-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz kemotox #5745 üzenetére
Pont tegnap gondoltam, hogy sütni kéne ilyen zabos kekszeket otthon. Nincs még receptem, de millió van a neten, majd abból válogatok. Akár reggelinek is jó, vagy desszertnek. Korábban már csináltunk, elég sokáig eláll (addig biztos, míg el nem fogy ), és én szeretem is.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
arcsin
senior tag
válasz Mr.Csizmás #5746 üzenetére
Nálunk a citromgerezd + saját leves tonhal megy a salikra :)
-
bugizozi
őstag
válasz kemotox #5750 üzenetére
Szia!
Sima egyszerű zabpehely, bárhol lehet kapni [link]
Egy kis tálba öntök szemre zabot, majd szemre 2x annyi forró vizet és várok. Max ha száraz öntök még rá.
De kezdhetsz először ízesített verziókkal is, ilyet is szoktam enni néha ha akciós és megkívánom, de ehhez én még szoktam tenni sima zabpelyhet, mert amúgy kevés. (fele zab fele mindenféle por) [link]VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
batagy
őstag
válasz kemotox #5750 üzenetére
Sziasztok!
Én is beszállok kicsit.
Szintén zabkását reggelizek kb 2 éve. Nagyon szeretem. Valahogy nem tudom megunni.Én vagy ilyen Dénes Natura zabkorpával, vagy ilyen Herbária zabkorpával készítem. Egy bögrébe kb 5-6 teáskanálnyi zabkorpát teszek, majd leöntöm forró vízzel, annyit hogy épp ellepje, szóval ne túl száraz legyen, de ne is folyjon.
Erre rakok általában két féle magot, többnyire földimogyorót és napraforgó magot. Vagy mostanában inkább tökmagot és kesudiót. Mikor mit. És 1 db Idared almát felvágok hozzá, én ezt az almát szeretem a savanykás íze miatt.
Régebben fahéjat én is szórtam rá, valahogy leszoktam róla.
Az alma az gyorsan felszívódó szénhidrát?
[ Szerkesztve ]
-
TripleB
senior tag
válasz kmarci25 #5751 üzenetére
Most rászoktam a zabpelyhes-almás sütire, azt szoktam vinni tízóraira és uzsonnára. Egy próbát megér.
1kg reszelt alma
50 dkg aprószemű zabpehely
10 dkg vaj
2tk fahéj
kis só
180 C fokon 30-40 perc és kész.
Az édességet csak az alma adja.Zabkása saját módra
Leforrázott aprószemű zabpehely
holland kakaópor
kis fahéj
Csokis protein csak az íze kedvéért.[ Szerkesztve ]
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
bbuffy
senior tag
válasz #49155328 #5755 üzenetére
Az egyik legegészségesebb dolog, konkrétan szuperétel kategória, gyömbér és a lazac mellett egy lapon.
Most szoktam én is vissza rá. (Egy kanál fehérje megy még bele nekem, bár egy eve nem láttam termet mar lassan.)...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bugizozi
őstag
Igen, az alma gyors szénhidrát
Hja az ilyen magok is nagyon jók bele, nagyobb bringázás előtt olyat szoktam tolni hogy: zab + banán + sótlan mogyoró. Kiváló CH + energia + fehérje.
TripleB: muti képet arról a sütiről
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
krizmo_
Topikgazda
Hoztam nektek egy nagyon egyszerű, de annál finomabb receptet:
Zsebes karaj
Hozzávalók:
- Minimum 1 kg karaj (ez most csontozott, de csontossal is elkészíthető)
- Szeletelt sonka, paprika, sajt ( de bármivel meg lehet tölteni, bacon, hagyma, kolbász, gomba stb...)
- Só, bors, egyéb fűszerek ízlés szerint.A karajdarabot bemetsszük, zsebeket csinálunk rajta, befűszerezzük majd megtöltjük tetszés szerint sonkával, kolbásszal, sajttal stb...
Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben 2 órán át sütjük. Majd levesszük a fóliát, és még ~30 percig sütjük, ha nem pirult meg akkor kicsit tovább.
Köret lehet rizs, bulgur, burgonya, zöldség... gyakorlatilag bármi. -
pohár
félisten
válasz krizmo_ #5764 üzenetére
hm, akár a zsebeket ki is lehet kenni mondjuk kis mustárral, és egy kolbász-gomba duó a zsebekbe... mmmmmm
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
off: vegyetek ikea 365 kést eddig csak emlegettem, most vettem, nagyon patent.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
pohár
félisten
válasz Mr.Csizmás #5768 üzenetére
tavaly karira szülőknek lőttem egy 3-as szettet, idén húgoméknak is, plusz idén anyuéknak egy kis hámozókéssel kiegészítettem a szettet, jófélék az árukért
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Digitalpimp
senior tag
válasz krizmo_ #5764 üzenetére
Szia! Tetszik! Viszont a sajt ennyi idő alatt nem csak a tepsi aljában landol?
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Digitalpimp #5771 üzenetére
Üdv,
Valamennyi kifolyik belőle, de mivel ilyen kis zsebecskéket vágsz rajta, ezért nem olyan sok. Amikor leszedem a fóliát rá szoktam locsolni a tetejére a kifolyt sajtot, ami szépen rápirul.
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség, remélem jó helyen járok.
A feleségem ma először megpróbált gulyáslevest csinálni. Színre, állagra 1:1 olyan, mint a legjobb gulyáslevesek, amit eddig ettem, de ízre semmi köze hozzá. Finom, tetszik is, de egyáltalán nincs gulyás íze (körbe írni nem tudom, nem vagyok ételszakértő, de van egy egyedi karaktere, ami semmi másra nem hasonlít). Ez alapján készítette. Mi lehet a hiba? Több kömény kellett volna? Valahogy eddig sosem jutott eszünkbe, hogy gulyáslevest együnk itthon, ráadásul egyikünk felmenőinél sem volt népszerű az étel, így senkihez sem tudunk segítségért fordulni.Azt kell tudni az asszonykámról, hogy 10+ kg-ot híztam mellette, és el kellett kezdenem futni (így tartom ezt a ~10kg felesleget), mert nagyon durván jól főz. Emiatt most kellemetlenül érzi magát, mert amit elkészít, az általában jobb, mint bármi hasonló, amit előtte ettem életemben, de most kapufát lőtt.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
-
veterán
A gulyás nekem nem megy valamiért, szóval ezt most csak általánosságban tenném hozzá, a nosalty és mindmegette oldalakat kerülni szoktam, futtottam már bele többször kifejezetten rossz eredményt adó receptekbe. Sok minden fent van ezeken az oldalakon, s az ellenkezőjük is.
solfilo
-
Digitalpimp
senior tag
A gulyás is tipikusan az az étel, hogy ahány ház annyi szokás. A miénkbe sincs bor, zöldség, fokhagyma, van helyette zeller, répa, meg csemege+csípős paprika. Meg csipetke tészta. Vagy nokedlit is lehet beleszaggatni.
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Digitalpimp
senior tag
Bocs, lejárt a szerkesztés, de most néztem meg rendesen a linkelt receptet. Hát ez úgy s...r ahogy van. Fél liter bor+fél liter víz az össz folyadék?! És abba fél kiló hús meg fél kiló krumpli?! Nem állt meg benne a kanál? A fűszerpaprika kicsit sok, a kömény meg kevés.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Ispy
veterán
Nálam a gulyás ízét a már említett pörkölt adja.
- 50 dkg vöröshagyma
- 1 kg marha lábszár
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 db tv paprika
- 2 db paradicsom
- pirospaprika
- só
- bors
- 1 teáskanál kömény
- 1 evőkanál pirosarany
- 3-4 babérlevél
- egy kis fej zeller gumó
- 25 dkg sárgarépa
- 1 kg krumpliMangalica zsíron vagy olajon megdinsztelem a vöröshagymát, lehúzom az indukciós tűzről és megszoróm pirospaprikával, elkeverem, hogy feloldodjon a paprika, vissza magas hőfokon a tűzre és rádobom a nagyobb kockára vágott marhát és fehéredésig pirítom folyamatosan keverve. Ha kész egy fél deci víz rá, a fűszerek, negyedelt zeller, negyedelt paradicsom és felezett paprika, összekeverem és közepes hőfokon lefedve rogyogtatom, amíg a hús már majdnem puha. Utána mehet bele a répa, felöntöm vízzel, hogy bőven ellepje. Amikor a répa majdnem puha mehet bele a kockázott krumpli és készre főzöm.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
-
-
FerNandor
őstag
Én személy szerint nagyon nem bírom ezt a fördős zé embert, az SK is hozzá kapcsolódik, úgy tudom, (ezért) azt sem szeretem.
Mondjuk a receptjeiket sem szeretem, és egy-kettőt próbáltam, nem is lett jó.De ezt sem értem:
"A marhahúst és a csontokat alaposan sózzuk és borsozzuk, egy tepsire tesszük, majd egy kevés zsírt ( a legjobb a liba- vagy a kacsazsír, de persze a sertészsír is megfelel) dobunk közé és már irány is a 230 fokra előmelegített sütő, kb. 30 perc. Ha kész, kivesszük a sütőből és hagyjuk kicsit pihenni. Közben az apróra vágott hagymát jó sok zsírban alacsony hőfokon szépen megdinszteljük. Kb. fél óra alatt teljesen puha lesz a hagyma és összeesik, ekkor mehet rá a pirospaprika: elkeverjük és rögtön ezután jön két merőkanálnyi alaplé/víz, majd a félbevágott paradicsom és a paprika (ezeknek a héját majd ki lehet könnyen szedni a levesből). Hozzáadjuk a zellerszárat és az aprított fokhagymát is. Nagyobb kockákra vágjuk a húst és a pörköltalapra dobjuk, pár percig pirítjuk, majd a csontokat is hozzáadjuk, felöntjük az alaplével és a vízzel."megpuhul a hagyma, rámegy a pirospaprika, majd kát merőkanál alaplé. aztán paprika és paradicsom, zellerszár, fokhagyma és ezután a nagyobb kockákra vágott húst a pörköltalapon pár percig pirítjuk? a 2 merőkanál vízben "pirítja meg" a paradicsomon és paprikán?
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
veterán
válasz FerNandor #5788 üzenetére
Hibázni tudnak.
Szerencsére lehet szólni nekik:
Amúgy én se kedvelem a Zét, meg még jó néhány arcot a csatornánál.
A honlapon fent lévő csikós tokány receptet megcsináltam, fele mennyiségű tejföllel, s nekem így is nagyon tejfölös lett. (nem használtam a bejelentőgombot)
700 g sertéslapocka
100 g füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
1 tk pirospaprikasó
bors
300 ml tejföl
30 g liszt[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
általában én is, ezért feleztem le a tejfölt, de így is sok volt
Ettől függetlenül kedvelem az sk-t, többféle kaját csináltam, sok elég jó.
Sőt, bevallom megvan itthon Zé-nek a 83 kedvenc magyar ételem könyve. Ajándék volt, főztem már belőle, finom lett.
Azt sajnálom igazából, hogy több szimpi emberke nincs már a csatornánál, így többet látom (főleg yt) a nem annyira kedvelt arcokat.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
FerNandor
őstag
Én egy recepttől elvárom, hogy pontos legyen, egyértelmű és az alapján egy jó végeredmény szülessen. Mert, ha valakinek nincs főzési gyakorlata, vagy pont olyan ételt még soha nem csinált, vagy nem is kóstolt soha, akkor nincs mihez hasonlítsa és miből kiinduljon. Utána persze már lehet rajta változtatni a saját ízlés szerint, ha kell. De ha egy 10 soros recept is sz@rul van már leírva, akkor én azzal nem is foglalkozom
Volt valami sütőben elkészíthető palacsintaszerű receptjük, pár hozzávalóval. Úgy csináltam, ahogy le volt írva és egy olyan íztelen sz@r lett, amin még a hozzá ajánlott nutella sem segített.[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Ispy
veterán
válasz FerNandor #5792 üzenetére
Túl nagyok az elvárásaid.
Sajnos a tapasztalat nem jön magától, mindenkinek
meg kell szópnia párszorvégig kell járnia az utat. Én is főztem már szarokat, igaz ehetetlen még nem volt, de ja, a netről csak óvatosan.
Főleg olyan kajánál, amihez hasonlót még nem csinált az ember, ott lehet igazán lukra futni.Én ilyenkor meg szoktam nézni az adott kajából legalább 3-4 receptet, biztos, ami biztos, utána már össze lehet sakkozni, hogy mi oké és mi nem.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
krizmo_
Topikgazda
válasz solfilo #5789 üzenetére
Gondolom a hibák elkerülése érdekében szoktak rá arra, hogy inkább teljes egészében átemelnek recepteket...
#5790 Ispy
A recepteket többnyire én is inspirációnak használom, meg nagyon sok saját receptem is van már, de akik még kezdők a konyhában nem látják át úgy a receptet, és könnyen megvezethetők, aminek az eredménye csalódás is lehet, meg persze pazarlás is.
Sokszor tapasztaltam már, hogy néhány sikertelenség annyira elkedvetlenít valakit, hogy nem is akar többet konyhába menni. -
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #5794 üzenetére
Nézd, asztalos sem leszel a netről, meg autószerelő se nagyon, sőt programozó sem. Ettől függetlenül persze az ember örülne neki, ha a megtalálható receptek pontosak lennének, érdemes mindig több forrást megnézni. Vagy el kell menni tanfolyamra, vagy el kell fogadni, hogy nem adják könnyen a dolgot, semmit sem, nem csak a főzés "tudományát". Akinek egy rossz ételtől elmegy a kedve, annak nem is volt kedve igazán főzni. Esetleg még a könyv is jó opció lehet egy kezdőnek, mert azt azért lektorálják, a netet meg ugye nem, szóval én nem ajánlanám full kezdőnek, hogy a netet használje elsődeleges forrásnak.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Digitalpimp
senior tag
5l levesbe 3 db. krumpli?! Jó, de mekkora? Úgy utálom a pontatlan recepteket. Aki tényleg most kezdi a főzést, vagy valami újat szeretne kipróbálni, és nincs egyértelműen leírva, hogy miből mennyit, mit-hogy. A "kedvencem" az ízlés szerint. Ok, de ha még soha nem csináltam, akkor mennyi legyen az ízlésem?! Azért iránymutatásnak megadhatnák, hogy minimum ilyen-olyan 1-2 kanál, vagy mennyi g, dkg.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Ispy
veterán
válasz Digitalpimp #5796 üzenetére
Az ízlés szerintet és is rühellem, mondjuk a só, bors az amit tényleg az ember úgy rakja, ahogy jól esik, de azért egy saláta lé receptbe azért illik azt is pontosan megadni (nem szokták).
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
#73959936
törölt tag
hogy legyen már végre 1 kenyér kérdés is:
ha most így tél derekán (?) ugyanúgy szeretnék kenyeret sütni ugyanazon alapanyagokból, mint pár hónapja, akkor most miért nem kel meg rendesen, illetve miért esik össze részben ?
(tudom utóbbi valsz. vízmennyiség lehet)hideg vagy meleg alapanyag, vagy meleg kelesztés vagy a klíma miatt is lehet ?
-
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #5798 üzenetére
Minden lehetsz a netről. De ugye az alap felvetés az volt, hogy a kezdők megszívják és elmegy a kedvük. Nos, az élet kemény.
Programozó sem úgy leszel, hogy az első kódod tökéletesen megy, hibátlan és ihaj. Na megyek is debuggolni, így 20 év után is szükség szokott rá lenni.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
Új hozzászólás Aktív témák
- Megérkezett Magyarországra az LG 480 Hz-es OLED monitora
- Hegesztés topic
- Szilárdtest-akkumulátorokat fejleszt Kína, jöhet az áttörés?
- Gaming notebook topik
- Revolut
- Apple iPhone X - vissza a jövőbe
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Synology NAS
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Mercedes topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! KONYHA - HÁZTARTÁSI TERMÉKEK - BOTI ÁR FELÉÉRT!
- noblechairs Hero fekete/piros gamer szék eladó
- Üzleti és kirakat matricák a legjobb minőségben! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Visszapillantó matricák a legjobb minőségben! PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- Eladó Családi Ház Nőtincsen 70 négyzetméter Lakó rész + 40 négyzetméter beépíthető rész
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen