- DIGI kábel TV
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nem szavazza meg Musk 56 milliárd dolláros csomagját a norvég állami vagyonalap
- Mindennél kisebb és gyorsabb chipeket hoznak az ASML új gépei
- A call centerekbe viszi az AI-t a Microsoft
- Milyen routert?
- Windows 11
- ASUS routerek
- Aliexpress tapasztalatok
- Donald Trump lehet a kriptobajnok elnök az USA-ban
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz fradi81 #10450 üzenetére
Nagyon nagyon tapadós. A Pepcoban 2000 ft alatt van teflon bevonatu es ki emelhető az alja. Szuper. Azért azt is kikentem.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
addikt
Úgy néz ki, h veszek egy kenyérsütőmasinát. Tudtok mutatni / írni recepteket? Kis méretű (tömegű) kenyérke lenne a cél, ha lehet minél egészségesebb kivitelben (rozsos, magvas, teljeskiőrlésű, ...) és ha lehet minél egyszerűbben
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
válasz Mr.Csizmás #10455 üzenetére
Jó rég néztem már ott szét, köszi
Mondjuk ezek egyikse gépes recept. Vagy mindegy?
Tök nem vágom ezt a géppel kenyeretcsinálni dolgot[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
fradi81
veterán
-
totron
addikt
Öntöttvas lábasban elkészítve:
- bőrös malachús egyben
- fokhagymák egészben
- pritamin paprika kövér csíkokban
- kakastaréjra vagdalt füstölt szalonna a hús tetejére
- krumpli nagyobb darabokban
- minimális só, hogy az se nyomhassa el az összetevők saját ízeit, semmi egyéb fűszer.A végére kiváló szósz redukálódik, tunkolható hússal, kenyérrel. Gomba szokott még kerülni bele, de az most nem volt. Egyszerű étel, mégis mennyei tud lenni, bárki elkészítheti. Tücsökciripelés mellé ajánlom.
-
veterán
válasz prozodus #10440 üzenetére
Ezt nem tudom pontosan megmondani hogy kijön-e a gőz.
solfilo
Köszönöm a tanácsot, akkor megpróbálom kombinálni azt ami a rizsen van rajta ha van, illetve amit írtok.ELG
1-2 kidobott rizs belefér teszt gyanánt, lényeg hogy jól működjön. El olvasom a használatiját is természetesen, illetve amit ti írtok ahhoz is tartom magam, aztán ebből összekombinálok valamit.
Ez párolós verzió van hozzá olyan plusz edényzet.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Beni2360
félisten
válasz prozodus #10440 üzenetére
Termeszetesen van a tetejen gőz kieresztő szelep. Szépen mint ahogyan egy kemény füstöl.
---------
Jozsi252: na arra a párlo edény használatára még nem jottem rá.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
veterán
Már egy ideje szó szerint szenvedtem a gofri készítéssel. Vettünk egy Domo gépet de sajnos abba sokszor beleragadt a tészta, nem az igazi volt. Aztán egy időre meguntam és hagytam az egészet míg legutóbb nemrég elhatároztam hogy belefogok a projektbe újra. Sok keresgélés után a TEFAL SNACK TIME SW342D38 -ra esett a választásom és azt kell hogy mondjam jó döntés volt ezt a gépet megvenni. Találtam egy nagyon jó gofri receptet Szoky-tól amivel maximálisan meg vagyok elégedve.
Bátran merem ajánlani a gépet illetve a receptet külön külön is, együtt meg végképp. Egy kicsit ropogósabban szeretem a gofrit, de jól el lehet találni az időket hogy mennyire legyen vagy épp ne legyen megsütve.Beni2360
Annyira nem mentem bele hogy arra a funkcióra rákeressek mert nekünk a rizs lenne a fő cél nem a párolás.Amúgy a rizsfőzőbe ugyanúgy belemehet a rizs mellé a borsó is pl, nem lesz vele semmi gond?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Beni2360
félisten
válasz jozsi252 #10465 üzenetére
Nem próbáltam mivel egészen más a főzési ideje egy a mirelitnek ami 3-5 p. Erre volna a párólo edény.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
prozodus
őstag
válasz jozsi252 #10465 üzenetére
Simán szoktam mirelitzöldséget tenni a rizsbe, pedig én csak barnát főzök, ami sokáig fő, és teljesen jó. Annyi, h kuktában főzöm, nem zima fazékban, és nem fő szét pacsmagosra, ami kifejezetten jót tesz neki.
A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!
-
Beni2360
félisten
-
prozodus
őstag
válasz fradi81 #10459 üzenetére
Érdekes cikk...
Vmikor régebben olvastam, h a kovászolás bontja a glutént, és a cikkíró szt régen ezért volt kevesebb a gluténérzékeny, mert alig ettek glutént. (Egy másik elmélet szt meg nem is a gluténnel van baj, hanem másik összetevővel.)
A lényeg a lényeg, h szoktam szejtánt csinálni (nem porból, hanem rendesen lisztből), ami ugye tiszta glutén. Namármost, a cikk után vmikor kipróbáltam a kovászolt glutént, és háát... Nayon nem a megszokott volt, eléggé furcsa. Szóval mégiscsak lehet vmi a kovász gluténbontó hatásában.A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!
-
ernyo15
csendes tag
válasz body007 #10454 üzenetére
Valamikor nagyon régen kaptam ajándékba egy kenyérsütőgépet, akkor E.Margit oldaláról megcsináltam néhány kenyeret [link] . Vannak rajta tanácsok ötletek is. Valószínűleg azóta vannak újabb modernebb oldalak most nem kerestem rá de nekem az előbb említett oldal nagyon tetszett. Jelen volt rajta Limara is [link] akinek azóta jelent meg könyve is. Azt hiszem saját oldala is van, nem tudom régről vannak-e ott kenyérsütős receptek is.
-
addikt
válasz ernyo15 #10470 üzenetére
Köszi, közben én is találtam pár receptet / leírást
Ide teszem hátha más is keresne:Hagyományos és kovászos kenyér receptek kenyérsütőgéphez
HÁZI KENYEREK - KENYÉRSÜTŐGÉPPEL!
Kenyérsütő géppel miként készítsünk kenyeret -> Ez jó kis alapozó gépekhezEz is érdekes lehet:
Liszt kisokos – melyiket válasszam?Ez meg a legérthetőbb kovászkészítési "recept" - számomra
Élesztőmentes kovász kenyérlisztbőlMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
totron
addikt
válasz prozodus #10469 üzenetére
Részletek nem maradtak meg, de nekem meg az is igaznak tűnt még, hogy a glutén élettanilag szükséges minékünk. Ez persze nem menti a jelen ipar instant termékeit és azok hatásait. A divatérzékenyeket meg gulágra küldeném (léteznek ténylegesen érzékenyek is, akár gluténre, akár másra, ami mellett a glutén-probléma mondjuk bőven eltörpül).
-
krizmo_
Topikgazda
válasz prozodus #10469 üzenetére
Vmikor régebben olvastam, h a kovászolás bontja a glutént...
Ez így nem igaz. Minél erősebb a gluténháló, annál jobb péktermék sül belőle, ezért is van az, hogy a profik(és sok amatőr is, mint én) pl. a pizzahoz mindig a magasabb fehérje tartalmú liszteket részesítik előnyben. Ha ez így lenne, akkor a kovászos termékeket simán gluténmentesként árulnák. -
krizmo_
Topikgazda
válasz body007 #10471 üzenetére
A kovászhoz türelem kell és idő, sose fogsz tudni gyorsan kovászos kenyeret sütni.
Hagyományos és kovászos kenyér receptek kenyérsütőgéphez
Megnéztem néhányat, és van bennük élesztő, ez nem kovászos recept.Korábban ajánlotta megbízható oldalakat, ezeken a helyeken érdemes nézelődni:
Kezdő kovászolóknak:
● Kovász készítés Szabival - napról napra
● Laborka
● Így neveld a kovászodat! -
totron
addikt
válasz krizmo_ #10474 üzenetére
Puffogás II.: az egy dolog, hogy az élelmiszerkönyv szerint min. 50%-os kovásztartalomtól már kovászosnak nevezettként lehet árulni, ezt tudja aki tudja. Egyébként ízre, állagra tudnak egész jó kenyerek készülni így, frissességmegtartásban is jobbak az átlagnál (igaz, ezt a repceolaj és társai szavatolják, nem mindenki bírja ezeket az olajokat).
Halálom viszont mikor magánemberek is átveszik ezt a szemléletet és promózzák magukat a romantikus hangulatú kovászos kenyerükkel amibe hát csak egy csipetnyi élesztő került. Nem, ne kerüljön, az már nem az, nem érzi az ilyen a témát. Lehet keverni ha úgy tetszik, alternatív kenyerek lisztjei is jellemzően ketten vannak, de tudjuk már helyén kezelni a fogalmakat, irányokat. Bah.Jó a kovászos végeredmény, többek között mert nem nyomja fel a vércukrot, a nyáladat is jobban kell használni már a szájban lévő bontáshoz is, nincs elsietve egyik állomáson sem a végfelhasználói feldolgozás.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz totron #10475 üzenetére
...az egy dolog, hogy az élelmiszerkönyv szerint min. 50%-os kovásztartalomtól már kovászosnak nevezettként lehet árulni, ezt tudja aki tudja.
Ez bizony így van, ezért is van az, hogy a vadkovászos termékeket kell előnyben részesíteni, mert azokban biztos, hogy nincs élesztő. -
totron
addikt
válasz krizmo_ #10476 üzenetére
A biztos amit én csinálok. Na jó, anyámnak* még elhiszem, de a többiben már nem bízom. Mindenki meg akar élni, rendszeres a félrebeszélés, nem kell a feszkó/csalódás/nagykiadások.
*Sokáig unszoltam, hogy kovász, kovász, legyen már az. Nagy volt az ellenállás, kimondott ellenszenv mellett, egyszer csak aztán átpálfordult a dolog, most pedig teljes a nem lankadó lelkesedés, örülök, hogy egy új szenvedélyt adhattam neki. Nem mellesleg kenyerek, pogácsák, papucsok, táskák keletkeznek, sokáig eltarthatók.
-
Tibicsucsu
aktív tag
_krizmo
Ezt a receptet hasznalod babkahoz?
https://www.mydailysourdoughbread.com/yummy-sourdough-chocolate-babka/ -
addikt
válasz krizmo_ #10474 üzenetére
Megnéztem néhányat, és van bennük élesztő, ez nem kovászos recept.
Jah, h amiben van élesztő az már nem is kovászos?Ez bizony így van, ezért is van az, hogy a vadkovászos termékeket kell előnyben részesíteni, mert azokban biztos, hogy nincs élesztő. - Szoktam venni ilyen kenyereket, de nem tudtam eddig mit jelent a vad szó.
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #10478 üzenetére
Saját receptet használok. De ez is jónak tűnik. Jelentkezz ebbe a csoportba: Kovászlabor, itt biztos, hogy jó és kipróbált recepteket találsz.
[ Szerkesztve ]
-
fradi81
veterán
Cukorhoz melyik fajta darálót érdemes használni?
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Köszi, a bosch sajnos hulladék most volt javíttatva, akkor egy ilyen sencor jön helyette.
moto g72, Ninebot d28e
-
prozodus
őstag
Ma olyat láttam, h gesztenyelisztes kovász.
A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!
-
veterán
Megjött a Tefal RK102811 rizsfőző amit ma is le is teszteltünk. A jelölés 2-6-ig van belül rajta. Ha 4 pohár rizs megy bele akkor 4-ig kell vízzel feltölteni. Na most mi 3 adag jázminrizst raktunk bele, 1.5-es vízmennyiséget használtam ami kb meg is felel a jelölésnek. Ment hozzá egy kis ételízesítő meg bors. El lett indítva a főzés program és a program fele (10p) után annyira feljött az a habszerű cucc hogy elkezdett kijönni, fel kellett emelni a fedőt de utána semmi gond nem volt vele.
A rizs minőségével meg voltunk elégedve viszont lenne 1-2 kérdésem.
- Ti szoktatok egy kis olajat hozzárakni esetleg?
- 6 adagig van jelölve a belseje de már 3-nál elkezdett kifutni, ezek szerint többet nem is érdemes belerakni mint 3? Vagy a kifutást hogy akadályozzátok meg?
- Egy nagyon picit mintha a rizs száraz lenne miután kihűlt, rizsfőzőbe nektek is ilyen? Vagy a víz mennyiségével ezt lehet szabályozni? Jó pergős lett amúgy.Köszi!
iPhone 13 Pro Max
-
Beni2360
félisten
válasz jozsi252 #10486 üzenetére
Igen én is olvastam erről a kifolyó habzásrol, de mi csak 10.dk szoktunk kettonkre főzni és még nem volt ilyen. Rizsenkent változó a víz mennyisége és írja, hogy pergő vagy masszás rizshez a víz adag más. Igen szoktunk egy kevés olajat bele önteni.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
veterán
válasz jozsi252 #10486 üzenetére
Nekünk is szokott habzani, főleg ha sima hosszúszeműt főzök (már 2 mérőpohárral is képes kifutni) és nem jázmint vagy basmatit. Érdemes többször átmosni főzés előtt a rizst, gondolom így tettetek, de inkább leírom. Ja igen, én is felemelem ilyenkor a fedőt.
Én nem szoktam, de nyugodtan tehetsz bele kis olajat is.
Igen, a víz mennyiségével lehet játszani, lehet kicsit többet, kevesebbet, hogy elérjétek a nektek leginkább tetsző állagot.solfilo
-
veterán
válasz Beni2360 #10487 üzenetére
Próbáltad mindkettőt? Mekkora a víz különbsége a pergő meg a ragadósabb között? Mondjuk nem 1.5x-es a víz mennyisége hanem 2x és akkor már ragacsosabb?
Olajat kipróbáljuk mi is. Gondolom nem kell sok bele max egy evőkanál.solfilo
Igen 2x is át lett mosva a rizs folyó víz alatt. Érdemes beáztatni és utána leszűrni majd tiszta vízzel átmosni?
Megpróbálunk legközelebb 2x-es víz mennyiséget meg egy kis olajat belerakni.
Amúgy szoktatok olyat hogy a zöldséget belerakjàtok és úgy indítjátok el a programot? Mennyire tesz jót a zöldségnek ez a fajta főzés?prozodus
Igen természetesen 2x is.iPhone 13 Pro Max
-
Beni2360
félisten
válasz jozsi252 #10490 üzenetére
Nem kell sok olaj és lehet jol beaztatni öblítés utan es majd szűrőn keresztul lemosni. Változó a viz mennyiseg rizsanként volt mar pergős meg "ragados" altalaban 2x vizet rak a felesegem hozzá. Kimeri merlegen a merce poharban nezi mennyi az annyi.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
fradi81
veterán
Milyen kolbászt raktok a rakott krumpliba ami jól bevált?
moto g72, Ninebot d28e
-
-
totron
addikt
válasz fradi81 #10496 üzenetére
Nos ez persze ízlés kérdése is, a szaft. Szárazok között is széles a paletta "készültségben". Úgy szoktam, hogy egy olyan 3 hétig még fölteszem száradni a plafonra és megtáltosodik nagyon szépen, érdemes érlelni.
A Na-Ni rákot okoz, jobb, ha attól mentes. Divat legyinteni rá, de keressünk inkább egészségesebb forrást a piacon, mert az kevésbé lesz már legyinteni való, ha a fél belezetet vagy gyomrot kipakolják az enni szeretőből, oda a buli. Illetve bárhol kijöhet ugye, nem divatrigmus ez. -
veterán
válasz totron #10497 üzenetére
Nekem ez kimaradt, hogy a nátrium-nitrit rákkeltő, most ki vagyok akadva, a hatóságok reagálhatnának.
Wikipedia
Euronews: Franciaország: van kapcsolat a nitritek és a rák között#10499 Flashback: köszi a kieget, ezentúl figyelem majd!
Hogy fut e más néven, arra én is kíváncsi lennék.[ Szerkesztve ]
solfilo
Új hozzászólás Aktív témák
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- KuKirin G4 - a sebesség ára
- XGS24 - Befutott a METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER legújabb előzetese
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Hobby elektronika
- DIGI kábel TV
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen