- Facebook és Messenger
- Zimbabwébe ment a Starlink
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Zyxel NAS326
- Windows 11
- Windows 10
- Törvénnyel pörgetné fel az európai zöldtechnológiát az EU
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- PHP programozás
- Mesterséges intelligencia topik
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
#mitfoztemmara
Karfiolkrémleves + császármorzsa
Majdnem sikerült húsmentesre az ebéd, de párom akart bacont is a leveshez, így nem tudtam megállni hogy ne egyek belőle én is
A csaszarmorzsa teljes kiőrlésű búzadarából van, azért sötétebb a színe. Tudom lekvárral szokták enni, de találtam a hűtőben egy Danette vanília pudingot, amin nem volt dátum, így megbontottam, még ehetőnek ítéltem úgyhogy raboritottamVCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
btraven
őstag
Sütöttem véres hurkát meg csirkecombot. Maradt kisült zsír. Azt lehet tárolni max 20 fokon? Vagy hűtőszekrény kell? Vagy ne egyem meg? De olyan jó illata/íze van.
-
perempe
addikt
Pár napja volt alkalmam elbeszélgetni egy kanadai házaspárral, úgy tűnik számukra ismeretlen a tejjel készült tészta, így a kalács is. Nem szerepelne ez az angol konyhában? Elméletileg oda tartoznak.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Essejó
veterán
válasz j.bravo #9704 üzenetére
Mit értesz a nem nagyon sokáig-on? Ha meggondolod, hogy anno a zsírt bödönben és nem hűtőben tartották, sőt még lesütött húsokat is tároltak a zsírban hónapokig.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Beni2360
félisten
Nekünk van egy üveggel elzárt veranda most 8 c fok van benne es a villanyóra szekrénybe tettem a lezárt befőttes üvegbe. Gondolom tavaszig elfogy, fagyni nem szokott a verandán.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
j.bravo
addikt
Jogos, anno sátras biciklitúrára is vittünk zsírban légmentesen zárt edényben lesütött húst, és bírta. (Mondjuk akkor tiszta (hagymától, fűszerektől mentes), csak felolvasztott zsírral öntöttük tele az edényt.)
Valamiért ugyanakkor bevillant hogy nemrég (utóbbi pár évben) előfordult hogy párom kapott anyukájától hasonlóan, zsírban eltett májat, és ha nem ette meg 2-3 hét alatt, akkor azért már nem volt jó, maga a zsír sem. Persze lehet hogy ott a hagyma vagy a máj volt a ludas.Whatever.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz perempe #9709 üzenetére
Nem ismeretlen számukra a tejjel készült tészta, és a kelt tészta sem, hiszen van saját fahéjas csiga receptjük is, ill. számos süteményük, amiben megtalálható a tej, mint összetevő. Valamint, a francia is hivatalos nyelv náluk, így biztos vagyok benne, hogy szoktak tejes tésztákat készíteni.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz perempe #9714 üzenetére
Csak arra próbáltam utalni, hogy ahol hivatalossá nyilvánítanak egy nyelvet ott nagy valószínűséggel már a gasztronómia is beférkőzte magát a társadalomba, tehát van tej a tésztában. Ill. én nem vonnék le következtetést abból, hogy egy házaspár mit mondott, hiszen az nem tükröz egy egész országot.
-
sutszi
veterán
Ahogy korábban írtam róla, feldolgozás után lett egy leves csomag a libából. Ez ma bepattant az edénybe. A hát és mellcsonton kívül egy szárny, zúza és a szív került még bele. A standard leveszöldségeken kívül paradicsom, paprika, fokhagyma került mellé.
A fűszerezés is kissé szabados... de a csípőst nem spóroltam ki belőle... most kipróbálom a füstölt chili-t.Szóval én #ezt főzöm ma...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
sutszi
veterán
Igen öntöttvas valóban. A Lidl által forgalmazott verzió.
De a Pirex Cocotte se lenne rossz.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Bacusuz
őstag
bocs az offért de hátha. Bosch MUM5 típussal szeretnék kenyérmorzsát készíteni szárazkenyér darabokból.
Elvileg a MUZ45RV1 daráló tartozék lenne ajánlott rá, melynek dióhoz is ajánlott de nekem ilyenem nincs hozzá, viszont a közepes finomságú őrlőtárcsa is ajánlott dióhoz de kenyérhez nem. Próbálta már ezt valaki?ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Bacusuz
őstag
-
Beni2360
félisten
válasz Bacusuz #9720 üzenetére
Igen a kenyeret mar tobb honapja sütöm nagyom finom. Lehez BL 55-bol is csinalni. De akkor teszek hozzá ha el nem felejtem 2 cs ev sikert. En 2 db olajjal kikent forma tepsibe kelesztem a végén es bevágás utan jól lespriccelem es a tepsi negy sarkaba is megy 2-2 spricc es simán 190 c fokos sutoben 45-50 p ki milyen kérget szeretne sütöm. Igy nem kell gozkepzodessel foglalkoznom. Kivetel utan kap megint spricceket a kenyer. Tegnap lett kész megint 2 db az egyik ment jól foliazva a mélyhűtőbe. Mi kis kenyér fogyasztók vagyunk de meg a 4. nap is finom, nam szarad ki és nem morzsolodik. Mint irtam ha van faced erdemes a csopiban korulnezni.
A kiflit meg nem csinaltam maj jövő heten sütők és abbol lesz a guba. Van tejes meg vajas kiflije is. Van videoja az éjszakai kelesztési modokra is.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
fradi81
veterán
Ha már kenyér fagyasztás, a zacskóba legumizva elrakott kenyér miért lesz ilyen fehér ráadásul ki is szárad. Lehet attól hogy nem elég hideg a hűtő fagyasztó része?
moto g72, Ninebot d28e
-
Beni2360
félisten
válasz fradi81 #9722 üzenetére
En 2x körbe tekerve légmentesen folpccal teszem el - 18 c a fagyi. Kiveve folpac leszed es racson kiengedni. Ez a kenyer amit irtam valtozatlan állapotból indul. De rögtön kihules utan kell fagyasztani.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
totron
addikt
Finom levest készíteni nem bonyolult. Különféle alapanyagokat bele kell szórni egy lábasba, majd szarrá főzni. Kész.
-
totron
addikt
-
fradi81
veterán
Valószínűleg ez a hűtő miatt van, legalábbis rendes fagyasztóládában nem volt ilyen gond ugyanilyen átlagos zacskóval.
moto g72, Ninebot d28e
-
xavix13
senior tag
Sziasztok,
Baj van, halászlét nem engednek karácsonyi előételnek itthonra, van valakinek ötlete valami könnyű levesre, ami nem halászlé és krémleves? Vagy valami más jellegű karácsonyi előétel ötlet is jöhet, ami megy a töltött káposzta mellé.One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
Ispy
veterán
válasz xavix13 #9730 üzenetére
Sütőtök krémleves, pici csili, pici tökmagolaj, pirított tökmag, zsemlekocka, én levesgyönggyel szeretem. Vagy lehet akár zellerkrémleves, fokhagyma krémleves, brokkoli krémleves, kukorica krémleves vagy egy francia hagymaleves sajtos kruttonnal.
Nálunk sütőtök lesz, de tavaly például hideg fahéjas almaleves volt.
Mondjuk ezek nálunk annyira nem ünnepi kaják, mert egész évben készül mindegyik, de ezeket legalább biztos megeszi mindenki....
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
Ja és lesz egy kondér halászlé, apám által, hozott nekem harcsafilét is, mert a pontyot nem szeretem, szóval kérdéses mi legyen, mert megint 10 napig fogok halászlén és krémlevesen élni, nem biztos, hogy van kedvem hozzá.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
xavix13
senior tag
Köszönöm a tippeket, ez a kacsaleves jól néz ki, valószínű ez lesz a befutó, amit mindenki hasa bevesz
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
Beni2360
félisten
válasz krizmo_ #9740 üzenetére
A szokásos, halászlé, töltött káposzta, meg bejgli. Holnap valami rantott csirke comb. Kép a többiről nincs.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz krizmo_ #9740 üzenetére
A szokásos halászlé, töltött káposzta, bejgli es holnap rántott csirke comb köret még nincs eldontve.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
őstag
válasz krizmo_ #9740 üzenetére
A halászlevet úgy főzik, mert annál jobbat úgysem tudnék.
A feleségem töltött káposztát készített.
Én szakítottam a hagyományokkal és a halászlé miatt felszabadult időmben estére bahn-mi szendvicset készítettem. Jó ötlet volt, mert egyrészt sokáig tart, így most volt rá időm, másrészt a retek-sárgarépa saláta rendesen rendberakta a tele gyomrunkat. Igazából azt mondanám ez a keleti hamburger ezzel a húskenyérrel, de messze felette van a hamburgernek ízvilágban.
A húskenyér tényleg melós, sok részből áll össze, de utána csak kikapod a hűtőből és levágsz egy szeletet. Fázisok:
Bocs, hosszú lett, de rég jött be ennyire valami újdonság.
Ha valaki nekiállna, ez akkor egy kipróbált recept: Link
Én hoshin majonézzel kentem meg a bagetteket végül.
A retek-sárgarépa saláta itt van ennek a receptnek az elején: Link -
sutszi
veterán
-
-
krizmo_
Topikgazda
#9742 Beni2360
Halászlé már rég volt nálunk, jó lenne valamikor készíteni.
Bejgli az nálunk is mindig alap.#9743 Ance
A feleségem töltött káposztát készített.
Nagy kedvencem, majd a 2 ünnep között lesz nálunk is. Friss kenyérrel, sok tejföllel és aprókáposztával szeretem a legjobban.Én szakítottam a hagyományokkal...
Izgalmas étel. És nagyon guszta is.Bocs, hosszú lett, de rég jött be ennyire valami újdonság.
Az sose baj! Sőt! -
Essejó
veterán
Töltött dagadó.
link
Holnap töltött káposzta, és estére kocsonya készül.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Digitalpimp
senior tag
válasz krizmo_ #9740 üzenetére
Húsleves, tepsiben sült hússzeletek és krumpli, meatloaf törtkrumplival, somlói, mákosbejgli.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
őstag
Újabb időigényes kísérlet, amit régóta terveztem. Egy 3,5 kilós császárhúst vettem, jó húsosat. A lényeg, hogy ne legyen hosszabb, mint a sütő szélessége. Kapott egy száraz pácot a húsos fele, a bőrére nem tettem semmit. Már fűszerezéskor egy jó nagy sütőpapírra tettem bőrével lefelé, abba lesz csomagolva, így nem veszik el a száraz pác. A fűszerezés után belecsomagoltam, lényegében csak arra kell figyelni, hogy a bőrén lesz végig és a papír ellenálljon a húsból kijövő levek gravitációs mozgásának. Miután becsomagoltuk a sütőpapírba az alufóliába csomagolás következik hasonló elvek alapján. Én a vastag grill alufóliát használtam, abból elég volt egy réteg és szélesebb is.
Sütőbe tepsi, hátha nem sikerült a csomagolás, rá rács, rácsra cucc. 90 fok, 12 óra. Húshőmérővel érdemes ellenőrizni a hőfokot, mint kiderült a sütőm 5 fokot téved lefelé, csak 85 fokos volt 90 fokra beállítva, úgyhogy 95 fokon ment.
Egyébként semmi szaga nincs ennyire becsomagolva, mehet este is. Ha elkészült akkor lehűteni addig, amíg már mehet a hűtőbe. Nem volt időm karácsony előtt, 3 napot állt bent, utána csomagoltam ki.
Tökéletesen puha, szeletelhető cucc. Jól átjárták a fűszerek. Legközelebb még egy kis füsttel megfújom, az jót fog tenni neki, most elmaradt.
Felhasználás:A nagy részét kockáztam és lefagyasztottam. Sok kínai kaját eszünk, 1 nappal előtte átteszem a hűtőbe és az lesz benne a húsféle.
A korábban linkelt banh-mi szendvics alap húsa a hasaalja, ami nekem túl zsíros, ez jobb lesz bele vastag szeletben, előtte megpirítva a két oldalát.
Vékony szeletre vágva tojás alá tökéletes (ma tesztelve).
Simán megpirítva egy vastagabb szelet valami jó szósszal, körettel, akkor a bőrét is pirítva. Kerestem egy képet példának:
A 3,5 kiló hús 8000 forint volt kb. 9ezres összköltséggel számolva 2500 forint/kg az ára és te fűszerezed, ahogy szeretnéd és nincs benne adalék, ami szép színt ad neki továbbá hosszabban eltarthatóvá teszi, a bolti kilós ára kb. 4500 forint. A barátom, aki a recepted adta azt mondta a hűtőben tartva 3 hétig simán eszik, de csak addig veszik elő, amíg kanyarítanak belőle, utána rögtön megy vissza. Én a nagy részét már lefagyasztottam.
Elnézést, ez is hosszú lett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Seat toledo leon 1m 99-04-ig bőrös ajtókárpit szett
- Új, bontatlan WMF KÜCHENminis gyümölcsaszaló gép matt rozsdamentes acél ház - Még 6 hó bolti garival
- Parkside PGASA 12 A1 akkus fű és sövényvágó
- Nem használt, de bontott dobozos Ariete függőleges grillsütő - 1 hét próbagarival! -
- Black&Decker ASI200-XJ autós kompresszor - Még 1,5 év Alza bolti garanciás!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest