Új hozzászólás Aktív témák

  • net84

    őstag

    válasz wwenigma #850 üzenetére

    ''És biza nem kell elfelejteni a gyári garit is, pl előszeretettel adnak el 1 év garival 3-4-5-6-10 év gyári garis cuccokat! Őrizgetem is a blokkokat...''

    Amennyiben a nagyker 1 év garral adja el, a kisker sem tud vele mit kezdeni. Az tény, hogy valakinél sérül a garancia. De amikor a fogyvédesnek fel tudom mutatni, hogy biza én 1 év garival vettem a nagykertől, velem tudomásom szerint nem szívózhat.

    Egy szomszédos városban működő számtech boltba tettek látogatást a fogy.véd. emberei. Próbavásárlást tartottak, és vettek egy LG OEM DVD olvasót. Kaptak blokkot, kiskeres garjegyet. Ezek után igazolták magukat és közölték, hogy ez szabálytalan, mert csak 1 év garit adtak rá, erre meg jár a 2 év. Kérdezte is egyből a tulaj, mire fel? Hát mert az LG-re 2 év van. Az orruk alá dugta a nagyker számláját és garipapírját, hogy azon biza 1 év van. Kértek belőle egy fénymásolatot, mert nem ők döntenek, de szerintük ettől még lesz érte bünti, mert akkor is 2 évvel kell adni.
    A srác az intézkedés végével egyből felhívott, hogy nekem mi a véleményem az egészről.

    A másik érdekesség, amikor a dobozán van feltűntetve, hogy 5 év garancia, közben adnak rá 1 vagy max 3 évet. Ilyenkor mi van? A dobozon nincs rajt magyarul, hogy mennyi a garidő, csak mindenféle hablaty nyelven és esetleg angolul, németül.
    Erre nekem valaki egyszer aztat mondta, hogy mind1, amíg nincs rajt magyarul, addig nem verheti az ügyfél az asztalt.
    Én azért ennek ellenére elteszem még a dobozát is annak a terméknek, amire rá van írva inglisül, hogy több év garos, mellétűzöm a blokkot (a gazdaságos bótba sokmindenhez a blokk a gar, még azt sem közlik, hogy mennyi gari van rá). Mi a hivatalos állásfoglalás ebben az esetben, mert a törvényekben még erre utaló szöveget sem találtam???

    Read only...

Új hozzászólás Aktív témák