Új hozzászólás Aktív témák

  • Senhi

    aktív tag

    válasz Tom1939 #17024 üzenetére

    Bár sok személyes tapasztalatom nincs, de év elején én is rá voltam pörögve a témára és a rav4world-ön az összes létező topicot végig nyálaztam ezzel kapcsolatban. Konklúzióm, hogy ez egy feneketlen kút és sose leszel elégedett ;] .
    Teljes hangrendszert eleve csak dsp-vel, erősítővel és mélynyomóval együtt érdemes csinálni viszont az inkább ilyen árban lesz: [link] , aki csak a hangszórókat cserélte ott csalódás lett a vége, mert a mélyek teljesen eltűntek és a fejegység képtelen meghajtani a drágább hangszórókat. Ehelyett egyszerűbb csak az első 2 csipogót cserélni és hátra egy pótkerékbe illeszkedő mélynyomót (beépített erősítővel) rakni + minimál hangszigetelés. Kábelezni itt is kell valamennyit, de az eredmény meglepően jó (én itt félúton vagyok ugye, csipogók cserélve és brutál mennyit számít).
    Hangszigeletés az ahol a nyomorúság kezdődik. Ajánlom ezt végig olvasni: [link] . Legtöbb zaj a csomagtartó felől jön (ezt könnyű hallani, mert ha a csomagtartó meg van pakolva, sokkal halkabb), ezt körbe szigeteled akkor az ajtók felől fog jönni a hang, ha azzal is megvagy akkor az ablakok. Ezt részben orvosolható a prime laminált üvegeivel elől, ami plug and play, de akkor már érdemes még egy réteg ajtótömítést is berakni körbe mindenhova. És akkor a futóművel, motorral még nem is foglalkoztál, de nem is nagyon tudsz... szóval érted hova akarok kijutni. Fent linkelt topikban van 1-2 jó tanulság, de röviden mindenki nagyobb elvárásokkal érkezik, mint ami a tényleges eredmény lesz végül. Legtöbbet a gumi cserén nyersz amúgy.

    Nagy a kísértés azért nekem is, hogy neki álljak, de ezek kicsit elvették a kedvem. Vicc, hogy aurishoz képest még mindig csendszoba, de nyilván mindenki a maga szintjén nyomorog, mi most pont itt :DDD . Viszont ha összeadom, hogy mindez mennyi pénz és idő akkor inkább cserélek highlanderre vagy irány más márka... de szerencsére annyira nem zavar (egyelőre).

Új hozzászólás Aktív témák