld lesz a krém, hanem barna. Ehhez 2-4 dl vizet forralok fel, majd félreteszem és beleöntöm a pisztáciát. Kb 1-2 percig állni hagyom...néha kevergetem. Ezután leszűröm, és amint tudom elkezdem kézzel lefejteni a barna puha burkot.
Eddig a részig csak a pisztácia elvisz 2 órát simán.Ha ez megvan, akkor aprítóba teszem, majd 1 ek szőlőmag olaj(semleges íze miatt), + 1ek tejjel és kb 3-4 dkg olvasztott (rendes) vajjal elkezdem ledarálni. Ízlés szerint mézzel édesítem. A kíván állag eléréséhez én még 3 ek mascarpone-s tejszínt tettem hozzá....mert elég beton massza lett belőle.
Gyümölcs dzsem:
Bármilyen fanyar gyümölcsöt felforralok, turmixolom, enyhén édesítem mézzel és esetleg pektinnel fixelem.Mascarpone-s krém:
500g mascarpone-t elkeverem 4-5 ek mézzel.(egyéni ízlés kérdése) majd 200g tejszínt keverek hozzá óvatosan. Keményre kell verni. Ha a fodrozódás megmarad akkor már bőven jó. Nem szabad túlverni.Fehér csokis krém:
2x100g fehércsoki + 200g tejszínt gőz fölött megolvasztok. Ezután simára keverem. Ha szobahőmérséklet alá hűlt akkor lassan elkezdem felverni (kvázi trüffel krémet kezdek csinálni) De nem habosítom ki teljesen csak addig keményítem ameddig még képes magától terülni...Ezután a fenti lego elemeket összerakom tetszőleges sorrendben. De arra figyelni kell, hogy a krémek sorrendjében alulról felfelé haladva a keményebbtől a lágyabb felé haladunk...
Legvégül a marék félretett pisztáciát aprítóban durvára darálom és megszórom a tetejét.[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Digitalpimp
senior tag
Nagyon jól néz ki, gratulálok! Olyan igazi kalóriabomba, de én is az ilyet szeretem! A süti legyen édes, meg krémes, meg habos!
Tegnap ezt a receptem készítettem el: [link]
Ez is kis "lájtos" kaja.
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
lugosi
MODERÁTOR
Sziasztok, másik topikban kérdeztem, nem annyira topiktéma mint ahogy itt se, de jobbat nem találtam, és még nem tudtak rá válaszolni.
A kérdés az, hogy adott egy túrázós edény, ami alumíniumból van. Eddig olyasmire volt használva, aminek során nem történt benne vízforralás. Most víz volt benne forralva, és pöttyökben feketedett belül az edény. Valamennyire halványult szivaccsal mosáskor, de teljesen nem.
Két kérdésem lenne, az egyik, hogy le kell-e ezt venni, mert ha csak esztétikai probléma, az nem érdekel. A másik, ha le kell szedni, akkor mit ajánlotok, hogyan stb (gondolom súrolószert nem szabad használni).
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
-
Essejó
veterán
Valószínűleg a vízkő reakcióba lépett a felületi aluminiumoxiddal, esztétikai hiba csak, de a Néphadseregben baszogatni lehetett a sorálományt érte.
Próbáld meg porrá tört citrompótló és nedves rongy kombóval, a seregben anno így pucoltuk az alu csajkát.
Esetleg szódabikarbóna és pár csepp 20%-os ecet majd rongy és dörgöl.
Aztán kiöblít, szárazra töröl és radiátoron megszárít. Mert a maradó vízcsepptől újra foltosodik.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #5939 üzenetére
Az nem opció, ragaszkodok ehhez, praktikus stb. Te is mindenhol ott vagy, látom.
Essejó: köszi a tippet, ez is csajka tulajdonképpen, így pont jó az ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
Vaze
őstag
Sziasztok,
Kurtos kalacsot csinalt mar valaki?
Ha igen,beszamolna rola,hogy sikerult?Esetleg jo kis recept?
Valaszokat koszi elore isMSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Top cat
őstag
válasz krizmo_ #5943 üzenetére
Na ne, neked nem sikerül valami? Nem hiszem el.
Próbáld ki a papírtörlő gurigás módszert.
-
Vaze
őstag
válasz krizmo_ #5943 üzenetére
Mi jelenleg kurtos kalacsot gyartunk
Elso 2 db nem volt igazan jo,eloszor nem volt szinte semmi ize,hiaba forgattuk bele cukros fahejas csodaba + van vanilias cukros nyalanksag is Nem ragadt ra a cukor...
Masodik sutesre mar ugy csinaltuk,hogy sutes elott beforgattuk a cukros cuccba es ugy sutottuk meg,de rengeteget tettem ra,es miutan megsult,csak ugy szakadtak le rola a nagy cukor darabok
Harmadik sutesnel mar ugy csinaltuk,hogy enyhen meghintettuk cukoral enyhen,es ugy sutottuk meg,na igy mar jo lett
Kettesevel sutjuk,mert 2db kurtos kalacs hengerem van.
Egyre jobban megy a dolog,es egyre izletesebb,mindjart dobok fel egy kepet[ Szerkesztve ]
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Digitalpimp
senior tag
válasz krizmo_ #5943 üzenetére
Az alufóliához hozzáragad minden. Sütőpapírral talán működhetne.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Digitalpimp #5947 üzenetére
Bekentem vajjal vagy valami zsiradékkal, már nem emlékszem pontosan, tényleg elég régen volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Smart Cooking Robot. Teljesen új bontatlan 2 év garanciával!
- Eladó-Kiadó ingatlan táblák , hogy sikeres legyen az eladás! PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Autómatrica és prémium minőségű matricák PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- AKCIÓ! KONYHA - HÁZTARTÁSI TERMÉKEK - BOTI ÁR FELÉÉRT!
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen