Új hozzászólás Aktív témák

  • Gregorius

    őstag

    válasz doc #16 üzenetére

    és, kit érdekel hogy plusz munka volt vele?
    hadd ne kelljen már megvennem azt amire semmi szükségem csak azért, mert egybe van csomagolva valami mással

    Elméleti jellegű a kérdés, ugyanis a komponensek ingyenesen elérhetők. (WMP esetén fel kell mutatni egy eredeti Windowst, de az IE7 csuklás nélkül települ.) Akkor meg miért kell olcsóbban adni? OEM megveszi a butított Windowst, letölti a komponenseket ingyen, és felrakja a sufniban. Akkor miért is kell olcsóbban adni? Vagy úgy gondolod, hogy a kedves MS-nek pénzt kellene kérnie az IE/WMP/stb ápgrédekért?

    de ezt egy Microsoft MVP-től senki sem várja el
    Ó, tudod én ismerek olyan MVP-ket, akik finoman szólva is élesen szokták az MS-t kritizálni. MS rendezvényen, pódiumról.

    activex, biztonsági rések. Miért van az, hogy IT biztonsági szempontból mindenki a két nagy konkurenst ajánlja inkább?
    Kikérem magamnak, hazugság, hogy mindenki! :P

    az a szabvány, amit szabványba foglalnak, és ezt nem egy monopol helyzetben lévő cég teszi
    Szótár: "de iure" vs "de facto"

    A problema az, hogy peldaul feltehetik a Firefoxot, vagy az Operat, de nem lehet alapertelmezett bongeszo, ameddig a user vagy a rendszergazda at nem allitja. Es 400 gepnel a rendszergazdanak csak annyira hianyzik ez, mint egy pup a hatara.
    Az OEM master image-ből dolgozik, egy darab rendszert összerak, felkonfigurál, stb, és azt küldi szét a gépekre, ahol csak a hardverkörnyezethez kell hozzáigazítani, de azt az automatika megcsinálja. :U Lásd még: Windows Deployment Tools. Akár.

    Ceges gepre, ha nem te vagy a rendszergazda, nem telepithetsz, es nem allithatsz at semmit. Ebben az esetben a felhasznalo ra van kenyszeritve egy program hasznalatara, de nem csak o, hanem a ceg is, aki igy allitotta be a gepet
    Hadd ne a titk... izé menedzseraszisztenskisasszony állítsa már össze a vállalati biztonsági házirendet, még a végén a rendszergazda elveszti az állását, jó? :U

    Nem buffer tulcsordulassal lehet parancsokat futtatni, konkretan ha csinalok egy olyan oldalt, ahol az active X vezerlo kimasolja a C:/documents mappat a recyclebin-be, megtehettem
    Ha a szerencsétlen júzer feltelepíti az ActiveX-ed huszonhat figyelmeztetés után, továbbá ha a rencergizda nem tiltotta csípőből az ActiveX-eket (esetleg whitelist-tel), akkor akár még ugyanaz is megtörténhet, mintha letöltött volna exét huszonhat figyelmeztetés után, és azt futtatná. Habár jobban belegondolva exét könnyebb gyártani, mint ActiveX-et...

    Ja, hogy rakerdez elotte? Es ha azt irom a fejlecbe, hogy igy lephetsz be a webaruhazamba? Igy tolthetsz le pornot, stb? Persze a user magara vessen, de azert megis...
    És a csóri ember ugyanezt a szöveget ugyanúgy beveszi FF-fel és Operával is, ugyanúgy letölti az exét, és ugyanúgy koppan.

    "You're much more secure running firefox than IE"
    Firefox Myths

    Tulajdonképp én is elégedett vagyok a gépeimen futó XP-vel, de ez az egész nem a felhasználók elégedettségszintjéről szól. A monopolhelyzet árfelhajtó hatású, és hátráltatja a fejlődést.
    Nem is olyan régen volt egy cikk valahol, hogy érdekes módon az összes Windows megjelenéskori ára jelenértékben egy fillért nem emelkedett az elmúlt 10-15 évben.

    A nem vásárolható, nem supportált programok használatát nem lehetne felszabadítani? PL: Win98 mostantól mindenki számára legális lehetne. Sok a gond vele, M$ már tojik rá, miért ne lehetne megengedni?
    Az b***na be! Elöntenék az internetet a zombigépek. :W

Új hozzászólás Aktív témák