Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz zgospel #129012 üzenetére

    Drága zgospel, hidd el, nem egy idióta vagyok, aki nem fogja fel, mi Neked a fontos. Csakhogy az a helyzet, hogy a külvárosokban, sőt, az agglomerációban élőknek is vannak jogos érdekei, bármennyire is nem tetszik ez sokszor a belső kerületekben élőknek. Mondom ezt Budapestet nagyon szerető, annak belső részén felnőtt emberként. Nekem is volna ám arra igényem, hogy a budai hegyek természetközelségét kereső belvárosiak meg a panellakók ne hajtsanak be az utcánkba, sőt, az lenne a legjobb, ha nem is jönnének erre. De én - veletek ellentétben - megértem, hogy amiért ideköltöztem és sokat fizettem, az nekik is tetszik.

    Hidd el, nagyon szeretném én is, ha többen tennék le az autót és tömegközlekednének. Tényleg tök jó lenne, érthető, hogy ez a cél. De meg tudom érteni azt is, ha valakinek nincs erre napi 2-3 órája, mert a családjával akar lenni. Ezért is szeretném, ha ezek az emberek nem csak szivatást kapnának, hanem jó minőségű, gyors eljutási időket kínáló közösségi közlkekedést is.

    Rugalmas vagyok, felőlem kipróbálhatjuk akár azt is, hogy a főváros teljes területét dugódíjas övezetté alakítjuk át és az autóktól való megszabadulás jegyében lehetne a kezdő dugódíj mondjuk 10 ezer Ft/nap. Így alaposan visszaesne az autóforgalom, a belvárosi ember sem autóval menne a külvárosba és ugyanez igaz fordítva is. De ugyanígy jogos igény az is, hogy csökkentsük a közterületen parkoló autók hatalmas számát. Legyen mondjuk napi 5 ezer forint a díja, értelemszerűen a helyben élő lakosságnak is. Gyorsan el lehet ilyen intézkedésekkel komoly eredményeket is érni. Felőlem akár holnaptól kezdhetjük, mindenkinek garantálom, hogy egyáltalán nem fogok sírni.

    Mit szóltók hozzá?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák