- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI internet
- DIGI kábel TV
- Nem szavazza meg Musk 56 milliárd dolláros csomagját a norvég állami vagyonalap
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A call centerekbe viszi az AI-t a Microsoft
- ASUS routerek
- Mozilla Firefox
- Max
- Otthoni hálózat és internet megosztás
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
OPiiPO
addikt
Hali,
Forrólevegős sütővel, pl. ilyen, mi a tapasztalat? Rákerestem de nem találtam itt említve, másik topicban ajánlották.
Köszi
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
krizmo_
Topikgazda
válasz inf3rno #5508 üzenetére
Meghámozom (kivéve az újkrumplit, azt csak megmosom), és felvágom, majd odateszem főni, ahogy felforr leszűröm róla a vizet, és teszek rá egy kevés olajat ~1/2 krumplihoz kb. 2 evőkanál olaj elég szokott lenni, teszek fedőt a lábasra és alaposan összerázom, majd sütőpapíros tepsire borítom úgy, hogy nem legyenek egymáson. Van, hogy ilyenkor borsozom/fűszerezem, de előfordul, hogy fűszerolajjal készítem, és sót/borsot teszek rá a végén. A fűszerezés mindig attól függ, hogy mihez készítem. A fűszerolajamban mindig van fokhagyma így annak kijön az íze. Szeretem még a kakukkfüvet is sültek mellé pl. De van amikor metélőhagymával szórom meg, vagy petrezselyemmel, ilyenkor nagyobbak a hasábok.
Most ez jutott eszembe hirtelen, de biztos kifelejtettem valamit.[ Szerkesztve ]
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Egy ilyen konyhai robotgep mennyire jo ar ertek aranyban? Kezdő szettnek lenne, nem halado az illeto. Elore is koszi:)
Samsung Galaxy A55 5G
-
sutszi
veterán
válasz DrDobos #5511 üzenetére
Igaz, nem Aldi hanem Lidl, de vettünk onnan konyhai gépet 2 alkalommal. Egy botmixert, meg egy...már nem emlékszem mit... A lényeg, hogy néhány héten belül véget vetettek az életüknek. A garanciával nem volt gond. Simán visszaadták a pénzt. De meg sem lepődtek rajta, hogy tönkrement. Szóval nem az első eset lehettünk...
Azóta inkább nem erőltetjük ezt a vonalat.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
őstag
válasz DrDobos #5514 üzenetére
Szerintem a gari miatt megér egy próbát. Az biztos, hogy 500 gramm lisztnél többet tartalmazó tésztát nem fog kidagasztani. Dupla áru alternatívaként a Bosch MUM5 jöhet szóba. Néha akcióban el lehet hozni 40k körül az alapgépet. Egyébként az sem bír ennél sokkal többel.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz DrDobos #5514 üzenetére
Lidlbe vettük tavaly a hasonló gépet, de a nagyobb típust, amelyhez van üvegkelyhes turmix is. Kb. 1 éves lesz lassan, de eddig semmi gond vele. Az 1kg lisztet pizzának simán kidagasztom vele, vagy a kenyérnek valót. Esetleg, ha ráér, hátha lesz megint akciósan. 30E volt.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
meg a gépészet se mindegy, milyen fogaskerék osztás, esetleg fémből, netán acélból van a techik.
kmarci25 vszeg a motor úgy van méretezve, hogy a kapacitás nem állandó v órás terhelés, hanem max kapacitás = fillérkekszuálás gyártói részről rulz
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
arcsin
senior tag
válasz Mr.Csizmás #5520 üzenetére
Nem véletlen hagytam ott az ÓE- Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kart
-
kmarci25
veterán
válasz krizmo_ #5523 üzenetére
Na, akkor a recept.
190 g kovász (100% hidratáltság)
255 g liszt (nálam kb. ugyanannyi pásztói finomliszt, kamutliszt és kenyérliszt keveréke)
50 g barnacukor
1 csapott teáskanál só
2 egész tojás
20 g tej
80 g vajReggel a vaj kivételével mindent robotgépbe tettem, és a legalacsonyabb sebességen addig kevertem (a dagasztókéssel), amíg össze nem állt a tészta. Itt még elég száraz, de a vaj majd ad hozzá nedvességet. Mikor már nem volt benne száraz rész, letkartam és magára hagytam olyan 40 percre. Utána több részletben hozzáadtam a vajat, és kidagasztottam. Mikor kész, a tálban hagytam kb. 1 órára, aztán kivettem, deszkán picit átgyúrtam és letakrava pihnetettem megint kb. fél órát. Ezután jött a formázás. Ez egy negyedkilós sajt, úgyhogy egy kb. 20 centis jénai edény tetejébe tettem sütőpapírt, a tésztát a közepén ellaposítottam, és kinyomkodtam a szélére. A közepébe beletettem a sajtot, amit keresztben bemetszettem. A résekbe fokhagymaszeleteket dugdostam, megszórtam fűszerekkel (bors, bazsalikom, majoranna, oregánó - sajnos friss nem volt) és meglocsoltam egy kevés olívaolajjal. Kép. Utána letakarva (az edény aljával) hűvösebb helyen (19-20 fok) kelesztettem jó sokat, kb. 6 órát, amíg a tészta egy kicsit a sajt fölé emelkedett. Tojássárgája+tej+pici só keverékével lekentem és ment az előmelegített sütőbe.
Alsó-felső, 190 fokos sütő, 25-30 perc, gőz nélkül. Ilyen volt evés közben. Legközelebb a tészta mennyiségét csökkentem kb 1/3-dal, mert nagyon sok lett, nem gondoltam, hogy ennyit emelkedik sütés közben. Egyébként a tészta is finom magában, akár zsömlének is el tudom képzelni (briós recept egyébként). A sajt megolvad, nyúlik, átveszi a fűszerek ízét a sajátja mellé (érdemes a sajtot egy napig szobahőn tartani, hogy érjen), szóval nagyon jó cucc. Kettőnknek nagyon sok volt, kellett mellé a bor , még maradt is belőle (a borból nem). Szóval korai vacsira ajánlott max, vagy 3-4 embernek.[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
őstag
Tegnap vettem a Lidl-ben Hazánk Kincsei 25%-os tejfölt. Gyerekkoromban ettem ilyen finomat utoljára. Gondoltam ajánlom kipróbálásra, mert megéri.
-
kmarci25
veterán
Kösz, hogy szóltál, majd megnézem. Én is lesem mindig a magasabb zsírtartalmú cuccokat. Korábban még vajat is köőültem robotgéppel jó magas zsírtartalmú tejszínből. 5-10 perc géppel, kis hurkákat csináltam belőle, folpack-ba és a mélyhűtőben sokáig elvan. Mindig elővettünk egy kisebb darabot, ha az elfogyott jöhet a következő. Csak arra kellett vigyázni, hogy nagyon gyorsan szétcsapja a gép, azonnal le kell állítani, ha kész van.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
őstag
válasz kmarci25 #5535 üzenetére
Azt mi is szoktunk. Nagyon finom vaj lesz belőle. Én már egy ideje a Parmalat Chef 33%-os tejszínt használom főzésre, ha nem jutok el a Metro-ig az ottani kínálathoz, az nagyon jó vaj lesz. Ezzel az éppen lejáró tejszínnek lehet új életet adni, mert érdekes módon úgy még bírja tovább.
-
krizmo_
Topikgazda
Közeleg a karácsony, így gondoltam beteszek egy tradicionális karácsonyi fogást, hátha valaki kedvet kap hozzá. Megoszthatnánk egymással jó kis ünnepi recepteket, ha van hozzá kedvetek. Az ünnepekre mindig megveszünk egy egész bélszín darabot (a törzsből, Wellington és sült érme, a nyesedékből pedig Stroganoff készül), mert a legtöbb hentesnél csak a törzsrész sokkal drágábban jön ki, így megéri megvenni a teljes darabot.
Wellington bélszín recept:
- 700 g gomba (bármilyen lehet)
- 600 g marhabélszín
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej lilahagyma
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál kakukkfű (morzsolt)
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 10-12 szelet sonka
- 1 marék dió
- só, borsTészta recept:
- 250 g liszt
- 100 g vaj
- 50 víz
- 1 ek. sóA tésztát érdemes előtte egy nappal elkészíteni, és hűtőben pihentetni, addig amíg szükség lesz rá.
A megtisztított, szobahőmérsékletű bélszínt sózzuk, borsozzuk, majd egy előmelegített serpenyőben minden oldalát körbesütjük, és még melegen jó vastagon bekenjünk a mustárral, ezt követően pihentetjük. Amíg pihen elkészítjük a gombát.
Az apróra tört diót egy serpenyőben odatesszük pirulni a hagymával együtt, majd ehhez jön a pépesített gomba, sózzuk, borsozzuk, és a kakukkfüvet is hozzáadjuk. Addig pároljuk a gombát, amíg az össze nedvesség el nem tűnik róla, akkor tudjuk, hogy jó, ha a pép összeállt és formázható. Ha elkészült a gomba jöhet az összeállítás. Kb. fél méternyi folpackot kiterítünk, és rárakosgatjuk a sonka szeleteket úgy, hogy a szeletek egy egymást kicsit fedő téglalapot adjanak ki. A sonkára tesszük a gombapépet és egyenletesen eloszlatjuk, kicsit le is nyomkodjuk. Ennek az alapnak akkorának kell lennie, hogy majd feltekerve minden irányban egyenletesen körbefogja a bélszínt, majd a sonkás-gombás alap közepére tesszük a bélszín.
A folpackot felemelve ráhajtjuk a sonkát-gombát a bélszínre úgy, hogy jó szorosan körbeölelje, miközben a húst végiggörgetjük az alapon. Ezt követően a folpack két végét szorosan összetekerjük, hogy egy szép roládot kapjunk. Majd mehet a fagyasztóba 10 percre. Amíg a bélszín a fagyasztóban van, addig kinyújtjuk a tésztát ~ 3 mm vasagra, amit szintén egy folpackra fektetünk, ahogy már korábban is csináltuk A fagyasztóból kivett húsról levesszük a folpackot és a tészta közepére tesszük. Ugyanúgy vonjuk be a tésztával, mint ahogy a sonkás-gombás alappal tettük, ügyeljünk rá, hogy mindenhol alaposan fedve legyen a bélszín, és jó szorosan vonja be a bélszínt a tészta. A megmaradt tésztából motívumokat vághatunk ki és azzal díszíthetjük. Sütőlemezre tesszük és megkenjük felvert egész tojással.
200 C fokos előmelegített sütőben alsó-felső sütésen 30-40 percig sütjük. A sütőből kivéve 15 percet pihentetjük, és aztán szeleteljük.[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #5539 üzenetére
Jól néz ki.
De engem valahogy sohasem vonzott ez az összeállítás. Én nem nagyon szoktam extrázni karikor, egyszer csináltam valami sült húst barna mártással, kb 1 év volt mire kész lettem hulla fáradtan, szóval inkább apámmal csináltatok halászlé alapot, dobok bele harcsát, a többit meg kirántom. Mondjuk volt, hogy harcsapaprikás lett belőle, de 3 napig nem akart elfogyni, szóval azt is inkább hanyagolom. Rántott hal, osztrák krumplisaláta, azt jó van. De valami magától elkészülő menü jöhet.
De már a szürke harcsa sem a kedvencem, mert tavaly is nagyon zsíros volt, szóval nem is tudom mi legyen. Kacsa egyben? Azt még nem csináltam.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
krizmo_
Topikgazda
Köszönöm.
Én fel szoktam osztani a feladatokat, így nem lesz sok egyszerre.
21-22-én megvesszük a lazacot és a bélszínt, a halat bepácoljuk így 24-én csak ki kell sütni, és a körettel kell foglalkozni, a bélszín meg ugye sokáig eláll. A bejglit 23-án sütöm meg. Ha csinálok mézeskalácsot vagy aprósüteményt, akkor azt napokkal előtte megcsinálom.
Amikor először Wellington bélszít csináltunk iszogattunk közben egy kis mazsola bort, ami kicsit beütött és másnap meglepődtünk, hogy milyen szép lett.
A halászlé is nagyon jó, volt amikor azt csináltunk. Én gyúrom mellé a tésztát, és sütöm a friss kenyeret. De a rántott hal is jó ötlet krumplisalátával, bár az osztrákot nem ismerem, még sosem ettem, én tejföllel-majonézzel-mustárral készítem.A kacsa jó ötlet. Naranccsal pácolva pl. Az is nagyon ünnepi ételnek számít.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #5542 üzenetére
Már nem emlékszem a pontos receptre, de héjában főtt krumplit kell karikára vágni, rétegesen lerakni egy jénaiba karikára vágott lilahagymával és forró marhaalaplével felönteni. Meg persze só és sok feketebors. Kb.
Na meg persze az is be szokott játszani, hogy szülőktől is kapunk kaját, egy kis töltött káposzta, rántott hús, párolt lilakáposzta, esetleg sült oldalas, szóval a végén ott állunk 100 féle kajával és a felét sem tudjuk megenni frissen, aztán eszembe jut, hogy akkor most mi a francnak is főztem?
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
Meg a klasszik: mákos guba vanília sodóval, pofon egyszerű, mégis általában karácsonykor szoktuk csinálni.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #5545 üzenetére
Egész pontosan ez volt az. [link]
Egy pár dolgot kihagytam, de ne is törődj vele.
Egyébként ja, általában én főzök, de a feleségem is tud, csak a háztartásból ezt a részt választottam, a többi az övé
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
(remélem jó helyre írok)
Csajommal nyomunk egy diétát, viszont húsnak az ízét már kezdjük megutálni (csirkemell). Néha szórunk rá egy kis szárított metélőhagyma fűszert, de ez is kevésnek bizonyul. Esetleg van valami tippetek, hogy mivel lehetne még ízesíteni, hogy elvegyük az átlagos hús ízét? Jöhet közel és távol keleti fűszer is. Mindegy csak ne bors vagy metélőhagyma legyenAmiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
őstag
Szeleteld fel, áztasd tejbe és tegyél bele sok fokhagymát, és ízlés szerint sót, ebben pácold 1 napig. Vedd ki, törölgesd le, süsd ki. Egyszerű és finom.
Durva változat, ha garam masala fűszerrel pácolod. Elég egy óra is neki. Itt vágd kockákra és úgy süsd ki.
Enyhébb változat, hogy curry-val és/vagy kurkumával fűszerezed. Itt beállíthatod ízlés szerint a mennyiséget. Ennél és az előzőnél is használj fokhagymaport is, jó minőségűt. A Metro-ban a sajátjuk drága de jó.
Ha szószt szeretnél mellé és engedi a diéta, akkor pörkölt földimogyorót darálj (sózatlant) nagyon finomra, hígítsd vízzel és add a fenti kettő mellé. Finom szósz lesz és nem tejtermék. Ha érdekel akkor előkeresem a kedvenc ilyen földimogyorós receptem, ott le van írva.
Adhatsz mellé kókusz krémet is. A Tesco-ban vedd a saját konzervüket, mert mindegyik ugyanaz szinte, csak az olcsó. Szintén finom szósz lesz és illik a keleti fűszerekhez.
Ha veszel egy sous-vide rudat, akkor eléggé jól fel tudod dobni a csirkemellet, de az plusz beruházás. Arra rengeteg recept van és finomak.
A csirkemell helyett lehet mást is enni, ami szintén sovány hús.
Hirtelen ennyi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA Sports WRC '23
- Politika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- Kés topik
- További aktív témák...
- Erős asztalláb (Steelcase)
- Üzleted van? Akkor ilyen nyitvatartás matricával dobd fel! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Xiaomi Smart Cooking Robot. Teljesen új bontatlan 2 év garanciával!
- Visszapillantó matricák a legjobb minőségben! PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- Legrand Netatmo Presence Siren Okos kamera FÉLÁRON
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen