- Proxmox VE
- Csinált valamit a Nokia: megváltoznak a telefonhívások
- Aliexpress tapasztalatok
- Synology NAS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- 10 éve nem változott ekkorát a Netflix tévés appja
- ArchiCAD és Artlantis topik
- ZTE Router - Digi, Port továbbítási megoldhatatlan gondok...
- AutoCAD
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz #82860288 #9449 üzenetére
5-8k egy rizsfőző, nekem mindig stabilan jó a rizs. kimérem, főzés előtt átmosom hideg vízzel, meg hagyom állni benne 5-10-15 (rizstől függő) percig, aztán felteszem, és egy kattintás. a hideg víz fontos, mert a főző termosztátját átveri ha langyos (az edény), és nem fő meg rendesen.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Antonious
lelkes újonc
válasz Mr.Csizmás #9454 üzenetére
+ 1 kacat!
De biztos jó, valaki abban főzi a levest is.[ Szerkesztve ]
-
-
#82860288
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #9454 üzenetére
Lehet bele tenni fagyasztott zöldséget is a rizzsel?
-
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #9461 üzenetére
Nekem még sosem égett le, ugyanannyi idő egy edénybe/serpenyőbe betenni, mint a rizsfőzőbe, bár én rutinosabb vagyok a konyhában, ezért ítélem meg így, aki kezdő annak mindenképpen jó lehet egy olyan készülék, amivel biztosra megy. Mivel nem főzünk mindennap rizst, mint az ázsiaiak, akik mindenhez is azt esznek, ezért annyira nem éri meg...
-
veterán
Szerintem nem igazán behelyettesíthető egymással a pirított majd felöntött rizs és a rizsfőzős rizs, más eredményt adnak. A rizsfőző nem a pirításos módszer kiváltására van, hanem a hagyományos ázsiai hideg vízben felteszem és megfőzöm metódust követi.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Essejó
veterán
válasz #82860288 #9449 üzenetére
Kétféleképp szoktam rizst főzni. 1, 2x es mennyiségű víz. pl 1 bögre rizs 2 bögre víz. Ezt leginkább olyankor ha zöldséget rakok közé (hagyma, borsó) Ekkor a zöldséget rakom előbb a vízbe, felforralom és fedő alatt főzöm kb 2-3 percig. Bele rakom a rizst megkeverem és az újra forrás után 2 percig főzöm néha megkeverve, majd fedőt rakok rá, a tüzet elzárom és letakarom egy konyharuhával, 20 percig nem piszkálom, nem nyitom fel a fedőt. 2, Kreol módon főtt rizs: 5x-ös mennyiségű sós vizet forralok és abban főzöm kavargatva a rizst kb3-4 percig majd a tüzet elzárom fedő rá és békén hagy 15 percig. A mosogatóba egy nagy szűrőt rakok és átöntöm bele a rizst és hideg vízzel alaposan átmosom. Eredmény: egy mondhatni csak rizs ízű rizs ahol minden szem külön mozog, pálcikával enni esélytelen.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz #82860288 #9466 üzenetére
Régen a Metroban voltak havi szinten szabad napok, én olyankor mentem, még nekem sincs ilyen kártya így nem tudok erre válaszolni, de gondolom telefonon elmondják ha felhívod őket
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
#82860288
törölt tag
Köszi neked is.
Az első verzióhoz hasonlóan csinálom én is, de én egybe rakom bele a zöldséget és a rizst, vagy a zöldséget az után, hogy előtte lepirítottam picit a rizst.
Régebben próbálkoztam, hogy nagyon pici olajon apróra kockázott hagymát tettem alá, de fura lett az íze.
Azóta csak só, bors, rizs és a zöldségek mennek bele. -
#82860288
törölt tag
Annyit tudok, hogy a nyílt napok már nincsenek, ezt teljesen kiváltja a Gourmet kártya, mert mehetsz bármikor.
Szállításra rákérdezek majd, bár a honlap szerint csak vállalkozásoknak szállítanak 100e Ft felett.
Már csak valahogy meg kellene nézni az árakat, mert a honlapon nem írják, én meg nem tudok csak úgy kiugrani oda, bár van egy a "közelben". -
krizmo_
Topikgazda
Szoktatok otthon kolbász készíteni, felfüstölni nem fogom csak sima sütni való kolbászt szeretnénk készíteni? Kolbásztöltőm van(robotgéphez kaptam).
Milyen fűszerezést használtok? Belet honnan szerzitek be, ill. láttam, hogy létezik kollagén bél is, az van olyan jó, mint a hagyományos bél? Bármilyen tanácsot szívesen fogadok.[ Szerkesztve ]
-
Madoc
veterán
válasz krizmo_ #9471 üzenetére
link link tegnapi töltés. A képen egyharmada van a 10 kiló kolbásznak. A többi rúdon pihen, holnap kezdem füstölni. Ebből meg sütöttünk vacsira, a többi meg megy a fagyóba. Belet nálunk a hentesüzletbe lehet kapni, 10 méteres csomagba. Kb 8 kiló hús megy 10 méter sertésbélbe.
Ha magad csinálod a húst akkor 70 - 30 arány legyen a hús-zsiradék aránya. És ha lehet együtt daráld ne külön és tána összekeverve. Én nem kisérleteztem hanem böllér fűszerkeveréket vettem és azt kavartam a masszához. Tavaly sütőkolbász fűszert, idén pedig parasztkolbászt. Só sütnivalóba 18g/kg,füstölnivalóba 20g/kg. Sütnivalóból csináltam tavaly paprika nélkülit is, azt csak a saját ízlésem szerint, isteni lett mindenki szerint.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Madoc
veterán
válasz krizmo_ #9474 üzenetére
Nagyon száraz, kemény, nehezen kezelhető lesz. Nekem ma egyik kolega kóstoláskor azt mondta hogy elbirt volna még egy kis zsiradékot. Hidd el kell annyi, pláne a sütnivalóba.
Ja a húst, szalonnát hidegen daráld, mármint minden legyen hűtőhideg.
[ Szerkesztve ]
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Madoc
veterán
válasz #82860288 #9477 üzenetére
Jó is lenne.. vagy 15 éve nem voltam disznóvágáson. Az én kolbászkáim saját tenyésztésű nyúlhúsból készülnek 13 nyúl adott 17 kiló husit, ehez vettem szalonnát 5 kilót. 12 kiló darált hús lett meg 10 kiló kolbi.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Essejó
veterán
-
addikt
Szeretem a nyuszit (pl. egy jó nyúlpaprikás), egy évben egyszer kerüli is a bográcsba - ha valamelyik szomszédot éppen elkapom ha vágnak
kovacsen222: nanemár hódkolbász? persze...
Akkor én is elmondom, h felénk mi (is) szokott kerülni a bográcsba:
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
prozodus
őstag
válasz #82860288 #9464 üzenetére
De mit lehet azon elrontani??? 1 bögre rizs, 2 bögre víz. Már nagyanyám is így csinálta, és nem ő kezdte
Najóó, én még egy negyed/harmad bögrényi vizet ráteszek, mert úgy szeretem.
Megpirítom, víz rá, meg fűszerek, mert úgy szeretem, oszt kész.A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!
-
perempe
addikt
Ezeket kell összesütnöm, csak 1 kilót engedtek vásárolni (Coop):
sertés comb 1.152kg*1249Ft/kg, csontos csirkemell 1.136kg*1149Ft/kg* Brahms: 4. szimfónia *
-
arcsin
senior tag
válasz Mr.Csizmás #9456 üzenetére
Mi most cseréljük 6év után az alap rizsfőzőt egy jobbra, ami már nyomás alatt főz. Végülis egy elektromos kukta. Pld simán lehet ezekben pho levest főzni harmad idő alatt. Nekem is könnyedség hogy van, bedobalom a dolgokat és közben tudok takarítani, mást főzni, előkészíteni. Illetve ezt a család férfi tagja is képes használni
-
arcsin
senior tag
válasz Mr.Csizmás #9499 üzenetére
Nekem mallos 4k-s van még (Rohnson) Mi ebben tudtunk megegyezni. Dec 6 ig várnom kell sajnos. Előzetesen rendeltem egy Daewoo-s 5literest emagrról, de háát k.va nagynak éreztem és visszaküldtem Ez a SIguro elfér a régi helyén, nem néz ki annyira szarul sem. Még 2 főre lehet benne főzni rizst. Egy ilyen sima aldis, párezer Ft elvileg(hasonló 14 ezer körül megy, szóval BBnak mondanám), de hát a szezám/mogyoróolajra is hónapokat kellett várnom az aldiban mire lett. Ha nem sürgős, meg elég egy ilyen is, akkor várnék a helyedben. Nekünk mostanában néha elöbb kattan a gép, kicsit bosszantó. Kb 30ból 1x. Nem tudok rájönni miért, ez is belejátszott a cserébe. Jaaa és Xiaomis sem rossz, de nem lehet itthon kapni és behozni meg nem bizos hogy megéri a garisakkal szemben amik ugyanannyik/olcsobbak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen