Új hozzászólás Aktív témák

  • etnies

    senior tag

    válasz LustaDick123 #129010 üzenetére

    Én Óbudán laktam 24 évig, utána kiköltöztem Nagytarcsára és ott éltem úgy 7 évig. Jelenleg Londonban lakom 9 éve.

    Amikor Óbudán laktam, meg sem fordult a fejemben az, hogy vegyek bármilyen járművet. Budapesten jó tömegközlekedés van, csak akkor nem igaz ez, amikor az ember nem szokványos útvonalakat megy, például Óbuda és Pesterzsébet. De alapvetően teljesen élhető a város BKV-val. Ez tény. Jöjjön a példa: Nagytarcsa egy álmos kis falu volt, egyszer csak lecsapolták a mocsarat és felparcellázták. Jöttek is a budapestiek, vették a lápi telkeket, mint a cukrot (eszükbe sem jutott, miért hívják azt a részt Füzesligetnek, mindegy) és felhúzták a szép és hatalmas házaikat. Elég tehetős réteg költözött ki hozzánk. A Volánbusz nem fér bele nekik, gyermekeik is láb nélkül születtek, nem tudnak sétálni, kocsival kell vinni őket, így most mi a helyzet?
    A helyzet az, hogy folyamatosan sírnak, hogy nem lehet bejutni Budapestre a dugók miatt, ami 10 éve 5 perc volt, az most minden áldott reggel 30-40 perc. Hordja az autókat a nullás is és ők sem hajlandók kiszállni az autóikból, ez az eredménye.

    Jelenleg Nagytarcsáról 7 után elindulni Budapest irányába halál. A baj az, hogy aki egyszer beszokott az autóba, nem fog kiszokni belőle egykönnyen. Mert az autó a kényelem, az autó az jár nekem. Családban is van olyan, aki a 300 méterre lévő boltba kocsival megy. Egész életében autózott, neki ez a normális.
    Ez egy szemlélet, amit puha szóval nem fogunk tudni megváltoztatni.

    Az már bebizonyosodott, hogy akármennyi út van, akármennyi parkolóhely van, a dugó kialakul. A... egyesek szerint :) szerint minden rossz Budapesten, amióta nem ők irányítanak, jól láthatóan sikerült megfertőzniük egy-két ember fejét. Pedig én, aki fél életemet Budapesten töltöttem állítom, hogy nyáron mindig dugó van az útfelújítások miatt, ez a dugó majd csökken néhány hét múlva, mert addigra mindenki megtalálja az alternatívát és iskolák is bezárnak.

    Ti autózni akartok, mert az kényelmes. Pont. A városlakók meg élni. Pont. A városi autózás nem a megoldás, hanem a probléma, tehát ezt kezdték el felszámolni mindenhol.
    A kormányzatnak az lenne a dolga, hogy a tömegközlekedést fejlessze. Hogy olcsó legyen és 2021-ben ne légkondi nélküli metrókat vegyen. Hogy a tömegközlekedés vonzó legyen.

    Erre halad a világ, eddig az autósok felé haladt és rájöttek, hogy zsákutca. Minél jobb az autósoknak, annál többen fognak beleülni és kezdődik elölről a probléma.

    Nektek csak annyi a dolgotok, hogy ezt belássátok és próbáljatok minél kevesebb alkalommal autózni a városban. És ne kezdjétek el, hogy "alkalmatlan vagyok a tömegközlekedésre", mert beesek a röhögéstől az asztal alá :D
    Aki nem értelmi fogyatékos, az tud tömegközlekedni is. Maximum lusta, de az nem mentális betegség.

    London: fizetős parkolóhely, Euro-4-nél régebbi benzines járműveknek (dízelnek Euro-6) extra napi behajtási díj, belváros fizetős mindenkinek aki nem motor, taxi, busz vagy elektromos.

    Többi nagyváros ugyanerre halad, mert máshogy nem lehet. Egyszerűen túl olcsó az autózás, az ember meg túl kényelmes.

    "A kényelem nem igazi lételem,
    Van, aki beleszületik, én meg csak bérelem,
    Mint azt a kérót, amiben játszhatom a Jankót,
    Az autót, amiben üvölthetem a frankót,
    Lényeg a látszat, mert csak ez az, ami láttat,
    Ha meglátod a tündért, akkor kívánj több, mint hármat!"

    [ Szerkesztve ]

    "önmagam hite vagyok magamban"

Új hozzászólás Aktív témák