Új hozzászólás Aktív témák

  • FTeR

    addikt

    válasz bambano #168 üzenetére

    azt a libekre szétszedett dolgot .Net framework-nek hívják. már itt van pár éve. és még nyílt is. sőt, már a forráskódját is lehet olvasgatni. (mondom én, h előbb lesz a win nyílt, minthogy a linux elterjed)

    az a koncepció lényege, h van egy program, ami tud vmit, mert tudnia kell, akkor más program miért ne használhatná fel. pl excel fügvényeket is meg lehet hívni.
    valójában ez valósítja meg azt, h ha vki egyszer már valamit elkészített, akkor másknak ne kelljen foglalkozni vele és nem az, h 100 féle linux van, mert mindenki azt hiszi, h ő majd jobbat tud.
    ellentétben azzal a koncepcióval, h egy app maga mellé csomagolja a libe(ke)t, mert a fejlesztő nem számíthat rá, h ott lesz(nek) a gépen.

    az lényeg, h egyféle van. nem véletlenül sikeresek a konzolok is. adott platform 1 dolgot jelent és kész. mindenből 1 van. könnyű rá fejleszteni és optimizálni.

    példának okáért ASP.Net 2.0 van beépített user kezelés**. köv lehetőségeid vannak
    -felhasználod úgy ahogy van. (5per és pár kattintás)
    -testre szabod ami van (30p)
    -felhasználod egyes részeit (felüldefiniálod ami nem tetszik) (pár óra)
    -keresel egy 3rd parti megoldást (1-2óra míg megtalálod, aztán akár egy nap is lehet mire a tesre szabod)
    -magad készíted nulláról. (pár naptól egy egész hétig komplexitástól függően)
    ugyanez phpban:
    -keresel egy 3rd party megoldást
    -magad készíted el.

    a szükséges időt nem is nézve az elsőnek a köv előny is van:
    mindenki azt fogja használni, amitől nő a kompatibilitás. pl ha keresek egy jogosultság kezelős galériát vag egy forum motort, akkor az erre fog támaszkodi és tökéletesen passzolni fog az oldalamba, mert én is ezt használom a user kezelésre.
    ugyanez php-ban úgy nézni ki, h hosszú napok is eltelhetnek (akár sikertelenül is) mire sikerül összefésülni a modulokat.

    **friss élmény, ezért hozom ezt. de lehetne a beépített kalandár is

Új hozzászólás Aktív témák