Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    veterán

    válasz biker #337 üzenetére

    Off, de szerintem ma mar nem a hoszivattyu kene a cel legyen, hanem a passziv haz (hoigenyben). Persze ha nem zoldmezos, akkor nehez. Ha viszont passziv, akkor a vizes futesrendszer egyszeruen ertelmezhetetlen, vagy infrapanel/biokalyha, vagy legfutes az amugy si betervezett szelloztetorendszerbe.
    Az hogy a hosziv akkor jo ha kicsi a visszatero, nem egeszen igy ertelmezendo... ez igy netto pazarlas, fixen az utcat futi, de az o dolga.
    15 eve kotelezo volt a tartalekfutes, szoval azert kellett volna elvileg kemeny, de jo hogy par helyen mar akkor atment (nalunk a rendelkezesre allo elektromos kapacitasrol adtak ki valami papirt a gazfutes melle, mint letezo tartalek megoldas a futesre - de pl. vegyes kazanra kemeny is eleg volt a kazan meglete, futesrendszerbe kotese nelkul is).
    Amugy a kiindulasi videoban az az allitas, hogy az elektromos elosztorendszer foldkabelei izzananak, ami sok sebbol verzo kep. De ugy latszik, van aki elhiszi, hogy ez - most a rendszer vedelmet teljesen kiiktatva is akar - lehetseges lenne, ha nem is szo szerinti izzasban de hoolvasztasi melegedesben. Ez szerintem a nep hulyitese, az amugy sem acelos matematikai/fizikai tudasanak tovabb rombolasa. Ez karosabb hatas, mint az hogy az e-autok ellen beszel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák