- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Zyxel NAS326
- Windows 11
- Windows 10
- Törvénnyel pörgetné fel az európai zöldtechnológiát az EU
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- PHP programozás
- Mesterséges intelligencia topik
- Linux kezdőknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
Kis frissen sült házi tepertő. link
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
totron
addikt
válasz perempe #9646 üzenetére
Itt a só volt a ludas, persze saját víztartalma is van a húsnak. A fok jó, pirítással kezdd, kihozza az ízeket, bentebb zárja nedvességet. S ezen a ponton hadd keverem ide az öntött vas dilimet, abban a legjobb kérget adni. Jobban mondva a hentesnél megvehető, többségi hús sajnos pocsék, így mustár, mint páclé lehet, hogy mégjobb indítás. De majd tudod te.
A kívülről jövő receptötletek és a saját kreativitás, tapasztalás kéz a kézben járása jó szerintem, csőlátással követni valakit bekorlátozó. Jóllehet 1-1 követő eleve tehetségesebb, csak nincs mersze kiállni. Azt aláírom, hogy időnként kell a fantáziának frissítés. Bízzatok magatokban, na.
(#9653) Essejó, egy ideje ráadásul erősen van értelme otthon foglalkozni vele. Ez, így, készen, a hentesnél csilliárd, csak nyersanyagot beszerezve egész tűrhető és még zsír is van belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
A Spár-ban vettem a szalonnát hozzá, ott "csak" 1300 Ft/kg. Viszont kb 1 éve itt Soroksáron gyönyörű tepertőt láttam. Kérdem mennyi? 3500Ft/kg. Páran el is kezdék mondani a boltban hogy megéri mert mennyire finom. Tisztára megsértődtek amikor közöltem, hogy a bolondnak is megéri, veszek inkább Bélszínt, az csak 2600 Ft/kg
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
perempe
addikt
El nem sikerült még rontanom igazán semmit se. Ha van bevált általános elkészítés, akkor írjad már le részletesen, kérlek! Hőfokok, idő, fedő legyen-e, stb. Ha tudom, hogy úgy jobb lesz, akkor mindig úgy csinálom.
Mr.Csizmás topicgazda úrnak is köszönöm a válaszát.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Essejó
veterán
válasz perempe #9646 üzenetére
Sertést, és csirkét együtt sütni, mármint azonos ideig az már bátorság - szerintem. A csirkét mindig pontra sütöm. A mell a csont mellett 73 a comb 82 fokos, persze ehhez kell egy maghőmlrő. Ekkor a hús puha és szaftos. Ha ekkor rápirítasz, hogy a csirke bőre megpiruljon akkor nagyon kell figyelni, mert könnyen túlkészül és a hús kiszárad.
Mondjuk a csirkét terítve sütöm a konyhában is. Az az a gerinc mellett elvágom és a deszkán rányomok a mellcsontra, hogy a csirke kb egyforma vastag legyen. Füszer ügyben én általában Rub-ot használok (száraz keverék) leggyakrabban csak SPG-t (salt pepper garlic) 1:1 arányú keveréket. De sertés vagy marha esetében, teszek hozzá olykor némi kávét, chilit, és barna cukrot is. Ok ez inkább BBQ füszerezés, de nekem bevált[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Ispy
veterán
válasz #73959936 #9659 üzenetére
Az auchanban néztem a múltkor, nekem 5k feletti ár rémlik, mondtam jó, akkor nem eszünk....mondjuk mostanában ezt kb. mindenről el tudom mondani. 3k-ér kb ajándék, lassan.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Essejó
veterán
válasz perempe #9665 üzenetére
Ez nem hit kérdése, hanem tapasztalat. A hőfok még csak nem is az enyém, de nekem bevált. Arról nem is beszélve, hogy minden sütő más. Nekünk az albiban ráadásul egy ótvar gázsütő van, 0 hőfok állítási lehetőséggel, és akkor még a gáz minőségéről nem is ejtettem szót.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
krizmo_
Topikgazda
-
totron
addikt
Eljutottunk oda, hogy olcsóbb inni, mint enni. Borosok előnyben. Magyar népsport újult erővel teret nyerhet.
(#9662) perempe, mi tulajdonképpen a gond? A túl sok lé vagy csak ízetlen a végeredmény? Ugyanabból a beszerzési forrásból volt már ég és föld különbséggel bíró húsom is. Az ég állást 1 kezemen meg tudom számolni, egyébként ment a gondolkodás, hogy mit rontok el, de kijött, hogy semmit, egyszerűen az alapanyag a gyenge - ez van, hogy kiterjed a nedvességtartalomra is (túl sok), de az íztelenség alap, meg van, amit meg sem lehet szagolni sem undor nélkül, tehát mehet a pácba. Ami jó, annak nem kell kompenzáció, machináció, ahogy fűszer sem, mert vétek lenne elrontani, s ezt ösztönösen érzi is az ember. Só is csak a saját fiziológiai szükséglet miatt, meg mert úgy szoktuk meg. Ritkán találkozik ez a minőség az emberi árral és akkor mindezt békeidőben értem. Ebben semmi sznobizmus nincs, csak túlontúl jelen van szerintem a fűszerezés intézménye és túl sok a torkokon lenyomott alja termék. Amitől ez rossz, hogy nem vesszük észre, hogy foltozásra, feljavításra használjuk a fűszereket, nem pedig a jó mégjobbá tételére. Így ha néha jó is az alapanyag, a szokásos fűszeres elnyomással szokványos szintre jön le az is, eltűnik. A jóhoz persze normális tartású és táplálású állatok kellenének, de már jó ideje jóval többen vagyunk a bolygón, mintsem hogy a minőség tömegesen kivitelezhető lenne vagy egyáltalán akarnának ilyesmit a szereplők. A szteroidos esetekről meg ne is beszéljünk. Tényleg mellbevágó a többivel alkotott kontraszt, mikor szembe jön néha egy igazán jó hús.
Ami meg jó, ha kifogtál egy olyan szállítmányból, azt lassan kell enni, hogy minél tovább tartson. Nonszensz vagy sem. Fel kell kutatni a jó forrásokat. Szalonna-kolbász tengelyen sikerült is ilyet találnom, nem olcsó persze. Húsokat inkább kemencébe szoktam rakni, az is egy más vonal. Érdekes egyébként, hogy mennyi mindent eleve megoldódik magától, menet közben, annak ellenére, hogy az egy baltával faragottabb műfaj.
De maradjunk a sütőnél, egy akár egészcsirke-zöldség párost - kiváló komplementerei egymásnak - betolsz tepsiben, krumplival, répával, paszternákkal, kiváló végeredményt tudsz a végén kihúzni. A párolás és sütés határára beállítottan - zsír, kis víz - mégjobban életre kelnek az ízek, szószosodik a répa karamellizálódás határára eső édessége is, kölcsönhatásba lépve a többi, vele egy szinten lévő elemmel, a hús külsejével is. Szénsavas ásványvízzel beviszed és jóllakott napközisként pisloghatsz magad elé végül.
[ Szerkesztve ]
-
-
j.bravo
addikt
Köszönöm! Ezt és pár hasonlót találtam én is. Van bécsi családtag, oda rendeljük, oda nincs szállítási díj Hazajövetelkor meg elfér a bőröndben.
#9643 Essejó: gondoltam erre is, de nem biztos hogy jelentősen olcsóbb lenne, illetve biztos nem lenne kész karácsonyra. Illetve az vaslemezből meg zártszelvényből készülne szerintem, ami szerintem jól nézne ki, de női szemmel nézve már nem biztos
Tuuulajdonképpen lehet akár próbálkozni olyan embert is keresni aki a törött alumíniumot meghegeszti, de tartok tőle hogy még törékenyebb lenne.Whatever.
-
Beni2360
félisten
Egy kerdesem volna. Egy kicsi mennyiségű 1.5 kg zsirszalonnat9 vettem, vagy 25 éve nem sütöttem ki és mindenhol zomancozott edényt írnak. Nem nagyon van. Rozsdamentes edénybe is csinalhatom?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz krizmo_ #9680 üzenetére
torton neked is .
Csak rakerestem a neten es mindenhol zomancozottat irtak. Akkor marad a rozsdamentes. Ja VOK, kaptam a megboldogult nővéremtől több mint 15 éve egy nagy vokkot. Azota a spejzba volt. A héten vettem elő es olyan nagyobb alju volt abba csináltam a resztelt májat. De ez igazából szabad tűzhez valo mert olyan nagy 32 cm-s. A keverést meg betartom.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Ispy
veterán
Most voltam az auchanban, 6k a töpörtyű.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Beni2360
félisten
Nem, vaslemez es talán tapadasmentes bevonattal.
Ketkezes mert a nyéllel szemben egy nagy fül fa fogantyúval.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz #82860288 #9687 üzenetére
torton
A pektől fél éve már nem vásárolunk sk sütés van nálunk .[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Essejó
veterán
válasz Beni2360 #9681 üzenetére
Kezdésnek önts alá egy 3 dl vizet. Mielőtt kész lenne akkor meg egy evőkanálnyi tejet. Vigyázat nagyon fröcsög tőle, de ettől lesz szép piros. Arról látod hogy kész ha abba hagyja az erős forrást és csak apró bubik vannak és a töpi úszik a tetején. Illetve ha apróra vágod a szalonnát jobban kisül, több a zsír pici töpik lesznek. Én kb 2x2 cm-es kockát szoktam, de nem szentírás.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Beni2360
félisten
Köszi de mar a 95 posztban mutattam a vegeredmenyt, aprora vágtam de igy is 1,5 kg szalonnaból 44 dk töpörtyű lett. Aranylag keves veszteség lett a végén es volt otthon csomagolt 25 dk zsír bele raktam a végén, gondolom javitott a csomsgolt minősegen. Lett 2 db 500 gr befőttes üveggel a zsírból. Töpörtyűt meg nem eszünk pogihoz lesz félre téve. A tejet meg kihagytam a tartósság végett. a tanácsokat, bújtam a netet kevergetés kozben.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz perempe #9690 üzenetére
A jó házi kenyér lényege nem a spórolásban jelenik meg. Olvasd el a nyáron nekem linkelt rozsos kenyerének csak a receptjét es maris megtudod, hogy miről beszelek. Amit általában sütők olyan kenyeret nem kapsz uzletben, és nem is drága. Mivel én már nem dolgozom, így nekem könnyebb megcsinalni.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
attiati
veterán
Tudtok ajánlani jó edényt (edénycsaládot), amin van valamilyen tapadásmentes bevonat?
praktikus
tartós
(ár egyelőre mindegy, azt majd vadászok) -
kr:sz
tag
Sziasztok! Tudtok esetleg ajánlani olyan termékcsaládot, márkát, akit elégedettséggel használtok? Indukciós főzőlapon használnák. Serpenyők, leveses "kondér" stb. Van esetleg valakinek tapasztalata a méhsejtes termékekkel? (teflonos cuccokat nem szeretnénk)
-
DrDobos
őstag
Mezeskalacs margarinbol, mi a velemenyetek?
Samsung Galaxy A55 5G
-
addikt
válasz DrDobos #9696 üzenetére
Istenkáromlás bármibe margarint tenni vaj helyett
Zsiradékok
A legtöbb süteményhez vaj kell, ez azonban gyakran kifogyhat a hűtőből és a bolt polcairól is - mit használjunk helyette? Szerencsére legtöbbször meg se kottyan, ha vaj helyett olajat teszünk a sütibe, de nem mindegy, miről van szó. A kevert tésztás sütik mind működnek olajjal - a muffinok, tortalapok, írós piskóták, palacsintafélék mind ilyenek.
A kekszeknél már érezni lehet a különbséget, különösen, ha magas eredetileg a vajtartalmuk, de még ezek is elképzelhetőek olajjal, esetleg a vaj állagához jobban hasonlító kókuszzsírral. Akit nem zavar a margarin mellékíze, bevetheti ezt a megoldást is. Az omlós tészták talán az egyetlenek, amik nem működnek olajjal, ezeknél viszont remekül lehet zsírt alkalmazni.[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
DrDobos
őstag
válasz body007 #9697 üzenetére
En is igy vagyok vele, hogy nem szabad margarint tenni bele. De mi keszitjuk parommal a nagycsalad karacsonyi bejgli es mezeskalacs ellatmanyat, nincs ezzel baj, szívesen csináljuk. Csak beerkezett meg 2 nagy rud bejgli ami nem volt tervezve, ami plusz 200-250g vajat jelent ezert erdeklodtem hatha megoldható margarinnal. A bejgli talan szentebb, mint a mezeskalacs, elsokorben talan azt 'aldoznam be'. Foleg hogy tudtommal az alacsonyabb zsirtartalmu vajak talan rosszabbak a sutikbe, mint egy normalis zsirtartalmu margarin.
Samsung Galaxy A55 5G
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Seat toledo leon 1m 99-04-ig bőrös ajtókárpit szett
- Új, bontatlan WMF KÜCHENminis gyümölcsaszaló gép matt rozsdamentes acél ház - Még 6 hó bolti garival
- Parkside PGASA 12 A1 akkus fű és sövényvágó
- Nem használt, de bontott dobozos Ariete függőleges grillsütő - 1 hét próbagarival! -
- Black&Decker ASI200-XJ autós kompresszor - Még 1,5 év Alza bolti garanciás!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest