-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz krizmo_ #10699 üzenetére
Nincs veletlenul egy egyszerusitett kovaszos levelesteszta recepted? Nem az a brutal croissant recept hanem vmi egyszerubb. Szeretnek kakaoscsigat csinalni es nem ilyen kalacsos tesztabol. A pekmuhelyben pl tok jo sztem a teszta. Leveles de azert nem az az agyondolgoztatott francia jellegu, hogy 600 retegre hamlik.
-
fradi81
veterán
válasz Tibicsucsu #10701 üzenetére
Rg konyhája leveles tésztájánál kellene egyszerűbb megoldás? Nekem is, ebből kísérletezés lesz Már egy köztes megoldás is adhat hasonló állagot.
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #10701 üzenetére
A legegyszerűbbet is hajtogatni kell háromszor, hiszen ettől lesz leveles, viszont nagyon jól fagyasztható, a kakaóscsigák egy részét kisütöttem, a másik része pedig ment a fagyasztóba és pár hét múlva lett kisütve.
Úgy szoktam, hogy este feletetem a kovászt, majd másnap összedagasztom a tésztát, ezt követően 30 percenként hajtogatom(összesen háromszor), és a köztes időben visszateszem a hűtőbe, a tészta mindig hűvös kell, hogy legyen, mert ha a vajréteg elkezd olvadni a tészta beszívja.
Az összeállítás utáni kelesztés nekem ~5 óra szokott lenni max. 27 fokon, ennél magasabb hőmérsékleten nem szabad keleszteni, mert a vaj megolvad, majd elszívja a tészta, és ezáltal a leveles tészta átalakul egyszerű kelt tésztává. -
krizmo_
Topikgazda
válasz kelna91 #10700 üzenetére
Üdv,
Tudtok ajánlani valami kolbászos receptet?
A füstölt kolbász nagyon jól passzol hüvelyesek mellé, pl. bab, lencse, sárgaborsó stb..., ezekből levest is készíthetsz.
Időnként, ha krémlevest készítek(brokkoli, hagyma, karfiol stb..), akkor szoktam a tetejére kolbász chipset tenni(megpirítom a kolbászkarikákat).Vagy valamit, amivel a krumpli helyettesíthető lenne a rakott krumpliban?
Szerintem a brokkoli, karfiol ill. a kettő keveréke passzolna a kolbásszal, de tejföl legyen rajta mindenképp. Rakott zöldbabban is el tudom képzelni a kolbászt.[ Szerkesztve ]
-
kelna91
senior tag
válasz krizmo_ #10705 üzenetére
Hmm, ezek elég jól hangzanak. Köszi a tippet! Szerintem először a brokkolit próbálom ki, de lehet, hogy krémlevesként, de a bab is tetszik. Konzerves fehérbab van is itthon bőven.
Essejó, köszi neked is, de zöld banánt nemigen kapok, és nem is biztos, hogy ki akarnám próbálni. -
Tibicsucsu
aktív tag
válasz krizmo_ #10704 üzenetére
Remeltem h van vmi meguszos recept, ami vhol a tokeletes leveles es a nem leveles kozott van. Valszeg az az, amikor nem sikerul jol a leveles. Lattam olyat vhol h csak tettek vajat a tesztaba, jol kinyujtottak es tobb retegben egymasra raktak es ugy nyujtottak meg rajta egyet. Nem tom hol lattam es mi lett a vegeredmeny.
A kepen a te csigaid vannak? Mi a befejezo mozdulat a csiganal? kinyujtas, vajjal lekenes, ra kakao+porcukor, osszegorgetes szeleteles? -
-
pohár
félisten
válasz Essejó #10710 üzenetére
ú, nekem is kellene valami jóféle hidegsaláta, vagy egzotikusabb rizsköretet találnom, tervezek egyben sütni lapockát low & slow, eddig füstölt sajtos, almás kukoricasalátát toltam mellé, de megnéznék valami más opciót is, ha elég különleges
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #10708 üzenetére
Próbálkoztam én is a leveles tészta egyszerűsítésével, de nem lett az igazi egyik gyorsított recept sem, általános megfigyelhető volt, hogy a tészta "elkocsonyásodott" néhány helyen, amit nagyon nem szeretek.
A kepen a te csigaid vannak?
Igen. Itt kísérleteztem a fagyasztással.Mi a befejezo mozdulat a csiganal? kinyujtas, vajjal lekenes, ra kakao+porcukor, osszegorgetes szeleteles?
Pont ilyen sorrendben. -
Beni2360
félisten
válasz Tibicsucsu #10708 üzenetére
Gábor a házi pék videójában van. De elég macerás a vajat két sütőpapír közt kinyujtani majd hűtőbe dermeszteni.
Én is a leveles túrós batyut kedvelem.
Olyan ritkán sütjük, hogy akkor veszek egy jobb fajta feltekert rúd leveles tésztát és 6 felé vágva megtöltöm és mehet a sütőbe. Vagyis van a fagyban mindig tartalék.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Essejó
veterán
Engem csak 1 érdekelne, hogy azt a ragacsot, hogy lehet lappá nyújtani. Az már másik kérdés, hogy a kb 20 éves Morában hogy sütném meg. link
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Ispy
veterán
válasz btraven #10716 üzenetére
Ehetőnek ehető, hogy finom-e? Az már ízlés kérdése, belefőzől kis tésztát, esetleg pár répát. Javaslom hogy nátrium glutamát menteset vegyél leglább, akkor annyival jobb lesz, mint bármelyik random porleves.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Beni2360 #10714 üzenetére
De elég macerás a vajat két sütőpapír közt kinyujtani majd hűtőbe dermeszteni.
Miért macerás Inkább folpack között az, szerintem. Ha nem tartod hidegen a tésztát, akkor nem lesz leveles. Amúgy, itt hájjal dolgozik és nem vajjal, amit elég nehéz beszerezni, nekem legalábbis még sosem sikerült.
Amennyire én látom ez a recept se egyszerűbb, hiszen hajtogatni itt is kell. -
Digitalpimp
senior tag
válasz btraven #10716 üzenetére
Egy kis tésztával, zöldséggel (szem krumpli, karfiol stb.), esetleg grízgombóccal, vagy mirelit májgombóccal feltuningolod, tök jó lesz.
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Beni2360
félisten
válasz krizmo_ #10718 üzenetére
Igen itt folpack közt csinálja és nem azt írtam, hogy egyszerűbb, csak arra reagáltam, hogy hol láthatta az eljárást. Nekem már nem volna türelmem hozzá sem a páromnak engem ebbe kiszolgalni.
Egyébként nagyon guszta az a pogi.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
fradi81
veterán
Hámozott paradicsom konzerv pizzához, vajon a fel nem használt részének ártana ha kis dobozokba lefagyasztanám?
moto g72, Ninebot d28e
-
addikt
Honnan szoktatok lisztet (kenyérhez) rendelni? Legalább 5 kg-s kiszerelésben és nem 1000 Ft / kg áron... Lenne a garat malom lisztje (~500 Ft) de nem elérhető sehol.
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
sutszi
veterán
válasz body007 #10724 üzenetére
Egyenesen a Garat Malomtól próbáltad? 24kg-os adagokat szoktunk rendelni... így a legjobb a szállítási díj.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
addikt
válasz sutszi #10725 üzenetére
Eskü, h az előbb nem volt náluk se, mostmár elérhető
Még egy kérdés. Ha ilyen kimondott kenyérlisztet veszek akkor már nem fog kelleni bele rétesliszt? Csak amivel tuningolni akarom pl.: rozs, teljeskiőrlésű, etcMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
krizmo_
Topikgazda
válasz body007 #10726 üzenetére
Sokszor töltenek, ha elfogy a készlet, érdemes többször nézegetni.
Nem kell bele rétesliszt. Ha rendelsz a Garat Malomtól ajánlom a KBL100-at, és a Frigyest is, nagyon jó lisztek, ezeken kívül még rendszeresen rendelünk BL80-at, BL55-öt, KBl100-at, KBL200-at, BL200-at.
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz body007 #10728 üzenetére
Általában én is teszek a kenyérbe valamilyen teljeskiőrlésű lisztet, de a KBL100-nak magas a fehérjetartama, ezért szeretem, és emiatt pizzat is nagyon jó készíteni belőle.
A mai sütésben pl. KBL100, KBL200, BL200 és Frigyes van. Ill. sárga lenmag, és tökmagolajat használtam még, nagyon aromás kenyerek lettek. -
addikt
válasz krizmo_ #10729 üzenetére
Tökmagolaj nekem is van otthon, de azt még nem próbáltam kenyérbe - salátára szoktam locsolni inkább, szójaolajat teszek a kenyérbe. Na majd megpróbálom azzal
Egyébként minél "teljeskiőrlésűbb" a liszt annál magasabb a fehérjetartalma. Nem? Mert a szám a megjelölés végén a szemcseméretet jelöli, magyarán annál kevésbé van leőrölve. AszemMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
válasz fradi81 #10731 üzenetére
Hát lehet. De valamilyen "tartalom" az nő benne. Ásványianyag talán. A rost tartalma biztos, h nő (vagyis megmarad benne) abból meg következik az előbbi. Meg van hamu tartalom is. De, h az mire jó azt nem vágom
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
sutszi
veterán
válasz body007 #10732 üzenetére
Rost és ásványi anyag. De főleg rost.
A fehérje tartalommal nem feltétlenül függ össze... Ha csak a Garat liszteket összenézed, abból látszik, hogy BL - 55 - 65 - 80 és KBL 100 esetén milyen különbségek vannak.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
krizmo_
Topikgazda
válasz body007 #10730 üzenetére
A hajtogatás miatt használom a tökmagolajat, a tésztába direktbe nem teszek, de ugye így is belekerül.
Egyébként minél "teljeskiőrlésűbb" a liszt annál magasabb a fehérjetartalma. Nem?
Inkább annál rostosabb.Mert a szám a megjelölés végén a szemcseméretet jelöli,
A szám a hamutartalmat jelöli. Minél magasabb az érték, annál nagyobb a korpa mennyisége. -
Beni2360
félisten
válasz body007 #10724 üzenetére
Én két hete próbáltam ki a celdömölki C2 kenyér lisztet isteni finom és könnyű vele dolgozni. Nagyobb Spar üzletben és a Famíly Frostban vettem 350 Ft/ kg akcióban. Egy próbát megér. Én betankoltam 12 kg belőle több nem volt készleten. Most meg van a Tüskeszentpérei BL 80-ból ott a malom 16 kg-tól ingyen szállított.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
addikt
válasz Beni2360 #10735 üzenetére
Ezek jó infók köszi. Mondjuk most egy darabig nem kell lisztet vennem - 19 kg-nál volt a szállítási költségben ugrás, így kénytelen voltam 19 kg-t rendelni
Most nézem a Tüskeszentpéteri liszt-et, nincs nekik kenyérlisztjük
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Beni2360
félisten
válasz krizmo_ #10738 üzenetére
Igazad van most a C2 Celldömölk BL80 lisztbõl sütöttem és sokkal jobb. Maradt 2 kg Tüske az felesben keverve sütök ma belõle és már így is szépen dolgozható. Már ki is sült. Kicsit homályos a kép a Tab ennyit tud. 🙄
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Digitalpimp
senior tag
válasz krizmo_ #10740 üzenetére
Á, szóval nálad van a piros zománcos tepsim! Nagyon szép minden, mint mindig.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Digitalpimp #10742 üzenetére
Köszönöm szépen!
Nagyon szeretem ezt a tepsit, még anyósomtól kaptam. A zománcos cuccokkal nincs valami jó tapasztalatom, de ez nagyon jó kis tepsi.
-
Keef_Lee
senior tag
Piros tepsi: Auchanban vettem egy hasonlót. (Nem volt olcsó). Egész jól hozza a régiek tulajdonságait egyelőre. (lemezvastagság, zománc tartóssága, stb.)
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz KD6-3.7 #10745 üzenetére
Ha "rendes" Solingen, akkor igen, de ha csak a "cigánysolingen", akkor nem sok. Ha a 4116-os acél valós, akkor az nem rossz, alap német késacél. A konkrét márkanév nem derül ki a papírjából? Gyere át a "késesbe", több szem többet mond.
Közben megtaláltam, ma is működő cég. Most egy 5-ös szett 89 juró. link[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Essejó
veterán
válasz Digitalpimp #10746 üzenetére
És ebben még nincs is fenő acél
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
addikt
Szabi volt a múlt héten így belevágtam kovász nevelésbe
Minden tök jól megy (ma lesz 7. napos) de mibe kellene nevelni / tartani befőttesüveg helyett? Úgy bele tud ragadni, h alig bírom kivakarni belőle Nagyából kiszedegetem aztán mosogatógép de elég körülményes Fémet szeretni? Mert vannak kis fém keverőtáljaim. Vagy rakjam kis jénaiba? Vagy mibe?Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen