Új hozzászólás Aktív témák

  • adlersson

    aktív tag

    válasz btraven #10032 üzenetére

    Csak serpenyős vagy reverse sear steak-kel kapcsolatban tudok nyilatkozni. Általában vagy közvetlenül, vagy legkésőbb 1 órával a sütés előtt sózom, előbbi esetben az ozmózisnak még nincs jelentősége, egy kellemes kérget kap a hús minimális folyadékveszteség mellett. Egy órán belüli sütésnél tudok problémát elképzelni, mert ilyenkor a hús még nem szívta vissza a só által kivont nedvességet.

    Egy vagy annál több órán túl meg igazából ízlés kérdése, ilyenkor kicsit intenzívebb a húsos íz, de ezzel a módszerrel viszonylag ritkán dolgozom. Nyilván hosszabb idejű pihentetés során jobban átveszi a só (és egyéb fűszerek) ízét a hús teljes térfogata, de szerintem nem törvényszerű, hogy minden alㄜkalommal több órán át pácolni. Larousse Cuisine egyébként sütés közbeni sózást is ajánl.

    毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

Új hozzászólás Aktív témák