Új hozzászólás Aktív témák

  • Dave™

    nagyúr

    válasz #64791808 #189 üzenetére

    Dave (172): ha a valaki a nyílt forráskódot védi foggal-körömmel, mert abban hisz, akkor az helyes, azt támogatni kell, az etikus, stb. Ha valaki egy cég politikájával egyet ért, és nem tartja halálos bűnnek, amit és ahogy csinál, akkor provokatívan rákérdezünk, hogy van-e mögötte érdek? Szerinted ez nem gusztustalan hozzáállás?

    Most ha arról beszélünk, hogy pl. a holland kormányzat a nyílt forráskódú rendszereket jelölte meg preferáltként annak jellemzően két oka van: költséghatékonyság, szabványos formátumok, ezáltal egyáltalán nem fog függeni az adott szoftverektől. Nem viccből tér át egyre több közig. szerv. nyílt forráskódra, szóval ez pusztán logikus lépés a fentiek értelmében, nem hitvallás kérdése.

    Dave (175): megfelelő beállítás mellett teljesen igaz, amit írsz. No halljam, ki fogja a megfelelő beállításokat létrehozni?

    Akit megbíznak a rendszer telepítésével és karbantartásával: készítenek egy példányt (azaz csak átszabják a kinézetét egy jelenleginek - pl kubuntu), aztán feltelepítik az összes gépre a módosított ISO-t. Láttál már ilyet, nem? És ennek a költsége töredéke lesz az MS licendíjaknak, továbbá azokat is karban kell tartani.

    Dave (183): én a két kattintás, egy codec, rendszer stabil marad c. megoldásra szavazok. Egyetlen karaktersor: ffdshow

    Kovács János 45 éves budapesti lakos vásárol egy számítógépet előtelepített win xp-vel bárhol. Hazaviszi, és meg szeretné nézni a barátja által DVD-re kiírt divx filmeket. Duplát kattintson az ffdshow-ra? Szerinted tudni fogja, hogy kell az neki? Tudni fogja mit keressen? Hol keressen? Annyit fog látni: kapcsolódás a kiszolgálóhoz kodek letöltése...hiba, nem sikerült. Ő a gépet fogja hibáztatni, pedig ez csak a wmp hibája. Azért mert Te tudsz valamit, nem biztos, hogy az átlagember is tudja. Ubuntunál ezt magától megteszi, odatolja az arcodba hogy mi kell neked. Én érzek különbséget.

Új hozzászólás Aktív témák