Új hozzászólás Aktív témák

  • Gregorius

    őstag

    válasz VladimirR #67 üzenetére

    ''És szerinted abból a több 100-ból melyik lesz az a 10?''
    nem egyertelmu?

    Valószínűleg azért tettem fel a kérdést, nem gondolod?

    nem nezek vv x hd stream-et egesz nap es egesz ejjel, mint ahogyan jutub videokat sem toltok megallas nelkul
    Helyetted megteszi öt másik. Tudod a családomban épp manapság kezd el terjedni az internetes csevegés, merthogy sokkal olcsóbb, meg webcam meg minden, és még a leganalfabétább műveletlen családtagjaim is erőfeszítés nélkül el tudnak indítani egy videóbeszélgetést MSN-ben, holott lehet, hogy egy szoftver letöltése és telepítése már gondot okozna.

    viszont a p2p (foleg a torrent) igenis allando jellegel igenybe veszi a halozatot, mer' hulye pistike akkor is hagyja maxon futni, mikor mar vegzett, mer' kell a jo arany, kulonben kivagjak a tracker-rol, mint azt a bizonyos macskat
    Nemteccikérteni, hogy az állandójellegű kihasználás csak akkor számít, amikor szűkében vagyunk a kihasználandó dolognak?

    rendkivul egyszeru pelda kovetkezik: mikor elmesz dolgozni, vagy mikor pl alszol, megy melletted a hd-s videostream? nem? nalatod
    A rendkívül egyszerű példád világít rá pontosan a lényegre: olyankor másnak se megy a hd-s videostream. Üresen pang a vonal. Az a maradék 10 júzer a százból meg ilyenkor már hadd kezdjen vele amit akar, a maradék alvó 100at úgyse fogja zavarni.

    azt hiszem a hirben is le volt irva, hogy ha lesz love rendesen a priorizalas, s akkor lesz nagy orom es bodotta', egesz ejjel maxon tephet a p2p le- es/vagy feltoltesed, csak, hogy a szolgaltato ra ne b....fizessen
    Mert éjjel nincs értelme prioritizálni, nappal meg diszkriminálod azt, aki más szoftverrel csinál ugyanolyan forgalmat, mint a többi. Ezt tényleg ilyen nehéz megérteni?
    (komolyan mondom, teged ettol sokkal ertelmesebbnek ismertelek meg a forumon)

    hogy mikor savszelesseg engedte keretek elfogytak, akkor a kevesbe fontos tartalmak hatterbe szoruljanak
    És milyen alapon az ISP mondja meg, hogy nekem mi a fontos? Például én csak órák alatt tudom elküldeni levélben a hétvégi családi fotókat, mert Mancika két háztömbbel arrébb épp színes szélesvásznon bájcseveg a pasijával, és pont a streaming forgalomnak van prioritása, akkor az hol igazságos nekem?
    Lehet, hogy a dinamikus prioritizálás nagyságrenddel jobb, mint egy statikus korlát, de még mindig messze van az igazságos használattól.

Új hozzászólás Aktív témák