- Linux kezdőknek
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kiderült, hogy hol veszik a legtöbb kínai EV-t
- Synology NAS
- Itt van az eddig legjobban teljesítő kétfiókos NAS a TerraMastertől
- Egyre több európai használja a Telegramot, ezért megkereste az EU
- Mesterséges intelligencia topik
- Zimbabwébe ment a Starlink
- Bittorrent topik
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
válasz fradi81 #9798 üzenetére
Ezt kipróbáljuk, akkor lobogó vízbe rakod a szaloncukrot és egy óráig így fő...
Igen.össze van kötve a két végén ott befolyik valamennyi víz és olyan 8 órát még ázik és ennyi jól értem?
Így van.A sütőzacskó az egyszerhasználatos?
Bizony.Sütőzacskóba teszem a húspépet, és hengert formázok belőle, úgy hogy közben feltekerem, a legegyszerűbb úgy formázni, hogy megfogod a 2 végét és ellenkező irányba kezded el tekerni őket, így összeszorítod/tömöríted a húst. Elhasználok egy teljes zacskót erre, szokott benne lenne lezáró is, az a kék "szalag" a 2 végén.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz fradi81 #9803 üzenetére
Mit nem értettél abból amit írtam? Két oldalt felvágod és kapsz egy téglalap alku fóliát amibe tekerheted és csavarhatod ahogyan szeretnéd.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
fradi81
veterán
válasz Beni2360 #9804 üzenetére
Lehet az kimaradt de oké úgy biztos egyszerűbb. Ez a zacskózás jó volt kipróbálni most már látom kb milyen lesz. Ez is túlfőtt de már legalább egyben marad. Sonkahengerben kis lángon jó lesz ez.
moto g72, Ninebot d28e
-
Beni2360
félisten
Na holnap munkába fognám a teszta gepemet amit még novemberben vettem.
Egy jo kis recept kellene metelt, spagetti tesztahoz. Kezdetnek 6 tojásos változatban.
Szeretettel varom a recepteket. Fél kg lisztből csinálnek.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz krizmo_ #9807 üzenetére
, azota nezem a videokat. 100gr/1 tojas.
Csak akkor hogyan keszul a 4 tojásos tészta?
Nem szeretem és nem is tudtam megenni a durum tésztát.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
Beni2360
félisten
Na akkor be is gyúrtam a proba adagot 250g liszt 2 L-toji, 1ek olivaolaj, 1 kk 10% ecet na meg egy ki víz. A hutoben varja a holnapi nyujtast. Ez akkor 8 tojasos lesz.
Ui: tettem egy ek sikért a Szabó BL55 liszthez.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Essejó
veterán
válasz fradi81 #9805 üzenetére
A főzéssel kapcsolatban jutott eszembe. Kell ezt egyáltalán vízben főzni? Nem lenne jobb kuktába tenni egy pároló betétre? Mert pl száraz bab és oldalas 35-40 perc alatt fől meg olyan szinten, hogy az oldalasból kiesik a csont.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Beni2360 #9808 üzenetére
1 kg liszt
1 egész tojás + 7db sárgája
ezt össze dolgozod, lehet kell bele pici víz is, ez liszt függő. Habedagsztottad akkor folpackba csomagolva mehet a hűtőbe úgy 1 órára. Aztán lisztezett deszkán kinyújtod, és erősen lisztezve mindkét oldalát, kisodrod. Miután úgy is tésztagépbe kerül, a kisodrás el is maradhat. Aztán lehet felvágni és eröst lisztezve a gépben a nyújtás, majd a vágás.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Beni2360
félisten
Koszi de a mostani 25dk-s adagot is alig birtam a fajos jezeimmel bedagasztani. De lehet, hogy túl keményre sikeredett. Milyen állaga kell, hogy legyen? Mihez viszonyitsam?
Na meg 1 kg-bol el se tudnám tenni szárítani. Felezni fogom az adagot. Több videot lattam de ezt a 7 sarga+1 egész sehol nem volt. Mindenhol egesz tojás ment a lisztbe.
Most latom vagy egy videó ahhol 6 sárga es 3 egész tojást mond.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Essejó
veterán
válasz Beni2360 #9813 üzenetére
Emlékeim szerint Jamie Oliver The Naked Chef valamelyik filmjében láttam. Párszor meg is csináltam, de mióta itt az albiban lakunk, azóta azt se tudom merre van a tészta gép.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Beni2360
félisten
válasz fradi81 #9805 üzenetére
Na en tegnap dutottem egybe csirkemellet szalonnával, fokhagymaval, spékelve, fűszerezve pacoltam több órát majd a sütő zacsiban beteve egy kis oliva olajat ontottem rá (szoktam olajban is pacolni) majd elkitotten egy kis teret hagyva neki ugy kb fel zacsi hosszanal levagtam es 150 c/30 p sutottem. A zacsi tetejet 3 helyen bevagtam a gőz tavozasa vegett, majd kicsogoltam es ha kell lehet rapiritani. Ezt Airfryerben csinalom.
A levagott fel zacsi maradványt oldal felvagtam es se nyujtani se ektepni nem tudtan annyira erős vagyis lehet benne szepen tomoriteni a hust.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz fradi81 #9815 üzenetére
Na az este lefekvés után szoktam mindig elmélkedni. És eszembe jutott a sütőzacsi után a "fehérséged". Darálás peresítés után az ízesítésnél egy kevés kurkuma, vagy piros paprikát biztos kevernék hozzá, hogy ne legyen olyan kóka színe. Egy kis piros kaliforniai paprikát grillezés után apró kockára vágva, sajt kockák, tojás fehérje kockák, stb feldobná az egész látványt. És a lényeg minél feszesebre tömörebre tekerni a csomagot.
Azt nem tudom, hogy egy kis zselatin segítene e az állagán. Ezt a gyakorló mesterek majd megírják.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
totron
addikt
Tettem a levesbe 2+1 tenyérnyi szalonnabőrt is. Kollagén és (füstölt) zsír coming.
Szerk.: nincs az az isten, hogy főzött mikroműanyagoat vigyek be a szervezetembe, de még az alufóliát is kerülöm, szerintem jobb ha ezeket ti is. Nem üres démonizálásról van szó, átrágtam magam pár tanulmányon, no meg a józan ész. Az egyetlen indokolható takarás a malacfül hegyére tett, kemencében, de azt is inkább mással, 1 köteg zödségzöldje betakarja vagy hasonló.
Viszünk be elég műanyagot így is.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
veterán
Sziasztok! Kicsit off, nem tudom hol kérdezhetném meg. Serpenyőt szeretnék venni asszonykámnak. Olyat ami nem teflon, nem gagyi vékony leégős xar. Szóval minőségit, de ár/értéket figyelembe véve. Merre keresgéljek márkák terén? Kerámiáról is azt hallottam, műanyag féleséggel van bevonva, így azt is mellőzném. Szóval öntöttvas, rozsdamentes ami szóba jöhet. Köszönöm!
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Beni2360
félisten
Na délelőtt megcsinaltam az új gepemmel az első rövid metélt tésztát. Könnyebben ment mint gondoltam, lesz ennek folytatása. A 25dk lisz es 2 tojásból lett 38 dkg metélt. [kép]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
totron
addikt
Vannak csuda zománcozott öntöttvasak fancy francia és amerikai gyártóktól, ezek tényleg jók, szépek is. Meg van a teszkós Perfect Home 5 ezerért, a kettő között meg van egy jó nagy szakadék ezen a vonalon. Viszont az 5 ezres sem az eldobható szar legalább, ugyanakkor érdemes nagyobb beruházást tenni, mert a máz minősége a tartósságra is kihatással van. Instant használatra, 1-1 tükörtojásra egyébként nem feltétlenül az öntöttvas a legmegfelelőbb, gyorsan dolgozik az indukciós, rohan a világ, benne az ember is, a vastömegnek meg ugye a tehetetlensége csak hátráltatja a fennkölt rohanást. Nem számottevő a dolog időben szerintem, de van, aki nem akar várni a felmelegedésre, egyénje válogatja.
A kerámia tényleg ugyanúgy egynyári műfaj, az arany középút talán a zúzott gránitos modellek, kevésbé tapadnak, mint egy rozsdamentes és zománcozott. Szorosan mellé is tenném rögtön, hogy ne az eszköz süssön-főzzön helyettünk, az ember érzi (vagy nem) a konyhai műveletet, ha a kezünk alá dolgozik valami hátráltatás helyett az csak egy plusz és jó. Értő kezek közt nincs szenesedés, egyéni preferenciák nyilván kialakulnak, amik felfeküdhetnek 1-1 technológia sajátosságaira, de ez nem törvényszerű.
Visszatérve még a(z öntött) vashoz: nem a rozsda a gond, az túl van pánikolva a fejekben. Hiszen egy natúr verzió egy vizenyősebb tekintetű rápillantástól is rozsdában tör ki előszeretettel, de ami az élettartalmát semennyiben nem befolyásolja: ez nem fog pelyhekké alakulni mint egy hűtő alja vagy porhanyóssá válni, mint egy szabadban felejtett, eleve is papírvékony kazánlemez. A gyakorlati baki inkább a körülményesség: ildomos elsikálni adalékanyag-mentes sóval minden használat után, különben szisztematikusan szívja be a benne hagyott pl. szalonnazsír az edény vasmolekuláit, amiből nem jó a sok sem. A vashiány van fókuszban jellemzően a népek ajkán, de a sok sem jó belőle. Márpedig egy kisütés után későbbi hidegtunkolásra, következőleg való felhasználásra serpenyőben tárolt zsír intézménye jár a polgárnak. A szabadon, bármilyen savassságú ételek rotyogtatása esetén is érdemes kerülni a natúrt. Egyébiránt behozhatatlan előnnyel bír kéreg- és zamatadásban, ez utóbbi mezei rántotthússal is megfigyelhető. Szóval céleszköz. Meg megfelelő patina ráégetése/savmentes használat mellett nincs vastúltengés, ilyesmi ne riasszon el senkit, aki mégis megpróbálkozna vele. Beleoldódás egyébként a rozsdamentesnél is van, a mai napig, nikkel töbnek között, ahogy fényes zománcozottaknál is, de ott talán a legkevesebb. ez se biztos. Közelítőinfókat gyűjthet csak be a halandó. A teflonnál, olcsó kerámiánál (töredezik hamar) emberbarátabbak.
A mai mindenes inkább egy könnyebb-gyorsabb-olcsóbb példány tud lenni. ...amely mégsem egynyári és fájóan bóvli. Na ezt megtalálni művészet.
A linkelt szénacélt nem ismerem, de még ha tud is valamit, ordítóan átlátszó a marketingszövege.
A teflont kerülném, bár a legújabb hullámos (megrendelt?) tanulmányok szerint a gyártás során nem kerül bele aktiválható szarság, deazért ügyeljünk továbbra is a hőfoklimitekre, szóval nem meggyőző, komolytalan és marketing. Amíg van más érdemes a mást választani.
Igényes zománc, gránit, rozsdamentes, bármelyikből akadhat jó.
Van még egy bonyhádi korszakból való, fekete belsejű szeletsütőm aminek a felületét még mindig nem tudtam megfejteni, egyfajta matt zománc van rajta, de nem a mai értelemben vett, s félelmetes mértékben ötvözi az előnyöket; indukcióson is megy, nem tapad, tárolásra is jó. Lehet hogy van mai megfelelője, én nem tudok róla.
-
Beni2360
félisten
Na kutattam egy kicsit az összetételek után és alapjába véve a szokásos 1kg/10 tojás : Ha nagyon kezdő és tanácstalan vagy, szánj rá néhány percet és nézd meg a következő videót, amelyben az 1 kg liszthez 10 egész tojást adnak. Ez a fent említett és a szabványban is szereplő száraztészta kilogrammra visszaszámolva, nagyjából 7-8 tojásos tésztának számít.
Van ott még 13 tojásos recept is.
Heston Blumenthal 13 tojásból készülő tésztája.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Digitalpimp
senior tag
Nekem eddig a Tefal titanium pro, ultimate bevált.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
-
koko52
veterán
Köszönöm az infókat. Amire jutottam, hogy a bevonat nélküli öntöttvasat elengedem, ahoz nagyon kell érteni. Ami tetszik az a Greblon C3+ bevonat. Valakinek vélemény?
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
krizmo_
Topikgazda
Banánkenyér
Volt néhány nagyon érett banán, amit el kellett használni, így gondoltam készítek belőle banánkenyeret, mert nagyon egyszerű, és hamar elkészül.
Recept:
- 150 g vaj
- 1 g só
- 75 g nádcukor
- 75 g kristálycukor
- 1,5 kk (2,5 g) szerecsendió
- 1,5 kk (2,5 g) fahéj
- 2 nagy tojás (100 g)
- 1 citrom reszelt héja, és a felének a leve
- 300 g átszitált liszt
- 5 g szódabikarbóna
- 10 g sütőpor
- 300 g értett banán
- 125 g mazsola (vagy valamilyen aszalt gyümölcs, most áfonyát használtam)
- 125 g durvára tört dióElkészítés:
A szobahőmérsékletű vajhoz hozzáadjuk a sót és kihabosítjuk, majd folyamatos kevergetés közben hozzáadagoljuk a cukrokat, a szerecsendiót, fahéjat, tojást, a citromhéját és levét, lisztet, szódabikarbónát, sütőport(liszttel együtt átszitáljuk előtte), a banánokat, és a végén az aszalványt ill. durvára tört diót.
Hosszúkás formában tesszük a tésztát, az aljára szoktam tenni egy csík sütőpapírt, aminek a végeit "kilógatom", hogy könnyebb legyen kiszedni a formából. Majd 180 fokra előmelegített sütőben ~ 1 órát sütöm, ha kisebb formába kerülnek, akkor kevesebb ideig, ez kb. idő mindig ellenőrizzük(tűpróba), hogy átsült-e a tészta.Lehet beletenni tört csokoládét is, a tetejére pedig lehet készíteni krémet mascarponeból, tejszínhabból, én most csak így simán készítettem el.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
A teflon az teflon, akkor is, ha greblonnak hívják éppen. Úgy tudom azt akarod elkerülni. Akkor ebben nem PFOA lesz, hanem PTFE, amit ugyanúgy nem ismersz. Minden anyag gyanús, ami a serpenyőben van, amíg nem hús vagy zöldség van a nevében. Főleg a csupa nagybetűsek.
Megjegyzem szerintem nem kell félni tőle, ha megsérül, akkor kuka, de addig nincs baj vele, szóval túlzó az aggódás. De ha sokat szeretnél költeni, parancsolj, itt egy alternatíva: [link]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
bb topicból: (a másodikat megrendeltem)
[BESTRON ASC150 Elektromos lassúfőző, INOX, 225 W] 8255 (szállítással)
[Star-Light SCB-418BL Slow cooker, 3.5l, 180W] 8990 (appból easybox, vagy boltba ingyen)"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
prozodus
őstag
Az én életemből kimaradt a brassói...
Se otthon nem főtt, se a menzán. Felnőttként találkoztam vele étteremben. Hát... Engem nem fogott meg...
Ma viszont láttam vki brassóijának a képét, benne rengeteg borsóval, nem ilyen volt az étteremben, de így már számomra is egész elfogadhatónak tűnne a dolog, DE: van az igazi brassóiban borsó???[ Szerkesztve ]
A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!
-
Ispy
veterán
-
#82860288
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #9842 üzenetére
Ezek mennyire jók? Láttam sok videót jútúbon, ahol ilyeneket használnak, de azok általában hatgyerekes családanyák, akik 12 főre főznek.
Tényleg ennyire jó vagy csak annyiban segít, hogy nem kell a tűzhely mellett állni?
A videókban általában valami jó szaftos husit csinálnak sok zöldséggel, de én nem igazán hiszem el, hogy 4-8 óra főzés után még egyben maradna bármelyik zöldség is, amikor már a hús is omlós.
Milyen ételeket lehet ezekben csinálni és mennyire hasznos?[ Szerkesztve ]
-
#82860288
törölt tag
válasz prozodus #9843 üzenetére
Hmm, éttermi brassói nem mindig jó.
Amit én kaptam otthon, az általában csak hagyma, sok fokhagyma, só és bors volt a husin kívül, illetve kockára vágott krumpli kicsit megfőzve majd átsütve.
Ha jól készítik, akkor a brassói nagyon finom.
Úgy tudom az eredetiben nincs borsó, sőt, semmilyen más zöldség sem. -
perempe
addikt
ma is csináltam húst: 1 kg árstoppos sertéscomb 4 darab csirkecombbal. 2 óra 20 perc 180 fokon jénaiban, fél órát ment a végén fedő nélkül. az elkészítés a szokásos: egy kanál mustár, minimális olaj. sózni nem sóztam, csak amikor levettem a fedőt, és leöntöttem a levét.
a maghőmérő mondjon le, kurva jó lett!
* Brahms: 4. szimfónia *
-
krizmo_
Topikgazda
válasz prozodus #9843 üzenetére
Én imádom a brassóit, de úgy ahogy én csinálom. A húst úgy készítem el, ahogy a pörköltet csak nem teszek bele paprikát, és miután omlósra főtt rápirítok és nyomok rá fokhagymát. A krumplit kockázom, felrottyantom vízben, majd leszűröm, adok hozzá olajat és megsütöm ropogósra, majd a végén összekeverem a pecsenyével. Régebben csak simán megsütöttem olajban, de úgy jóval nehezebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan WMF KÜCHENminis gyümölcsaszaló gép matt rozsdamentes acél ház - Még 6 hó bolti garival
- Parkside PGASA 12 A1 akkus fű és sövényvágó
- Nem használt, de bontott dobozos Ariete függőleges grillsütő - 1 hét próbagarival! -
- Black&Decker ASI200-XJ autós kompresszor - Még 1,5 év Alza bolti garanciás!
- Új, bontatlan Siguro RC-R301W Rice Master digitális rizsfőző pároló kosárral - Még 2,5 év Alza gari!
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen