Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz Gregorius #543 üzenetére

    A két modell hasonló: eltekintve attól, hogy ip-t szoktunk látni, teljesen 100%-ban megvalósított osi szabvány szerinti hálózatról meg nem tudok. Részben megvalósított is csak kevés volt. Ergo egy szabványosítási szervezet álmaiban töredékesen létező rendszert próbáltok rendszeresen ráhúzni valamire, ami szerintem teljesen kézzelfogható.

    Továbbra is forszíroznám: a tcp nem nyújt csomag alapú szolgáltatást. Ezért korábbi hsz-edben írt: x,y csomagokat ack-olja a tcp szöveg hibás. Bájtsorozatról szól a tcp és az ack szám mindig azt mondja meg, melyik a következő bájt, amit vár. Amivel implicite nyugtázza az ack-1 bájtig egyszerre az összeset.

    Kijavítalak: tévedsz. Nem a sok végberendezés zaja a gond, mert azok elvileg csak akkor beszélnek, ha szabad nekik, a nem modem jellegű cuccokat meg illik szűrni rendes hálózaton, hanem azok a rövidhullámú zavarok okoznak gondot, amelyek a külvilágból bejutnak a kábelbe valamilyen árnyékolásban fellépő probléma miatt. Pl. illegálisan nagy teljesítménnyel adó török rádiók, ukrán rádióamatőrök jele bejuthat egy víz ellen rosszul szigetelt, kontakthibássá váló csatlakozón. Vagy rossz a bandázsolás és megfújja a szél a kábelt, akkor szakadozhat az árnyékolás folytonossága.

    Az előreirány azért tisztább, mert a jobb minőségű, jobban karbantartható kábeldarabról megy a jel a rosszab felé. Az optikába vagy a föld alá dugott 8-as kábelbe nehezebben megy bele a zavar.

    Egyébként meg ennyire általánosan megfogalmazva, hogy a koax nagyobb frekvencia tartományban használható, mint a réz, nem igaz. Távolság és csillapításfüggő. Milyen jeleket, milyen távolságra, milyen elvárt maximális csillapítás mellett akarsz továbbítani.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák