Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz Belba #146 üzenetére

    A wordpad editornak is gyengécske, nem még szövegszerkesztőnek... Kb. mint vi-t hasonlítani openoffice-hez szövegszerkesztés területen.
    Volt dolgom 3.1-es windows-zal, 3.11-es windows for workgroups-szal, win98-cal (a 95 valahogy kimaradt), nt4.0 workstation-nel, win2k-ból ami nem a legegyszerűbb, de egyéni, win2k advanced serverrel, meg xp-vel.

    Szerintem se röhögj, sírni van okod, ekkora marhaságok kijelentése után... a windows, mint komplett oprendszer, szemben mondjuk egy 30-40 ezer csomagból álló debiannal... Keress rá a slocc-ra a weben és olvasd el a win2k szerver és a redhat összevetését.

    Vegyük például a debian gyári telepítő cd-ket. Van benne egy alap oprendszer, alap (hálózattranszparens!) grafikus maggal, többféle grafikus felülettel, ebből kettő teljes környezet, nem csak ablakozás, van benne minimum két féle teljes adatbáziskezelő rendszer, kettőnél több féle web szerver, szerintem legalább 10 féle programozói editor, háromféle komplett irodai programcsomag (ez a szövegszerkesztő szint, nem a wordpad). Csillió internetes cucc (rendes levelező kliens, web böngésző, ugyanezek szerverszoftverei), stb. Nem sorolom, még ha figyelembe vesszük, hogy egy program több csomagból áll, akkor is sok ezer alkalmazás van az alap debianban.

    Amennyiben az alap xp tartalmaz ms sql szervert, ms office-t, iis-t, kitekintő gyorsvonatnál normálisabb levelező szoftvert, paintnál komolyabb rajzolót (vektorosat és pixeleset), minimum latex-et, fullos szoftverfejlesztői környezet legalább 3-4 programozási nyelvre, stb. stb. akkor elfogadom, hogy a windows nem full fapad a cd-ről telepítve.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák