Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz nyepi #123005 üzenetére

    Ja, ezek a sokbetűs dolgok a kodekek, tehát mint az MP3, WAV meg FLAC. csak a Bluetooth ezeket nem viszi át ott más kódolások / forumátumok vannak. Röviden kb:

    SBC: ez az alap kodek BT-nál, mindennek támogatnia kell. Viszont állítólag nem mindenhol tökéletes, bizonyos eszközök rosszabb minőségben kódolják / dekódolják.

    AptX: ez a Qualcomm találmánya, ezért az ő chipjeikkel szerelt cuccokban vannak, mint pl telefon. Ez jobb minőség, mint az SBC.

    AAC: ezt ismerjük mint sima formátum, ez lett volna az MP3 utódja, de mégsem terjedt el. Az Apple Music meg a Spotify is ezt használja. Bluetoothon ha jól tudom azért nem elterjedt, mert túl számításigényes a kódolása. Ez is jobb, mitn az SBC.

    LDAC: ez a Sony találmánya, az enkóder ingyenes, ezért pl az öszes telefon támogatja. A Windows nem, mert a Microsoft egy lusta disznó. Viszont a dekóder licencköteles, így pl nem minden fejhallgató támogatja.

    LC3: Elvileg Bluetooth 5.2-től az alap kodek az SBC helyett. Az LDAC-ot leszámítva elvileg mindennél jobb. Késleltetésben meg főleg, azaz ezzel minimálisan késik csak a hang.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák