Új hozzászólás Aktív témák

  • alvaro

    senior tag

    válasz boogie84 #2074 üzenetére

    10 fok az sima ügy, bélelt kordura nadrág, hozzá bélelt kabát, esetleg pulóver. Alap ilyen hőmérsékleten téli kesztyű, rendes csizma, amit össze lehet dolgozni a nadrággal (vagy ráhúzod és szorosan rögzíted rajta a szárát, vagy azt csinálod, amit én is szoktam, hogy nem rögzíted lent a bélését, hanem belehúzod a csizmába, és csak a fő rétegét szorítod meg a csizma szárán kívül). Ízlés szerint tehetsz valamit a nyakadba is, hosszabb távon feltétlen jó, ha tömítve van a kabát felülről is. 10 fok alapvetően még nem extrém, nem feltétlenül igényel fűtést meg túl sok réteget.

    Alatta nekem kell kesztyűfűtés, de a kézzsák is megtenné, ha nem nyomná folyton a féket meg a kuplungot - egy merev kézvédő megoldaná ezt a problémát.

    0 fokban vagy alatta plusz aláöltöző nadrág (melegítő vagy jégeralsó), feltétlenül vastag vagy 2 pár zokni (több nem, mert csak szorítana, ami rosszabb, mint a kevés), a sál vagy maszk se opcionális.

    Lassabb tempó sokat segíthet (viccen kívül). Ez alatt most tényleg lassút értek, fagyban elég tipikus, hogy városon kívül is 50-nel megyek, csak néha gyorsítok föl ennél jobban, pl. nagy forgalmú úton. Nagyon élesen változik a hőérzetem, 0 fokban általában még simán elmegy a 90.

    Sokkal lejjebb nem tudom, mi kéne, -3-4 fok alatt abbahagyom én is.

    Meg persze lehet, hogy te máshogy érzed.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák