Új hozzászólás Aktív témák

  • Polemius

    aktív tag

    Ha már alkatrészesdi, hátha másnak jól jön még, megspórolva némi keresgélést:
    A banditomhoz gyári alkatrészeket (is) kerestem. A végére két webshop maradt: motorcyclespareparts.eu és kfm-motorraeder.de.
    Végül az utóbbiról rendeltem, mert összességében valamivel olcsóbban jött ki. Bár néhány apróság amott volt olcsóbb.
    Annak ellenére, hogy 2002-es masina, mindent összeszedtek pár nap alatt, és meglepően kedvező szállítási költséggel küldték.
    Érdekes, hogy többnyire a neten fellelhető bontott, utángyártott, vagy más gyártmányú megoldások sem voltak sokkal olcsóbban, vagy egyenesen drágábban kínálták.
    És valóban, ha komolyabb esés lett volna, akkor gyári alkatrészekkel pótolni tényleg a motor árával vetekedne...

    Egyedül indexet vettem utángyártottat, magyar boltból. E jeles volt, de érezhetően gyengébb anyagból, és a kábel csatlakozója sem egyezett a gyárival. Végül csak egy műanyag darabját használtam fel (a gyárin csak az sérült) donorként.

    A magyarországi tapasztalatok: a legtöbb boltban vagy nem tudtak segíteni (nem foglalkoznak ezzel), vagy egyáltalán nem válaszoltak a megkeresésre, vagy csak nagy késéssel. Ahonnan kaptam választ, ott pedig olyan árakat adtak meg, ami közel sem volt versenyben ezekkel.
    Néhány bontóst is megkerestem, de azt nem is fejteném ki bővebben (volt, amire annyira földtől elrugaszkodott árat mondtak, mintha nem is bontott alkatrészről beszélnénk, hanem egyedi, aranyozott, sorszámozott, gyáriról, a tervezőmérnök szignójával...)

    Szerk: a GS500-nál, bár nem befolyásolja a megbízhatóságot, műszaki paramétereket, érdemes figyelni, hogy a kormányt csutkáról "rendesre" cserélték. Aztán kinek melyik jön be jobban..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák